Отговори
# 465
Задължително е да отидете поне при двама ортодонти, защото моите наблюдения са, че масово от вратата правят план за брекети. Това си е доста доходен бизнес, но става въпрос освен за финанси, преди всичко за здравето на децата.
За сериозните връзки, че на 25г било късно....ще си замълча. Тези неща не стават по план.

Последна редакция: нд, 22 сеп 2024, 20:15 от Г-жа Рамацоти

# 466
Ел, неслучайно и не с цел заяждане попитах какъв смисъл влагате в "сериозна" връзка. За мен това е по-продължителна връзка, в която двамата се изграждат и като партньори, и като характери, прекарват време заедно, учат заедно, пътуват заедно. Съвсем не е задължително такава връзка да приключи с брак, но тя дава опит как да общуваш във връзка, как да се държиш с партньор, какво да очакваш и искаш от партньор, какво можеш ти да му дадеш, какви са ти границите... ей такива неща. И просто си мисля, че до 25 години е хубаво вече момиче да има такъв опит. Виждам си племенниците - тези, които до 25 не бяха имали по-продължителна връзка така си останаха без такава.

За шините написах конкретно стъпките в лечението при моето дете, изобщо не се ангажирам с мнение, че и при други деца трябва да са същите. Писала съм ги по-подробно преди време тук и тогава някой ме беше срязъл, че не било правилно. Не разбирам, слушам ортодонта.

# 467
Блу, да съгласна съм в теб. Важно оточнение е. Въпреки че хората с първа сериозна връзка на +30-35г имат прекрсни връзки.. хора които вече знаят какво искат Simple Smile

За шините.. моето на 7г ще е с подвижна шина от другия месец някъде, която ще маха за спане и тренировки.
Съученичка е с цяла архитектура в устата, защото няма място за новите и зъбчета.
Брекети ни казаха на 12-13г.

# 468
Нашата девойка спеше със силиконово едно . .не го знам как се казва. Докато беше с млечни зъбки. После брекети. Всичко много леко. Сега е само с постоянни ритейнъри до януари. Тук брекетите ни ги поема здравната осигуровка.

Последна редакция: нд, 22 сеп 2024, 20:59 от cardhu

# 469
Момичета, много интересни теми сте захванали. Предстоят и при нас, и с голямо любопитство чета всяко мнение и гледна точка. Ще пиша по-късно и моите виждания, че е дълго, а съм през телефона.
И понеже днес, почти се скарахме с едната, защото постоянно иска скъпи и маркови неща (Айфон за 1000+ лв., Найкове за 200+ лв , Баленсиаги за 300+ лв.), а за мен са неоправдано скъпи неща... Вие купувате ли такива?
Не. Има джобни пари, понякога заработва нещо, събира си и си купува.

# 470
И аз съм на мнението на Г-жа Рамацоти, че това с брекетите е много голяма бизнес схема. Не ми се рови за снимки, за да ви покажа какви бяха зъбите на детето и какво се случи с тях само с носене на шини.Покрай нас всяко второ дете е с брекети, хич не ми се струва нормално.
По въпроса със скъпите и маркови дрехи-категорично НЕ. Много пари бих дала и давам само за обувки, всичко друго са бюджетни марки.

# 471
Относно брекети и шини - дъщеря ми сложи брекети преди 2 месеца. Не е носила шина и зъбите и са подредени и прави. Целта е да се коригира захапката тъй като долната челюст отива леко напред. Казаха около 18 месеца, че ще трябва да ги носи.
Относно сериозните връзки - първото ми гадже беше когато бях на 15, той беше колкото мен. Бяхме заедно година и половина, но беше изключително ревнив и прекрачи границата и се разделихме. Малко след това се влюбих в друго момче, започнахме връзка и в крайна сметка създадохме семейство. Бях на 17 г и както тогава, така и сега не усещам липса, че не съм се "на ходила" на млади години. Пораснахме заедно, заминахме за друг град - аз, за да уча, той - за да сме заедно и да не се провали връзката ни. Изградихме всичко заедно от нулата - имахме по 2 вилици и лъжици когато се събрахме да живеем заедн.  Заедно сме и до днес. Не може да се обобщава.
Относно преспиване при гадже - дъщеря ми е на 13г и не мисля, че преди 18г е удачно. Поне това ми е мнението към момента. Разбира се, че ако искат да правят секс това няма да им е пречка. Все пак сме цял ден на работа. Дори когато живеехме със съпруга ми заедно преди да се оженим, не съм оставала да спя у тях(това беше тогавашното ми усещане за нещата, не твърдя, че трябва да е така).

# 472
  • Mediterraneo
Ох, някои коментари ме изумяват Simple Smile
Аз съм от 16- годишна с ММ, вече 30 години сме заедно, мам и татко също са били заедно от ученици. Нито казвам, че дъщеря ми трябва задължително да се омъжи за сегашния си приятел, нито знам какво готви живота за малката. Толкова за сериозните връзки от мен.
Брекети голямата носи почти 2 години, при нея се виждаше от самолет, че имаше нужда, показвала съм снимки в темата за брекетите. Малката има други проблеми, още умувам кога и какво да предприемем там.

