WIZZAIR - 48

• 36 466
  • 773
  •   1
Отговори
# 75
Обикновено сутрин. Понякога на 11-о, понякога на 12-о число. По-рядко на 10-о, а особено когато се пада уикенд… абсурд
Може ли да провериш часа на съобщението, моля? Не трябва ли да е автоматизирана тази система? И щом е автоматизирана, уикенда какво и защо я бърка...?
13 август (днес) в 9.39 ч. Предния месец е дошъл на 11 юли в 10.17 ч, сега проверих.

Чак когато дойде смс, тогава е добре да се прехвърля сума, защото ако се избърза, още тече старият период и няма да отчете, че е платена макар и минимална сума за револвиране. Това го разбрах по трудния начин преди няколко години, когато имах някаква лихва. Питах в банката защо имам лихва, при условие, че всеки месец си плащам цялата сума, а безлихвеният срок е 45 дни, провериха и ми казаха, че съм избързал с плащането един ден. Казах, че съм платил на 11-и число, ден след падежната дата, те ми казаха “а смс е дошъл на 12-и, изчакайте да получите смс”. Тоест така излиза, че внесената сума е била за предния месец (като второ плащане все едно), а за следващия месец не съм внесъл нищо, едва ли не. И след 45-ия ден върви лихва. Безумна работа. Така че вече до 15-о число не си давам зор да правя превод “между мои сметки” в Дск дайрект

# 76
  • Beyond the stars
Привет на всички Hug
Предстои ми да купувам билети, а отдавна не съм го правила, та ще съм ви благодарна за отговор дали мога да избирам /ако е необходимо/ различен багаж за различните пътници в една резервация?
Чудя се и по каква причина пътуването с 20 кг чекиран куфар е с по-ниска цена от това да имам 10 кг куфар на борда+приоритетно качване...

20 кг чекиран багаж изисква чекиране т.е. чакане на опашка и в двете посоки. На мен лично кабинния багаж ми е доста по-удобен и явно това е и логиката на цената.
Може да е различен багажа, аз обикновено добавям priority на съпружието, без друго мъкне куфара по дефолт, а останалите сме си само с ранички.

# 77
автоматизирани са смсите уж, но когато се пращат големи количества не праща всички наведнъж, за да не се задръсти мрежата, затова са различни часове всеки път.

# 78
  • Варна
Моите съобщения са днес в 10:20ч., 11.07 в 10:21ч, 11.06 в 10:21ч., 11.04 в 11:21ч., 12.03 в 10:20ч. Зависи 10-то число дали е в работен ден.

# 79
  • София
https://bgtourism.bg/wizz-air-all-you-can-fly-2024/

Wizz Air въвежда първото по рода членство „All You Can Fly” на лимитирана цена от 499 евро при предварителна продажба

# 80
  • София
В колко часа ви идва съобщението за погасяване на кредита по Уиз Дск картата? Всеки месец в един и същи час ли го получавате? И въобще, искам да знам, за справка, тези които сме с падеж 10-то число, всички днес ли получаваме съобщения? Има ли някой с падеж 10 число, който да си е получил съобщението преди днес? Laughing Опитвам се да откривам логиката на ретроградния меркурий...

Падеж на 10то число, СМС все още нямам.
Знам, че е харчена малка сума през периода, утре ще вляза в приложението и ще я погася.
Май не са съвсем автоматизирани системите им.

# 81
Обикновено сутрин. Понякога на 11-о, понякога на 12-о число. По-рядко на 10-о, а особено когато се пада уикенд… абсурд
Може ли да провериш часа на съобщението, моля? Не трябва ли да е автоматизирана тази система? И щом е автоматизирана, уикенда какво и защо я бърка...?
13 август (днес) в 9.39 ч. Предния месец е дошъл на 11 юли в 10.17 ч, сега проверих.

