Отговори
# 435
Не съм убедена, че спортът дава различен мироглед по отношение на секса. Според моя приятелка бивша професионална спортистка точно децата от спортни училища започват да правят секс най-рано. Ходят по лагери, пътуват по състезания, купонясват, правят го просто така за една нощ. В повечето случаи на лагерите има и деца от различни спортове, тя е лекоатлетка с аборт от футболист след лагер в Царево 🤷‍♀️ Първото си дете е родила на 18, от нормално семейство е, не е пропаднал човек, просто са купонясвали стабилно когато са далече от родителите. Отделно от това, спортуващите момичета са много атрактивни за момчетата, пораснала съм много близо до стадион Герена и знам какви тълпи момчета бяха около гимнастичките и на какви чудеса бяха готови, за да ги спечелят. Ако състезанията, конкуренцията и тръпката ги пазеха да мислят за тези неща, нямаше да ни казват по новините какви количества презервативи са раздадени в олимпийското село. Та, спортът е нещо страхотно, всички знаем какви ползи има, ама по отношение на секса в тийн възраст, не вярвам, че могат да се изтъкват такива. Каквото и да им говорим, моментът настъпва при едни по-рано, при други по-късно, зависи от ситуацията, от средата, от появата на точния човек, важното е да са запознати с рисковете.

# 436
  • София
Интересни неща споделяте, но не знам дали на 100% е така. Вярвам, че спортът и училищните ангажименти са превенция срещу "мислене за глупости". Като коментар мога да вметна, че според статистиката спортните училища са с много нисък бал при завършване на 7 и 12 клас, т.е. те са другата крайност. Те също имат един-единствен мироглед - спорт и никакво учене. Ние сме в търсене на баланса учение-спорт. Не бих записала детето си в спортно училище, дори и да искам да стане забележителен спортист. Като пример мога да дам Рейчъл Стоянов - тя е гимнастичка от настоящия национален ансамбъл, състезателка на Левски, завършила Американския колеж. Всички знаем изискванията на колежа и ангажиментите като време към него, шапка свалям на това момиче.
И нещо друго - аз също съм била извън обсега на родителите си след 14 годишна възраст, но никога не съм била като отвързана. Сама си бях определила възрастова граница от 18 години. До човек и мислене опират много неща.

Последна редакция: нд, 22 сеп 2024, 01:57 от Maidenly

# 437
Вярно е това за лагерите и "ползването" отборно. За спортното имам наблюдения от двете ми братовчедки. И до днес не ги свърта.
А и предпочитам по-дълга връзка с един партньор, отколкото да подскача на всеки в леглото, а мирна и добра да се прибира в 21...
Нали се сещаш, че тия работи и през деня се случват 😉
+ Аз какво да направя, след като майка й я пуска? Затова предпочитам, както писах да са вкъщи, а не да се шляят по дискотеките или по курс (двете крайности са напълно съвместими). Вечерният час не е панацея.
Набивам канчето на моя син за отговорности и пазене, ама добре че не е попаднала таз малката на някой да я ползва по други начини...
Майка ми искаше да се прибирам в 21 (бях на 23г), вече женени с мъжа ми, на двамата ни се тръшкаше 😁 това е обратното на горното и пак не е норма...

# 438
Еха.. поне е интересно човек да прочете какви гледни точки... напълно неочаквани, съществуват Simple Smile

Аз също съм казала у нас че спорта е задължение като домашните и могат да си изберат каквото искат.  Но трябва да си изберат.

Аз се занимавам с балет от 4 годишна, сега съм на 41. Колко рожденни дни, празници, пътувания, излизания с приятели, семейни събития съм пропуснала само аз си зная..приятели които не са понесли мен вечно да ме няма и ме изключиха от групички и загубихме връзка.

Да не говорим за травмите, което е отделен разговор.

Ако не обичаш почти фанатично това, което правиш балета е истинско наказание. И съм виждала случаи на родители с болни амбиции и смазани от това деца, много пъти през годините.

А за секса.. ами имаше от всичко както във всяка група.  Да не говориме че като група балерините бяхме фетиш за много момчета/мъже.

Как ще се развие в това отношение според мен няма никаква връзка с времето прекарано в залата... идва с възпитанието вкъщи.

Последна редакция: нд, 22 сеп 2024, 12:43 от Eli..........

# 439
По въпроса с преспиването на гаджета в къщи:
Скрит текст:
Големият ни син беше на 17 и половина, когато ни каза че се е влюбил и пожела да ни запознае с приятелката си. Доведе я вкъщи на вечеря. Впечатлиха ни колко бяха открити, спокойни и осъзнати двамата по отношение на връзката си - първа и за двамата. Тя беше на 16 и половина тогава, чудесно момиче, разкошно. След няколко седмици дойде въпросът може ли тя да остава да спи у нас понякога. Единствено поисках да съм говорила с нейните родители и да знам, че те са наясно и нямат нищо против. Говорихме с майката и това беше. Оттогава минаха почти 3 години, двамата продължават да са заедно. Имат хубава любов, спокойна връзка, стабилни отношения. Тя се вписа в семейството много бързо, всички я харесваме много и я приемаме за част от нас. Постоянно са заедно у нас или у тях. Често е по семейни събирания, на пътувания с нас е идвала, по разни събития. Нейното семейство го приемат също така топло и близко. С тях имаме чудесен контакт, двете майки се срещаме често. Любовта им не попречи и на двамата да завършат училище, нито им попречи на спорта, на плановете им за учене или пътуване. Понастоящем двамата са студенти в различни градове, ще им е по-трудно, но ще се справят. Това, че решихме да не пречим на любовта им и да не създаваме напрежение и условия за лъжи и криене, се оказа добра стратегия по отношение на връзката ни с нашето дете.
Малкият ни син е със сериозна приятелка от няколко месеца, той скоро ще стане на 18, а тя е няколко месеца по-малка. Познаваме девойката, често е вкъщи и имаме добър контакт. Той също има чудесен контакт с нейното семейство. Още не е дошъл въпросът за пренощуване в къщи, но условието е ясно - трябва да съм говорила с някой от родителите на девойката и да знам че са информирани и съгласни. Вчера бяхме цял следобед с тях двамата заедно  - първо на неин мач, после на негов мач. Спокоен, приятен е контакта, няма напрежение, няма криене и лъжи. Радваме се на щастието им, а те са спокойни че са приети и разбирани.

