Боледуване на децата ни - тема 80

• 27 229
  • 747
  •   1
Отговори
# 15
Ами ние бяхме в петък следобяд на лекар и каза, че е нормално да поддържа Т още 2-3 дни. Ще изчакам до утре включително, но ако продължава, вторник ще го водя. Наистина аман все да има нещо....

# 16
За мен това с канализацията във Варна са митове. Преди 2г бяхме в самия град на 2 плажа, беше чисто и плуваха рибки около брега. Тогава бяхме при приятели, но сме се хранили предимно навън, пазарували и тн, нямахме проблеми. Тази година бяхме на север, пак при приятели, но ходихме няколко пъти до големи магазини, отделно постоянно бях с мокра коса и на климатик, върнах се с болно гърло, което ме държа сумарно 2 седмици, но малката си я заведохме сополива и може и тя да ми е предала нещо. Приятели бяха наскоро в Обзор (6 възрастни с 3 деца), никой не се е върнал болен. Вирусите са навсякъде и целогодишно. Аз лично на южното черноморие в сезон не стъпвам от години, след като 4-5 години поред повръщахме дружно на всяко море (на различни места от Обзор до Царево).
Не бих отменила почивка обаче, по-скоро по-добра хигиена, избягване на затворени пространства, доколкото е възможно и пазене на децата да не пият от водата, пак доколкото е възможно.

# 17
Сега забелязах, че са избили някакви пъпчици на малкия. Това прилича ли ви на Розеола или по-скоро прегряване? Не се вижда много на снимките, но дано добиете представа какъв е обрива. Имам спомен, че големият ми син я изкара около тази възраст, но обрива беше по изявен.

# 18
  • shumen
Почивка и аз не бих отменила.По скоро хигиена и избягване на затворени пространства.
Пюрче,според мен щом има Т е розеола.

# 19
Момичета,здравейте. Отдавна не съм се включвала (не че сме били здрави). Но нещо ми идва нагорнище вече.
Изчетох само последните коментари(иначе периодично четях какво пишете).
Ние се върнахме от море Края на Юли бяхме до Бургас и всичко беше наред. до 1 Август. Малката ходи на сборна ясла на 30Юли и от 1 ви все я боли корема (пука,къркори,газове) на 1 ви искаше кисело мляко и дадох не знаех,че ще го повърне (и това беше) няма Т,няма Диария.. но се буди с рев и газове доста .. Давам Биогая ,гастроцинезин.. но ефект няма..

# 20
  • shumen
Камъче,за газове еспумизан,но не знам за малко дете става ли.Моя е здрав,но ми идват в повече бесовете му и все е в рани.Надявам се да го опазя здрав и да направим ваксината тази седмица,че има още седмица при баща си и към края на месеца Трявна и все отлагам.

# 21
Щом има газове е по-удачно да приема Еспумизан, евентуално смяна на пробиотика и Иберогаст.

# 22
Щом има газове е по-удачно да приема Еспумизан, евентуално смяна на пробиотика и Иберогаст.
Пратих мъжа до аптеката,но му дали био баланс бебе. Било комбинирано за газове и пробиотик,ставало и за 3годишни деца. Дадох го надявам се да повлияе добре.
Абе някакъв вид вирус си е,защото и друга майка от сборната група каза,че детето и е така но се оправило за 2 дни. До организъм е.
Но се чудя може ли да е летния вирус 😳 Личната е отпуска (на други не се доверявам,че все им бъркат лечението ) абе чудо..

# 23
Ми био баланса не е същото... еспумизан има на капки, иберогаст също на капки, а биобаланса може да си го пие, той си е пробиотик.

# 24
Абсолютно..и как в аптеката дават каквото им падне, какво общо има Еспумизан и Иберогаст с пробиотик..иначе да, може да си го пие, може добре да повлияе пък. Аз изобщо не го харесвам, преди години бяха едни от най-добрите за мен, после не знам развалиха ли ги, но грам не ни действат нито на възрастните, нито на детето.

# 25
При мен съм забелязала, че повечето пробиотици предизвикват подуване и газове. Ей сега скоро се чудех какъв да си взема, че нещо не ми беше ок на червата, та реших да е омнибиотик, а те 100 вида. Гледах, гледах и реших, че ще е стрес нещо си, викам си все е пробиотик...ее да ама така ме боли корем от него, че не е истина и така си седи на половина изпита кутията.
Еспумизана на капки си е много добър продукт, а иберогаст и аз пия ако нещо ме боли корема и действа много добре.
А тия в аптеката са страни хора...освен, че не са дали кагвото трябва, защо са дали и пробиотик на капки, като прахчето също става и вероятно е и по-евтино. Съгласна съм, че биобаланса не е много добър, но все е нещо.

# 26
Разбира се има и еспумизан на капки дава се се на бебета дори,давах и на каката 4г.

В този случай бих дала еспумизан,пробиотик какъвто си ви действа аз давам линекс.Тези двете давах като я болеше силно корема тези дни🥴 ...и за повръщане съм доволна от натриев цитрат, приятен е.Иберогаст имам,но е горчив не помня точно с много силен аромат неприятен за мен,мисля че и алкохол имаше🤷 мн неприятно усещани ми е оставило(може да не го иска детето)

# 27
Здравейте, имам притеснение всички наши познати и близки които бяха на морето, се връщат със стомашен вирус или температура и кашлица и не само малките деца ами и големите.До тук около 20 семейства се изредиха никой не е подминава,понеже скоро имаме резервация и направо се чуда дали да не се откажем....Какви са вашите наблюдения?
Нашите са добре. Аз подсмърчам леко, ама подозирам че е от пътуването наобратно, че бяхме на отворено и без климатик в колата.
Никой друг не е болен.

# 28
  • shumen
За повръщане съм доволна от натриев цитрат и моя го пие без проблем.Имам капки Вомистухил,но тях не ги иска.

# 29
Мими, иберогаста се слага във водичка и става много приятно. Аз сипвам 2 пръста вода чашата и капките.

Общи условия

Активация на акаунт