Каква беше причината, заради която не можахте да забременеете лесно?

• 5 545
  • 79
  •   1
Отговори
# 15
Четири месеца опити не са нищо за вашата възраст. Купете си тестове за овулация. Така ще знаете дните, когато имате най-голям шанс да забременеете. Също посетете гинеколог за профилактичен преглед. Заявете намеренията си и чуйте препоръките.
Според мен е рано да мислите за проблем.
Но е момента да си намерите прекрасен лекар, на когото да имате доверие и с когото да сте спокойна.
Всичко ще бъде наред. Ще ви споходи така желаната радост да видите две черти.

# 16
  • София
Ставам досадна, но спермограма.
Мога и още 10 пъти да го повторя.

И овулационен календар.

# 17
Имам съмнения за матката, първият ми път нямах никаква кръв, а и много заболя.

Сериозно ли? И по какъв начин матката ти е свързана с химена?

Всеки ден секс наистина единствено влошава качеството на еякулата.

# 18
  • София
Това ти е първи мъж, който е по-възрастен и леко се прави на ударен какво става? Познах ли?

# 19
  • София
Мъжът да си направи спермограма. Разширена.
А за теб е време да посетиш гинеколог, щом планираш бременност и да ти направи цитонамазка и микробиология. При нужда и други изследвания, но тези са задължителни поне по веднъж в годината.
И прочети повече за репродуктивната система и как работи.

# 20
Това ти е първи мъж, който е по-възрастен и леко се прави на ударен какво става? Познах ли?
Мисля че позна Wink
Помислих точно същото.
Младо момиче, без полов живот.
Без прегледи при АГ.
По-възрастен мъж, на-вероятно с не добра спермограма.

# 21
По-възрастен - момичето каза, е е на 30+
Едва ли е фатално. Даже си е мъж в разцвета на силите.
Особено за толкова кратък период от 4 месеца да се правят такива генерални изводи.

# 22
А като е с наднормено тегло да не би за да не ти тежи да си все ти отгоре в ездаческа поза? Ми то така почти всичко се стича навън...

# 23
  • София
Наднорменото тегло се отразява на качеството на спермата, това си го знаем...

# 24
  • София
Нито възрастта, нито позата са плюс или минус.
Репродуктивните възможности могат да са ниски или високи заради много фактори.
Тук обаче има налице недобра здравна култура и при двамата.
Иначе 4 месеца не са повод за притеснение.

# 25
Да не пропускате ден не е най-добрата стратегия. Опитайте с три пъти седмично.

Това е остаряло виждане. Всеки ден е най-добре, но просто не е за всеки, та през ден е следващата опция.

Това за обърната матка са пълни глупости. Никакво влияние няма. Аз съм с обърната матка и лесно забременях. Както и много други жени. Никакво значение няма.

Това за позата пак е пълна глупост от преди 50 години. Позата няма никакво значение, сперматозоидите си влизат в матката, семенната течност изтича

# 26
Възможно ли е да е само заради теглото? 🙄 аз мисля, че проблемът е в мен.

# 27
Спермограмата може да е лоша и поради много други причини. Има мъже в перфектна физическа форма, но с лоша спермограма. Преди да се направят изследвания няма как да ти кажем в кой е проблема и въобще има ли проблем.

# 28

Всички жени така си мислят, но в половината случаи проблемът е в мъжа. Да не говорим, че за 4 месеца още не може да се говори даже за проблем. Най-лесно е с мъжа да се почне. Наднорменото тегло оказва влияние, но ако не е много, едва ли е основната причина един мъж на 30 да не може да забременее една жена.

Но както казах, след 4 месеца не може да се говори дори за проблем все още. Иначе и за двамата е важен здравословният начин на живот и движението. Вие задължително започнете да пиете фолиева киселина - тя е най-важна преди зачеване и в началните седмици, предпазва от родилни дефекти, които са доста сериозни. Добре е минимум един месец преди бременност да се пие, три месеца по-добре, а година още по-добре. Та започнете веднага.

Вижте и също в темата за тестове за предстояща овулация, там има полезна информация

# 29

Всички жени така си мислят, но в половината случаи проблемът е в мъжа. Да не говорим, че за 4 месеца още не може да се говори даже за проблем. Най-лесно е с мъжа да се почне. Наднорменото тегло оказва влияние, но ако не е много, едва ли е основната причина един мъж на 30 да не може да забременее една жена.

Но както казах, след 4 месеца не може да се говори дори за проблем все още. Иначе и за двамата е важен здравословният начин на живот и движението. Вие задължително започнете да пиете фолиева киселина - тя е най-важна преди зачеване и в началните седмици, предпазва от родилни дефекти, които са доста сериозни. Добре е минимум един месец преди бременност да се пие, три месеца по-добре, а година още по-добре. Та започнете веднага.

Вижте и също в темата за тестове за предстояща овулация, там има полезна информация
Благодаря,  винаги съм в движение, даже ми казват, че прекалявам, ангажирана съм твърде много, нямам време за стоене, вънка работа, вътре домакинство,обаче той е обратното, има си време човека, има си кола, не се движи много. Фол.киселина знаех,че се дава на бременни, но след началния етап.Не знаех, че и преди това се налага.
Съмнявам се и от овулацията, като тинейджърка усещах овулацията, имах малка болка в едната страна на корема, обаче сега нямам никакви симптоми, само гледам календара за датата на цикъла.

Общи условия

Активация на акаунт