Изпреварвам коментарите, които съм получавала до сега, и доуточнявам:
Не, не живеят заедно.
Не, не застилам ложета, не сменям чаршафи, не светя, не организирам терен, не слухтя.
Не се засичаме по коридорите по хавлии. Разполагат със собствени стаи и бани и възможностите за конфузни ситуации са сведени до минимум.
Секс на 12-13-14 намирам за екстремно рано.

# 440
При нас е както с твоят голям син 😊 Избягвам да го споделям,явно не е много популярно.

# 441
  • Mediterraneo
Аз съм споделяла, че голямата започна да води гаджето си вкъщи на почти 17. Вече 3 години са заедно, от година и нещо живеят заедно. Посъветвала съм я да не пие противозачатъчни, какво ще прави, си решава тя, вече е самостоятелен възрастен човек. За момента ползват презервативи, това със сигурност, защото често им купувам аз. За малката ми е твърде рано да мисля за тези неща. Има едно гадже около нея, но на 14 едва ли ще прерасне в нещо сериозно.

# 442
Аз презервативи на децата си по скоро няма да купувам, имат си глави и банкови карти, последните от 7годишни.
 Аз определо съм ЗА противозачатъчните.. като стигнем до там ще го обсъдим..
Също се надявам да няма сериозни връзки преди да стане на 25-27г но по този въпрос мога само да дам мнение Simple Smile

# 443
Аз смятам,че сериозната връзка,по-скоро успокоява.
Щеше ми се и на мен,детето ми да понатрупа различен опит,но като я гледам колко умно и зряло подхожда към нещата,че чудя на кого се е мвтнала😆
Бащата на момчето също беше изразил радостно задоволатво."На твоята възраст аз само ги сменях,поздравявам те за отговорността и постоянатяото"😊

# 444
Момичета, много интересни теми сте захванали. Предстоят и при нас, и с голямо любопитство чета всяко мнение и гледна точка. Ще пиша по-късно и моите виждания, че е дълго, а съм през телефона.
И понеже днес, почти се скарахме с едната, защото постоянно иска скъпи и маркови неща (Айфон за 1000+ лв., Найкове за 200+ лв , Баленсиаги за 300+ лв.), а за мен са неоправдано скъпи неща... Вие купувате ли такива?

# 445
Аз смятам,че сериозната връзка,по-скоро успокоява.
Щеше ми се и на мен,детето ми да понатрупа различен опит,но като я гледам колко умно и зряло подхожда към нещата,че чудя на кого се е мвтнала😆
Бащата на момчето също беше изразил радостно задоволатво."На твоята възраст аз само ги сменях,поздравявам те за отговорността и постоянатяото"😊

С риск да си навлека доста хейт,  според мен нямането на серозна връзка толкова рано е нещо отговорно. Като майка разбира се би ми било по-спокойно да е с човек, който познавам и на когото имам довери, но не е възраст където трябва да се примиряваш с каквото е дошло в живота, а да градиш критерий. Ако опита ти е само един човек, нямаш никаква база на сравнение... много бракове на 35г преключват, защото се чувстват млади и крксиви и че все пак са пропуснали да поопознаят света.

Разбира се има изключения и не малко.

# 446
Аз познавам няколко изключения.
Не мога да отрека,че не е невъзможно да срещнеш твоят си човек в ранна възраст.Също,както сериозната връзка не е задължително да води до брак.

Не виждам нищо за хейтване.Различни хора смв и имаме разЛичен опит.
Аз,разБира се не казвам всичко,някои неща не мога,други не искам Но съм доволна😊

# 447
Бихте ли дефинирали "сериозна връзка"?

# 448
Знам, че тук има деца с шини за това ще си задам въпроса. Търся малко успокоение. Стресът напоследък ми се отразява и започвам да изпитвам силна тревожност. Детето носи една шина нощем за да не натиска с език зъбите. Направена е в България. Преместихме се в Германия. Тук я носи също и накрая ортодонтът каза, че ще премине на брекети. Имаме час за брекети през ноември. Лятото прекарахме ваканцията в България и … забравихме шината. Не я носи. Като се върнахме в Германия стартира училището, това-онова и аз забравих. Днес детето не може да сложи шината. Просто не пасва. Отделно не може да я разхлабим защото винтчето е блокирано. Ясно е, че утре сутринта ще се обадя и ще обясня. Търся за себе си успокоение. Децата ви с брекети носили ли са шина? Опитвам се да разбира дали неносенето ще промени нещо при условия, че през ноември слагаме брекетите? Направо паник атака получих. Извинете, че натоварвам и не пиша по темата.

# 449
Бихте ли дефинирали "сериозна връзка"?

Блу,какво има за двфиниране,не разбирам.

Общи условия

Активация на акаунт