Чак когато дойде смс, тогава е добре да се прехвърля сума, защото ако се избърза, още тече старият период и няма да отчете, че е платена макар и минимална сума за револвиране. Това го разбрах по трудния начин преди няколко години, когато имах някаква лихва. Питах в банката защо имам лихва, при условие, че всеки месец си плащам цялата сума, а безлихвеният срок е 45 дни, провериха и ми казаха, че съм избързал с плащането един ден. Казах, че съм платил на 11-и число, ден след падежната дата, те ми казаха “а смс е дошъл на 12-и, изчакайте да получите смс”. Тоест така излиза, че внесената сума е била за предния месец (като второ плащане все едно), а за следващия месец не съм внесъл нищо, едва ли не. И след 45-ия ден върви лихва. Безумна работа. Така че вече до 15-о число не си давам зор да правя превод “между мои сметки” в Дск дайрект

как досега не съм видяла да ми начисляват лихва..., всеки път като изхарча нещо си я погасявам сумата през директа, това включва различни периоди, вероятно и около падежна дата(даже не я знам... кога е), от време на време ми се появява малка сумичка за погасяване, или пък съм получавала смс, но аз като цяло постоянно ползвам картата, и за малки и за големи суми..., и вероятно правя без да искам погасявания.., както казах почти веднага си погасявам сумите до лимита.

# 82
  • Пловдив
Последно да подосаждам /за днес/ 😊.
Полетът ни ще е само първата част от по-дълго пътуване и не можем да сме само с кабинен багаж, за съжаление. Иначе - и аз го предпочитам.
Имате ли наблюдения дали цените на багажите по време на резервация на основните билети и при добавяне след това са различни и кой вариант е по-изгоден?
Питам, защото при Райън еър съм виждала последващото добавяне да е с по-ниска стойност от първоначалния "пакет" Confused

# 83

понякога в банките говорят пълни дивотии
абсурдно е да ти начислят лихва, задето си платил по-рано
възможно е след като си платил по-рано, платената сума вече не влиза в новата сметка, а ти да си приспаднал и да си платил по-малко, отколкото трябва, оттам да идва лихвата

Последно да подосаждам /за днес/ 😊.
Полетът ни ще е само първата част от по-дълго пътуване и не можем да сме само с кабинен багаж, за съжаление. Иначе - и аз го предпочитам.
Имате ли наблюдения дали цените на багажите по време на резервация на основните билети и при добавяне след това са различни и кой вариант е по-изгоден?
Питам, защото при Райън еър съм виждала последващото добавяне да е с по-ниска стойност от първоначалния "пакет" Confused

цените на багажа варират, дори по едно и също време ако гледаш в сайта или приложението може да са различни
риск печели, риск губи

Последна редакция: вт, 13 авг 2024, 14:24 от neuromancer

# 84
Обикновенно багажа е най-евтин с купуването на билетите, но никой не може да каже със сигурност.

# 85
има трик - намираш отсечка с много евтин флекс и евтин багаж, купуваш и после сменяш с твоята отсечка (която ти трябва)
багажа си остава на платената цена, доплаща се само разликата в билета
ако новия е по-евтин, разликата не се връща, а се губи

# 86
понякога в банките говорят пълни дивотии
абсурдно е да ти начислят лихва, задето си платил по-рано
Може и аз да не го обяснявам добре. Ако съм платил ден преди СМСа, излиза, че се брои като още едно плащане за предния период, а не за този, който трябва. Затова ми казваха “изчаквайте да ви дойде СМСа”.
Например днес ми дойде СМСа и ще платя довечера за периода 10 юли-10 август. Но ако го бях направил вчера, щеше да се брои към периода 10 юни-10 юли и нищо, че си погасявам цялата дължина  сума ,  пак се води, че за 10 юли-10 август не съм платил нищо. И на 10 септември ще осъмна с някаква лихвичка за нещо, платено на 15 юли например (защото са минали над 45 дни). Обясниха ми го ясно, просто аз не мога добре да го препредам тук Wink сега дано е по-ясно

# 87
  • Бургас
Здравейте! Не съм летяла с чекиран багаж и се чудя за такъв 26 кг. какъв куфар ще е удобен? Моля, ако някой може да ме ориентира за размер или модел! Благодаря!

# 88
  • София
Здравейте! Не съм летяла с чекиран багаж и се чудя за такъв 26 кг. какъв куфар ще е удобен? Моля, ако някой може да ме ориентира за размер или модел! Благодаря!
Заповядай : https://www.estilbags.com/%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%B3%D0%BE%D … ari-golqm-razmer/

# 89
В колко часа ви идва съобщението за погасяване на кредита по Уиз Дск картата? Всеки месец в един и същи час ли го получавате? И въобще, искам да знам, за справка, тези които сме с падеж 10-то число, всички днес ли получаваме съобщения? Има ли някой с падеж 10 число, който да си е получил съобщението преди днес? Laughing Опитвам се да откривам логиката на ретроградния меркурий...
Получих съобщението днес в 10,20. Обикновено го получавам на 11-ти.

Общи условия

Активация на акаунт