# 473
  • Някъде по Дунава
И понеже днес, почти се скарахме с едната, защото постоянно иска скъпи и маркови неща (Айфон за 1000+ лв., Найкове за 200+ лв , Баленсиаги за 300+ лв.), а за мен са неоправдано скъпи неща... Вие купувате ли такива?
Не купувам. Миналата година щерката искаше Айфон. След доста разправии се договорихме, че ще ѝ позволим да си купи и ще ѝ доплатим, защото има спестявания, ако си вземе изпита за ниво по език. Аз не вярвах особено, защото се яви с по - големи ученици от нея. Тя обаче искаше телефона по - рано, когато ходихме на екскурзия в чужбина. Купихме друг. Много хубав според мен. Взе  си изпита и после съжали, че е избързала с телефона.

# 474
По въпроса за връзките-много се надявам да не й завърти главата някой преди 16-17. Ясно, че хормонът ги пере, но психически не са узрели за отговорността да правят секс. Отделно любовните терзания за твърде ранимата и чувствителна тийн душа, е по-добре да изчакат за по-зряла възраст. 11-12 клас, не по-рано, ама кой ли ще ме слуша.

# 475
Аз съм с ММ от 15 годишна. Изградихме се като хора, успяхме заедно да преминем не през едно и две препятствия. Не съм зависима от него. Имам професия и ме познават в бранша.
Какво ще се случи с децата, идея нямам. И трите ще ме изненадват и ще ме учат на различни неща.

Голямата беше със специално апарат че в устата, заради проблеми със захапката. Това което аз знам от ортодонта е, че ако не се носят постоянно тези неща, захапката се променя и вече не могат да ги сложат в устата. Ние имахме такъв момент, един месец миналото лято не беше редовна и апаратчето влизаше трудно в устата. За радост(заради цената на апаратчето, че струват майка си и баща си), ортодонъа успя да го нагласи, но каза че трябва да е много редовна. Нашата се стресна и от тогава го носеше постоянно.

# 476
Моята Баленсиага ще види ако си купи с пари от касичката. Още е малка и за нея върха на модата са Зара и Манго, макар че и за тях ме е яд, четвърти клас вече започна, а продължавам да я прибирам с черни колене, боя до лактите и бримки по 4 пръста широки. Всеки ден си викам, боже, до кога?!? Тя си знае, че не се пази и че няма смисъл да иска скъпи неща, защото ще откажа. Иначе се интересува от мода и доколкото я познавам ще развие някакъв снобизъм, но ако се сбъдне ще трябва да си го финансира сама. За връзките ми е трудно да кажа, и аз искам да се случи по-късно, ама аз какво искам и как ще стане... туко виж се влюби в момче с 5 години по-голямо от нея и я навие, като се разбушуват хормоните много ще се сети какво сме говорили вкъщи. То и възрастта не е гаранция, че човек ще се държи мъдро, казвам го като жена с два брака, първият на 30. Поживяла съм си и преди и между двата брака и акълът не идва с годините и с броя на връзките, идва си при всеки различно и когато има късмета да срещне своя човек. Иначе от детето не очаквам да хукне по улиците с някакви рандъм хора, претенциозна е към средата си и засега подбира добре обкръжението, пък ще видим.

# 477
  • Северозапада
При нас има големи перипетии със зъбите и въобще не мога да коментирам кое как е редно да се случва с корекциите. Преждевременно извадени всички млечни зъби. Малка челюст, огромни зъби, вероятно ще и вадят 4те след кучешките, за да могат да избият те самите. Горните кучешки са още толкова високо, че лекаря ни го притесняват вече дали ще тръгнат да излизат, а операцията за ваденето им е по-тежка. Предлагаха ни разширяване на челюстта в друга клиника с едни вградени конструкции, но пак с минимален шанс да бъде пропуснато вадене на здрави зъби, което решихме да спестим.
За гаджетата не знам как ще е. От първи клас си има едно момченце от класа, с което се харесват.

# 478
  • Бургас
aDream, и други майки около мен се оплакват от подобни щения. Не си сама Simple Smile
Вкъщи имаше плах опит само за Айфон, но и аз не бих купила. Има си бюджет, джобни, допълнително пари за свършена работа се дават. Ако иска - да си купи. Но й се свидят нейните пари Simple Smile

Относно връзките и аз смятам, че човек трябва да се среща с много и различни хора, докато е млад. А и по-голям избор има в тези години Simple Smile
Голямата дъщеря заживя с гаджето, като беше на 18 и стана студентка. Бях против, но кой ли ме пита. Разделиха се след 7 г., защото с тази връзка нищо не се случи. Тя очакваше брак и деца, на него явно тъй му беше добре. Страда сега, но и това е част от живота...

# 479
  • Някъде по Дунава
Ох, тези Айфони. Около нас всички имат. Дори деца 2-3 клас. И почвам да се чудя в мен ли в грешката или в другите?!

Общи условия

Активация на акаунт