WIZZAIR - 48

• 37 530
  • 773
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте, за Т1 колко време преди полет ходите? Два часа и половина не е ли много?

# 331
  • София
Здравейте, за Т1 колко време преди полет ходите? Два часа и половина не е ли много?
Вероятно е много, но все пак се информираш колко и какви полети има около твоя.
Наличие на багаж за чекиране и / или полет извън Шенген изискват малко повече време. И не само чисто технологично, а и поради възможност да работят по-малко гишета за багаж и за гранична проверка.
Последно изпращах приятел от Т1 за Ларнака. Час и половина преди полета бяхме там и времето беше предостатъчно.

# 332
Питайки това не уточнявате две много важни неща:
1. С чекиран багаж ли отивате или не?
2. За шенгенска държава летите или не?

Кой може да Ви отговори, ако не давате елементарна информация как и закъде ще пътувате? Какво значение има терминалът?

Дори и часовият пояс на летене има значение, но и това не сте написали.

# 333
Особено ако сте от първата вълна полети рано сутринта и имате чекиран багаж, два часа си е добра идея. Даже два часа и нещо. Почти гарантирано ще чакате на гейта, но по-добре да чакате вие, понеже самолетът няма да ви чака вас. Вижте колко полета излитат около вашето време и си преценете. Напоследък като летях случвах все на тия най-ранните полети и шестте гейта бяха в действие, много народ, много нещо. Ако имах чекиран багаж, щеше да е голямо дрямане на чек-ина, имаше си опашки (аз пак дрямах, но по час и малко на гейта).
Моето лично правило, с което не ангажирам никого, е час и половина, ако нямам багаж, и два и половина, ако имам. И винаги чакам на гейта в резултат, но предпочитам така.

# 334
Благодаря Ви, дневен полет сме, без чекиран багаж. Леки полети на всички!

# 335
Ако сте и за Шенген, спестявате си и опашката за паспортен контрол. Но в питането си като не уточнявате трябва да Ви отговаряме с “ако/ако”.
Идете около час преди полета.

# 336
Здравейте,  когато вземете WIZZ ДСК карта как я синхронизирате с профила си в Wizz, за да използвате Wizz Discount Club намалението, а не да Ви пита още на първата стъпка дали искате да го купите

# 337
Трябва да сте дали на ДСК имейла на който ви е Уиз профила. Иначе ще създаде нов с този имейл, който сте дали. Май така беше.

# 338
По мои спомени още като сключваш договора за кредитната карта ти вече имаш членство-дават ти десетцифрен код, който въвеждаш като си правиш профила в Уиз. Реално дори и пластиката на картата  да не е готова още -ти може да си купиш билети с отстъпка.....

# 339
  • Beyond the stars
Относно втората чанта - пътувамe и двамата с малки чантички тип cross body за документи, пари и т.н.
Винаги имам готовност и място в багажа да ги прибера вътре, но никога не са ме карали или изобщо питали нещо. Пак казвам, че става въпрос за чантичка с мини размер, не за дамска чанта/лаптоп чанта и т.н.

# 340
Веднъж са ме карали само - в Дубай, но тогава имахме приорити и нямах проблем. Обикновено не взимам приорити и не са ме карали да прибирам чанта, аз също пътувам с такава, която имам готовност да прибера в раницата.

# 341
Здравейте. въпросът ми е следният: на дъщеря ми й предстои пътуване в Испания от училището й. Имахме родителска среща за уточняване на всички подробности около пътуването, но на мен някои неща не ми станаха ясни, затова ще помоля за съдействие и информация. Пътуването е с директен полет от Букурещ до Севиля, с Wizzair. Имат право на 1 бр. ръчен багаж с размери 40/30/20 до 10 кг и един 1 бр. чекиран багаж, като тук вече дойде объркването ми - пак е до 10 кг, но размерите са малко неясни за мен: циритам дословно до 149/119/171 см. На някои места обаче в общите условия на компанията прочетох, че чекирания следва да е с размери 55/40/23 см. до 10 кг.
Въпросът ми е куфар с размери 64/45/23 см допустим ли е и мери ли се дръжката в опънато състояние?
Благодаря предварително за отговорите!

# 342
  • София
Опитът показва, че за чекирания багаж гледат основно килограмите.
Все пак, правилата са правила и особено при пътуване на дете без родителите си, за себе си бих предпочел всичко да е в норма.
Опънати дръжки никой никога не мери.

# 343
  • Beyond the stars
Здравейте. въпросът ми е следният: на дъщеря ми й предстои пътуване в Испания от училището й. Имахме родителска среща за уточняване на всички подробности около пътуването, но на мен някои неща не ми станаха ясни, затова ще помоля за съдействие и информация. Пътуването е с директен полет от Букурещ до Севиля, с Wizzair. Имат право на 1 бр. ръчен багаж с размери 40/30/20 до 10 кг и един 1 бр. чекиран багаж, като тук вече дойде объркването ми - пак е до 10 кг, но размерите са малко неясни за мен: циритам дословно до 149/119/171 см. На някои места обаче в общите условия на компанията прочетох, че чекирания следва да е с размери 55/40/23 см. до 10 кг.
Въпросът ми е куфар с размери 64/45/23 см допустим ли е и мери ли се дръжката в опънато състояние?
Благодаря предварително за отговорите!

Цитираните от Вас размери 55/40/23 см.  се отнасят за 10 кг кабинен багаж, който се качва на борда на самолета с priority.
Чекираният багаж е в размер до посочените от Вас 149/119/171 см и с различно тегло - 10, 20,26 и т.н.
Куфарът си е напълно ок за чекиран багаж.

# 344
  • In transit
Аз друго си мисля, как само дете ще мъкне два куфара и ще трябва да се грижи за тях? За колко дни отиват в Севиля? Ако не е за много, пробвайте да видите дали ще съберете багажа само в ръчния багаж, по-удобно ще е, според мен.

Общи условия

Активация на акаунт