WIZZAIR - 48

• 37 540
  • 773
  •   1
Отговори
# 345
  • Beyond the stars
Аз друго си мисля, как само дете ще мъкне два куфара и ще трябва да се грижи за тях? За колко дни отиват в Севиля? Ако не е за много, пробвайте да видите дали ще съберете багажа само в ръчния багаж, по-удобно ще е, според мен.

Раница и малък куфар може да са това, защо два куфара ?
Пък и като е организирано - всички при check in, всички чакат куфари, всички после към превоз и хотел.
Според мен няма драма.

# 346
Аз друго си мисля, как само дете ще мъкне два куфара и ще трябва да се грижи за тях? За колко дни отиват в Севиля? Ако не е за много, пробвайте да видите дали ще съберете багажа само в ръчния багаж, по-удобно ще е, според мен.

Отива за 12 дни по Еразъм проект. Няма как да съберем всичко в ръчния багаж. Реално ще има раничка и куфар.

Много благодаря на всички за отговорите. Ще ползваме куфара, който имаме, и ще следим за указаните килограми.

# 347
Понеже все съм чела лоши преживявания, относно свързване и разговор с кол-центъра на Уиз, да дам един положителен отзив - свързах се много бързо, дамата отсреща беше много мила и любезна. Понеже звънях за промяна на име и дата на раждане на дете, тя каза, че системата вече ни е разпределила местата, сложи само бебето да е на седалка до прозореца, а другите две деца - едно до мен и едно да баща им. Също така ми каза да чекирам нас, възрастните, и големите деца 24 часа преди полета, а бебето директно на летището, когато даваме документите за проверка. Дано да не стане някой гаф!

# 348
Здравейте. Скоро имаше отложен полет на Уизеъй от Айндховен до Варна. Какво бихте препоръчали за възстановяване на разходите - агенция или директно? Някои хора казват, че ако ползваш агенция Уизеър имали такса, така че нищо да не получиш, а други казват, че през формата им самостоятелно ако подадеш понякога не възстановяват сумата или пък дават кредит към компанията...

# 349
това за таксата и нищо да не получиш е когато отменяш полет
иначе за компенсации взимат 25-30%, ако ви дадат, ако не ви дадат нищо не взимат
може да се пробвате сами и ако не успеете с агенция
трябва да знаете какво правите и какво искате де

# 350
Пробвайте първо сами, а ако ви откажат, тогава може да подадете иск през фирма.

# 351
  • Варна
И в тази тема да го напиша  - при отменен или закъснял полет първо пускате  иск директно към авиокомпанията, ако не ви уважи претенцията, се обърнете към Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ (само ако полетът е от или за България, иначе към подобна служба в съответната държава).  Ако и те не свършат работа, чак тогава се обърнете към  посредник, който ще си удържи комисионна 20-30% при изплатено обещетение.
Скрит текст:
Миналата година ГД ГВА ми съдействаха - друга авиокомпания ми отмени полет  7 дена преди датата, така и не разбрах причината, получих цялата  сума обещетение.

# 352
  • Поморие
Благодаря, Katerina М за полезната информация!
Ако прецени администратора на темата да бъде записана на първата страница.

# 353
Здравейте
Отдавна не съм пътувала с тази компания.
Имам полет Бар-софия ,ще пътувам сама и съм малко паника сега.
Каква е вероятността полета да бъде отменен/да закъснява/да подрани?
Колко време преди полета е хубаво да съм на летището и трябва ли да следя често за метли от тях? Така ли уведомяват пътниците за промени?
Много благодаря

# 354
  • София
Здравейте
Колко време преди полета е хубаво да съм на летището и трябва ли да следя често за метли от тях? Така ли уведомяват пътниците за промени?
Много благодаря
Смислен отговор на повечето от тези въпроси няма кой да ти даде. Как очакваш някой да предвиди с колко и дали ще ти закъснее полета?! Да си следиш мейлите е важно, да.

# 355
  • София
При съществени промени в деня на полета първо пращат смс, после мейл и накрая се ъпдейтна приложението.

# 356
  • Варна
Здравейте
Много благодаря

Даа, с малко хумор да кажа, че този форум стана убежище за паникьосани души, и аз не правя изключение. Емии последният път като ме хвана паниката - започнах да следя на сайта, моят полет как се случва. И като видях, че си пътува редовно и навреме - се самоуспокоих и спрях да подлудявам. Опитайте така и вие, ако искате.

Последна редакция: вт, 10 сеп 2024, 16:55 от Мира Мира

# 357
Няма да подрани, спокойно. А ако закъснее, така и така ще сте на летището, следите си по таблата и на изхода и гледате какво прави сърдитата тълпа... И така.

# 358
Няма да подрани.

Иначе за закъснение:

На 3 септември е трябвало да излети в 20:50 вечерта, излетял е в 3:50 сутринта и вместо в 23:10 вечерта, е пристигнал в София в 5:58 сутринта.

На 5 септември е трябвало да излети в 20:10 вечерта, излетял е в 22:11 вечерта и е кацнал в София в 00:05 (вместо в 22:30).

На 7 септември е бил навреме (излетял е три минути след обявения час). Тази вечер също не се очаква да натрупа голямо закъснение, така като гледам предните полети на самолета за деня.

Вие така или иначе отидете навреме. Вече какво ще стане в него ден няма как да се предскаже (има вероятност да има закъснение, предвид че е последен полет на самолета за деня, но дали и колко - няма как да знае някой). Вие трябва да сте си навреме там.

Уведомяват по мейл и с смс, ако си въвела коректно телефонен номер в системата, но често получавам тези уведомления за закъснение, когато вече съм на летището и съм ги видяла лично или на таблата там, или на Флайтрадар.

# 359
Колко време преди полета е хубаво да съм на летището и трябва ли да следя често за метли от тях? Т
Да бяхте уточнили дали ще сте с чекиран багаж или не, за да можем да ви отговорим...

И не, няма да подранее. Най-много да излети навреме Grinning

Общи условия

Активация на акаунт