Седмокласна 01.08-08.08 - четвърто класиране и най-накрая - ВАКАНЦИЯ!

• 44 384
  • 649
  •   1
Отговори
# 75
Идеята е, че ако детето не е прието в желаното училище и се запише като частен ученик, догодина при обявяване на свободни места може да се запише без приравнителни изпити.

# 76
  • София
Не самостоятелна, едно дете може да посещава едно училище в редовна форма на обучение и да е частен ученик към друго.
Няма нормативно уредена такава възможност. А и не виждам какъв смисъл би имало от нея.
на кума но и двете деца тренират от 3 год кънки на лед. Кияра вече обикаля света, Варна и тя от скоро.
Краката е на самостоятелна обучение в 125, сега и Вая ще е така. Защото те тренират 3 на ден и са нон стоп на лагери и състезания
Самостоятелната форма на обучение няма нищо общо с поставения въпрос.

Идеята е, че ако детето не е прието в желаното училище и се запише като частен ученик, догодина при обявяване на свободни места може да се запише без приравнителни изпити.
Дори и ако съществуваше такава възможност, това дете пак щеше да се явява на приравнителни изпити, най-малкото в края на всяка година, за да се води "частен ученик". Та каква е разликата?

# 77
  • София
Мисля, че вариант да не държи приравнителни изпити при преместване е хорариумът по изучаваните профилирани предмети да съвпада с този в новото училище и разбира се да има същите профили - първи и втори.

# 78
  • София
Ако учебният план на двете училища е идентичен, не се държат приравнителни изпити. Но ако има повече от един кандидат за свободното място, училището пак ще извърши класиране по някакви, определени от него критерии.

# 79
За Варна вече са публикувани свободните места за 4-то класиране.

# 80
Off the topic.
Преживях го, 3ч и 30мин. Тази жена надмина и баба Лили, няма такива шоу, емоции. Йоана рева 20 мин от вълнение.
То скача, сменя тоалети, шоу един път.
Да беше така ревала за някое училище.
Днес чакам да видя какво се случва и да затягам ръкави
Браво!
На нас ни предстои скоро във Виена.
Очаквам го и аз с нетърпение.

# 81
  • Варна
За Варна вече са публикувани свободните места за 4-то класиране.
И аз видях, но те са само 2 Grinning за хубавите гимназии. Всичко останало...

# 82
Ивка, така е. Дори за гимназиите от среден ешелон няма нищо, което да си струва риска.

# 83
Е, то в Русе беше още за трето класиране така. Сега чета, че имало 17 не класирани в областта и след трето класиране, но няма обявени още свободни места.

# 84
Интересно ми е и за София какви свободни ще обявят на 4то, но още не е излязло.

p.s. Правят ли се още ученически карти в 8 клас при положение, че повечето деца имат вече лк? И също, за София може ли да се направи ученическа карта за градския транспорт само с лк?

Последна редакция: пт, 02 авг 2024, 13:06 от zlatenceto

# 85
Интересно ми е и за София какви свободни ще обявят на 4то, но още не е излязло.

p.s. Правят ли се още ученически карти в 8 клас при положение, че повечето деца имат вече лк? И също, за София може ли да се направи ученическа карта за градския транспорт само с лк?
Трябва ученическа карта за доказателство, че е ученик. Ето какво пише в сайта:
ДОКУМЕНТИ: Документ от училището (ученическа книжка, ученическа лична карта или служебна бележка). Ако детето не учи в София, освен документ от съответното училище, трябва да покажете и такъв, от който е видно, че има адресна регистрация в Столичната община (лична карта или удостоверение за настоящ адрес от районната администрация).
https://sofiatraffic.bg/bg/info-center/common-1423

# 86
  • София
До 01.10 ги правят без нищо. После ученическа карта, показвала съм и електронен дневник и ми зареждат картата.

# 87
  • Пловдив
Момичета, вмъкнах се в Шестокласната тема, за да потърся мераклия, който да стане Администратор и да поеме фейсбук групата "На старта! 7 клас...", и прочетох, че се чудят кога ще им предадем пощата. Мисля, че може вече да им я предаваме с чиста съвест Simple Smile Ще пускам пост с предложението за Администратор. Ако разрешавате, да предавам на лично и пощата? Какво ще кажете?

Последна редакция: пт, 02 авг 2024, 13:46 от ilik123

# 88
  • София
ilik123, подкрепям.

# 89
При нас излязоха местата за 4-то класиране. Появило се е 1 място в най-високобаловата паралелка СХН в МГ, 2 места в среден ешелон и 4 в най-нискобалово училище, мъжки паралелки.

Общи условия

Активация на акаунт