Боледуване на децата ни - тема 80

• 27 976
  • 747
  •   1
Отговори
# 30
За повръщане съм доволна от натриев цитрат и моя го пие без проблем.Имам капки Вомистухил,но тях не ги иска.
Същото!
Иберогаст не ги иска и Вомистухил.Ама то и аз не ги харесвам пък съм голям човек 🥴

Мн ме дразни мм как само ми намеква и се подсмихва под мустак,че не я събирам с деца,които ходят на градина попринцип ...ами да се смее🤷вместо да ме подкрепи🤷 с малко бебе максимално ще ги пазя до 15септ.
С нищо не я ограничаваме излизаме в парка,площадки и там внимавам да няма болни,обикаляме близки паркове(Ветрен,Айтос)да й разнообразим,на плаж ходи понякога,на село.

# 31
Мими, разбирам те, хем не можи затворено, хем и мен ме е страх от болните. Сега ще ги водя в детски фризьорски салон....хич не ме радва идеята, ама искат там и събирам смелост да ги заведа на кино.

# 32
Ваня, аз пък точно Омнибиотик стрес пия в момента и ми действа много добре. Явно е до организъм наистина. Българския Ентеросан, макар че е доста евтин също ми действа добре. На дъщеря ми сега поръчах един на Сийкинг хелт, ще видим как ще и влияе. Тя пи 3 месеца Интестинал на Хербамедика, заради чревната пропускливост, спряхме го преди 2 седмици и днес пуснахме контролните изследвания. Сега остава да са в норма, да повторим и непоносимостите и да приключваме с диетата. Дано, че вече на всички ни идва в повече.

# 33
Привет дами, имате ли идея до колко време след ухапване от кърлеж може да се изследва издадения кърлеж или детенце за лаймска болест?

# 34
Аз за себе си мога да кажа, защото се изследвах преди две седмици. Между 30 и 40 дни от ухапването, каза личния лекар. За кърлежа не знам.

# 35
В аптеката са дали най-лекото предполагам защото не са лекари все пак, от къде да знаят како му е на детето.
Иберогаст бяха нещо го спрели от пазара, май имаше някакви проблеми, гледам сега пак го има.
Омнибиотик стрес давам на голямото заради едни негови притеснения и се повлия много добре, даавам го вече 4-ти месец и мисля да го спирам. По принцип ако не понася даден пробиотик се започва с малко и постепенно се увеличава количеството до пакетче. Аз от Омнибиотик стрес имах киселини, но и не го пих повече от два месеца, а сега пиа V5 и нямам проблеми.

# 36
  • shumen
Мими,той моя е голям,но пак не ги иска.Веднъж пробвах Вомистухил да дам и беше такова плюене думи нямам.
Ваня,и моя иска на кино,но пусти страх да не се разболее,не смея да го заведа.Отидем ли някъде все се ослушвам да няма болни.Дано го опазя здрав,че като се разболее е голяма мъка с  пиенето на лекарствата,а и предстои другата седмица баща му да го вземе и след това Трявна.

# 37
В четвъртък заведох каката на детски кът в МОЛА... И на трамплините дойде едно момиченце. Леле като забуха това дете. Махнахме се набързо, ама не си тръгнахме... Може би към час да сме изкарали. Бях на тръни през цялото време, засега е добре уж, надявам се да ни се е разминало. Макар чееее, от днес вече е на градина. Съмнявам се, че ще избута до края на седмицата...

# 38
  • shumen
Барбалена,аз избягвам да го водя в затворени помещения още повече лятото като времето е хубаво за игра навън.

# 39
Това ми напомня веднъж на площадката играеше едно момиченце към 5-6 годишно, по едно време явно моето взе да му пречи на пързалката, други деца нямаше и ми вика: "аз кашлям" и ме изгледа продължително😂 поне 30 мин не го бях чула да кашля. Явно и децата вече се възползват от тези кашлици. Може би очакваше да си тръгнем с моето дете.

# 40
Joy Хитруша

Дани, то пък зимата и есента съвсем не става на закрито Smiley

# 41
  • shumen
А аз днес станах свидетел в парка как негови съученици пият всички от едно кенче.И добре,че съм научила моя да пие само от неговите си шишета каквото и да е и не взема от другите.

# 42
Оо, Дани, едно време всички опитвахме близалките...  И като студентка си опитвахме сладоледите, пиехме от 1 шише, разменяхме червила и при все бяхме сите биолози 🤣
Сега аз от чашите на децата не пия, нито си ядем от чиниите и с еднакви прибори, салати от 1 купа не ядем. Радвам се, че и тяхното отношение по въпроса е като моете...биха яли с чужд прибор и не пиха пили от 1 шише дори да ги карам.
Миналото лято една майка от градината разправяше, че имало някаква чаша в тоалетната на мивката и цялата група ходела да си сипва и да пие от там.

# 43
  • shumen
Ваня,и моя е така.Не би пил от едно шише или ял с някои от едни прибори,но тия деца явно не са като него.Менкаха си кенчето и всички пиеха.

# 44
Понеже в предната тема имаше за отхапано и дадено на дете, много се дразня на едната ни баба. Даже, аз не си позволявам да пия от шише на детето или да му дам наядени храни. Колкото и да е, бактерии са това, да не говорим че при някои хора липсват зъби и т.н... въпрос на лична хигиена, но на мен ми е неприятно.
И при нас, в ДГ, съм виждала през лятото, че на маса на двора има метални чаши за вода и няколко деца пият от една и съща. Какво да се прави, деца са и няма как да ги ограничиш.

Общи условия

Активация на акаунт