Боледуване на децата ни - тема 80

• 27 964
  • 747
  •   1
Отговори
# 45
Аз за себе си мога да кажа, защото се изследвах преди две седмици. Между 30 и 40 дни от ухапването, каза личния лекар. За кърлежа не знам.
Евче,а ти защо се изследва? Питам защото на морето ме ухапа конска муха и крака ми беше много подут. И се зачудих се дали може да ми е пренесла някаква болест. В интернет пише ,че си пренасят разни болести.
И един друг въпрос момичето ми яде много пъпеш ама много. И освен ,че ходи доста по голяма нужда но не е разтроена . Изкарва едни дълги нишки, не мърдат . Това възможно ли да е от пъпеша? Направо полудявам вече. (Очаквам неочакваното)Не съм се заглеждала преди това..

# 46
Изследвах се, заради кърлеж аз. За конска муха не съм чувала да заразява с лаймска болест, ама не съм се и интересувала де. И мен ме е хапала преди време, тази реакция с подуването е нормална. Много са гадни тия мухи, жилят като оси направо.
За другия въпрос - пъпешът знам, че разхлабва, както повечето плодове като прекали човек, та може би е от него това ... Confused

# 47
Аз пак да е оплача от случка днес сутринта ама нищо ново като цяло,просто скоро не ми се беше случвало...
Излизаме с каката и бебето на една площадка само с люлки сутрин в 9 там знам че няма деца обикновено поне до 10..11
Точно сяда на люлката и след нас идва майка с две деца малкото е колкото моята кака.Моята се люлее аз до бебето на пейка.
Детето иска да се запознае с моята и да играят,слиза моята запознават се искаш ли да играем и т.н.малко преди това майката казва на голямата вземи си Аб 🥴....моята слиза и започва да се запознавт  на мен вече ми прилошава и се чудя как да я измъкна от там... За щастие чакахме чичо й от Сф и набързо леко излъгах,че вече е дошъл и трябва да тръгваме....🥴🤷
(Ест голямото й дете се изкашля като магаре ....)
Просто нямам думи еми виждашме с бебе,кажи на детето ти да не доближава моето,тя я окуражава иди се запознайте....кво й пука че ще ни заразят.

Вече нямам сили да бягам ....Един път да дойде септември и да пратя каката на градина вече каквото такова ...поне малко да походи,че си търси и тя деца....

# 48
Манталитет! Една майка, чието дете беше болно и е на площадката, ни вижда на отсрещния тротоар и маха да отидем при тях, като добави, че детето било на АБ от три дни е вече не било заразно... Познайте дали отидохме?!

# 49
  • shumen
И мен най ме е яд от такива дето си водят болните деца по площадки.

# 50
От такова дете което  не е заразно за малко да стигнем до болница.

# 51
Просто не знам какво да кажа вече ....то бива,бива ама ...не е заразно или е алергично ...класика...кашля и тя казва задави ли се,ела пий вода ...само "бисери"🥴

Черешката е да викаш,подканяш здрави деца при твоето болно.Такова чудо не ми се беше случвало....

Аз да попитам на бебе 4 м тогава  ще е нещо дали да давам за имунитет...ще пускам каката септ.
Изобщо лекарства има ли за бебета ....С едно беше лесно след годинка се разболя

# 52
  • Пловдив
Не искам да ви разгневявам и подпалвам, но дете след 3-4 приема на антибиотик наистина не е заразно. Камо ли на 5 ден примерно. 
Аз съм я събирала моята с деца, които знам, че са на 4-5 ден на антибиотично лечение и никога не се е разболявала.
Да не говорим, че остатъчна кашлица може да се влачи със седмици.
Според мен прекаленото фиксиране в това кой кашлял и кой изглеждал болен може да подлуди човек…

# 53
  • shumen
Да,но ако се разболее после моето няма да дойде друг да ми го гледа.Аз също не го събирам с болни,и не искам и те да се врат в моето,но не всеки мисли така явно.Моя точно от такова дете,което не е заразно и ги вкараха и двамата в солната стая се зарази веднъж и стигнахме до болница с пневмония.

# 54
Да, дори при скарлатина след 48ч АБ не си заразен вече. Тъй или иначе човек е заразен също ПРЕДИ да прояви симптоми. Действия като тръгване от площадката, странене от други са за наше успокоение.

# 55
Вчера пуснах микро на вечния сопол. Бактерия има, защото ако нямаше, щеше да излезе днес... та чакаме я утре. Значи все пак може да има бактерия след 5 антибиотика, защото сопола не става по-добре. Някои дни е по-слаб особено сутрин, не знам по каква логика и зле е вечер.

# 56
  • Враца
Ние понеже тази година сме в серия с чести ангини при сина ми и в понеделник пуснах един куп изследвания за да търся причината за тях. Секретите от носа и гърлото ги пуснах в Цибалаб заедно с кръвните изследвания и трябваше да излезнат още вчера, много се надявах да има бактерия като не бяха готови, но уви днес излезнаха чисти и двата.

# 57
Аз микробиологии пускам само в местна лаборатория. Това с транспорта и работата на кило не ми се нрави.

# 58
Вчера пуснах микро на вечния сопол. Бактерия има, защото ако нямаше, щеше да излезе днес... та чакаме я утре. Значи все пак може да има бактерия след 5 антибиотика, защото сопола не става по-добре. Някои дни е по-слаб особено сутрин, не знам по каква логика и зле е вечер.
Бях с гъсрло  което мина в хрема. Нищо особено, но носът ми се запушваше винаги след 4-5 часа след обяд.

# 59
Както очаквах, мораксела живее в носа. Личната е склонна да пробваме с капки, макар че искаше да пие клацид. Но тя клацид пи след болницата и продължи да подсмърча.

Общи условия

Активация на акаунт