Боледуване на децата ни - тема 80

• 27 994
  • 747
  •   1
Отговори
# 60
Момичета, ако искам да заведа малката на физиотерапия на носа, но не ми си разправя с личната, дали от допълнителното здравно ще го признаят без амбулаторния лист от личния лекар?

# 61
  • shumen
Ваня,не съм сигурна,но мисля,че няма да го признаят без амбулаторен лист от личната.Тя как е малечка?
Моя тая седмица е при баща си.За сега е добре и се надявам и така да го върне.Имаме още тази и другата седмица и заминаваме на Трявна и се моля да е здрав.

# 62
Здравейте. При суха кашлица (предимно в легнало положение), сироп джуниър ангин подходящ ли е? Близалките ги изключвам, че ги ближе малко и после не иска.

# 63
Дани, по-малко подсмърча, но още има.
Тони, за суха кашлеца ксизал и синекод в комбинация. Джуниър ангин нищо не прави според мен.

# 64
За физиотерапия трябва да е назначена от лекар-специалист, после да отидеш при физиотерапевт, който да назначи терапията конкретно. Поне при нашето е така.

# 65
Благодаря, Ваня. На нас първия път направление за физиотерапия ни даде личната, втория път унг. С това направление отиваме на физиотерапевт и той назначава какви процедури. При нас ефект нямаше.

# 66
Еднапприятелка лекар твърди, че ще е много полезно за детето и ще боледува по-малко. Тя сливицата и няма проблем сега, дори не хърка.

# 67
  • shumen
Ваня,аз също съм от доволните от физиотерапията.От 5 годишен го водя на Трявна и правим физиотерапия и наистина беше спрял да боледува толкова често.Не знам какво стана,но след Ковида всичко започна пак отначало.

# 68
За физиотерапия направление може да издаде и личен лекар, не е необходимо да е специалист УНГ или друг съответно. За ефект не знам, ние май/юни правихме курс, ще направим и септември/октомври един и ще видим.
За сухата кашлица Рупафин или друго противоалергично, Синекода го мразя от дъното на душата си и не бих го препоръчала, но пък съм първа приятелка с Пулмикорта, та..
Станаха изследванията на дъщеря ми днес, чакам да говоря с алерголога, съвсем леко над нормата е единия показател, но...близо сме, съвсем близо до финала на това мъчение.

# 69
  • shumen
Ейпъл,радвам се,че сте към края вече.

# 70
При нас вдигна 38 в събота следобед, 38 в неделя сутринта и кръвните показаха бактериална инфекция- левкоцити 16, црп- 44. Честит ни антибиотик от вчера. Иначе няма други симптоми. Ама аз ви казвах, че колегите на работа ходят болни, та' този път и аз не пропуснах. Но супер бърз ларингитен вирус - ден 1 - дращене на гърлото,  ден 2 - ларингит,  ден 3 - бактериална инфекция с температура 38.6 на всеки 4 часа. Може да се сетите че още на ден 1 съм започнала всички идеи като: жабуркане, неоангин за смучене, фарингостим, урофар за пръскане, гранофорин,  витамини и прочие. Ноо ден 2 - ларингит. Е, и аз съм на антибиотик от събота след температурата. Ден 4 - изтекоха ми очите (сълзене) и парене на носа, ден 5- доста по-добре, вече гърло няма, очите текат тук там.

# 71
  • shumen
Димитрова,да се оправяте скоро.Офф,това с болните колеги ми е до болка познато.

# 72
Ох и моята колежка беше болна миналата седмица на работа… Аз от днес съм с адски болки в гърлото. Пия нурофен стоп колд, витамин Ц и смуча нео ангин. И болките се засилват. Гаргари и т.н не мога да си направя…
Дребния се закашля сухо вчера, но за сега е ок.
Ейпъл, стискам палци!!! Сподели после какво е казал Simple Smile
Димитрова, да се оправяте…

# 73
И след една седмица на градина сме с лаеща кашлица направо откачам вече.

# 74
  • shumen
Да се оправят болните.
Ооор,дано се разминете с АБ.
Тони,как сте?

Общи условия

Активация на акаунт