WIZZAIR - 48

• 37 561
  • 773
  •   1
Отговори
# 285
Има всякакви варианти, понякога се налага да се използва системата за кацане по прибори, но конкретните пилоти не са сертифицирани да я ползват, отделно пилотите си решават по лична преценка и ако сметне, че не може да кацне в такива условия, ще се отклони или ще чака.
Като има закъснение ще си подадете иск и ще видите. По-добре закъснение, отколкото катастрофа.

# 286
Единици са самоубийците като онзи, дето кацна в София в е*ати бурята
За кой случай става въпрос? Дайте малко инфо, плс. Коя година? Полет откъде?

А, много помня... Единствено знам, че бяхме в новия ни офис, значи е било след Ковид (т.е. между 2021 и 2023, понеже ако беше тая година, щях да го помня като по-скорошна случка, предполагам), и че беше след 4 следобед, предвид каква смяна работех. Върти ми се в главата, че беше полет от Брюксел, но това последното може и да си го измислям, понеже не обърнах внимание от коя дестинация идва, а само, че беше самолет на Уизеър. От изчакващите също имаше самолет на Уиз, но само този мина и кацна в бурята.

# 287
В смисъл.. не са го давали в новините и не го пише по сайтовете този случай, това имах предвид? Че ми бяха интересни подробности.
Помня преди години в БТВ новините даваха Уизеър от Бергамо каца в София и пука гума. Това си беше вече в графа "инциденти" де.

# 288
Не, не, той си кацна като пич - гледахме го как се спуска по глисадата и височината му си намалява постепенно и равномерно. Не знам какво е било усещането в действителност, понеже го следихме само онлайн, но си слезе нормално, кацна си и се паркира видимо нормално поне според видяното на сайта. Ако не виждахме каква буря е навънка, нямаше изобщо да заподозрем, че е имало някакви особени обстоятелства (освен, че всички други самолети изчакваха).

# 289
  • Milano
Много неприятно е това.
При нас нашумя много един случай за туристи, връщащи се в Рим от Мадейра на 15/08.
Уиз отменя полета поради силен вятър и ги оставя да се оправят. Свободен полет имало чак на 29/08.
После им организираха полет за връщане (не помня кой) след 3 дни. Бяха си търсили сами хотели, места почти нямало, поради сезона в разгара си, а наличните били на космически цени (висок клас хотели) - за 3 нощи бяха платили между 1700 и 2000 евро.
Другите пък ги бяха пренасочили към Фуншал и те не можеха да се върнат.
И така...има и по-зле.
Ако има други опериращи по време на "лошото време" самолети на това място/летище, това въобще не може да се използва като оправдание. Купува се билет за друга авиокомпания, за да се прибереш навреме и да си на другия ден на работа и се представя фактурата за направения разход поради отменения полет в иска за връщане на сумата.
Ако другите компании летят в лошо време, на един съд как ще издържи това оправдание на Уиз? Никак...

Това от юридическа гледна точка или е разсъждение?

Не съм юрист, нито пилот. Пиша каквото беше казано в новините.
Вероятно полет от Мадейра за 200 човека на другият ден в най-отпускарската седмица за Италия не е имало.
Малцина са били тези, които са намерили хотел.
Останалите са спали 3 дни на летището, деца, хора имащи нужда от лекарства и пълната липса на съдействие от страна на "Вицеър".

После се е намесило Външно министерство и посолството в Лисабон и са ги издействали "emergency" полет на компанията, за да ги върнат в Рим. Имаше останали още ок. 30 човека, които не са могли да се приберат с този полет.
Те са си подали иск за обезщетение с големите фирми за защита на потребителите.

# 290
По повод снощното закъснение София-Бари са упоменали, че някой е получил инфаркт и впоследствие починал, а не лошото време.
Самолетът е бил с гръцки пилот.
Явно оттук нататък ще сме свидетели на подобни драми и е хубаво да си знаем правата.

# 291
  • Milano
Жалко за човека.
И в този случай Ики има ли обезщетение?
Не е тяхна вината за лошото обстоятелство.

# 292
Нека пробват и ще се разбере, и аз не знам това в коя гафа влиза.

# 293
няма обезщетение при здравословни проблеми, но си подайте, кой знае дали наистина е така
авиокомпанията трябва да раздаде храна и напитки безплатно обаче, или ако се слиза от самолета обикновено дават ваучери за кафетата на летището
ако не са дали, с касовите бележки иск към компанията за възстановяване на разходите (а не за обезщетение, което е друго нещо)

# 294
Към иска за обезщетение могат да се приложат и бележките за разходи.

# 295
  • Пловдив
Към иска за обезщетение могат да се приложат и бележките за разходи.
Не, възстановяване на разходите е в отделна форма.

Последна редакция: ср, 04 сеп 2024, 15:16 от mrancho

# 296
Когато аз пусках за обезщетение през фирма имаше опция да прикача и бележки.

# 297
  • Пловдив
Ze-ze, ако е през фирма може и да си права Blush През сайта на Wizz, иск за разходи и иск за обезщетение са в различни форми .

# 298
Жалко за човека.
И в този случай Ики има ли обезщетение?
Не е тяхна вината за лошото обстоятелство.
В този случай, са форсмажор обстоятелства. Няма обезщетение.
При такъв случай, аз не бих предявила иск дори. А и щом са уведомили за случая...

# 299
  • София
Преди малко получих съобщение, че нашият полет за Неапол днес е отложен за 18 часа вместо 14.30. Кога ще ме посъветвате да отидем на летището, при положение че нямаме чекиран багаж.

Общи условия

Активация на акаунт