Боледуване на децата ни - тема 80

• 28 192
  • 747
  •   1
Отговори
# 510
Ние ще сме на Ваксигрип, чакам да се появят, за да купя да имаме.

# 511
Ваня, мерси че питаш. Положението не е цветущо, странно ми е че един ден има мехури, един ден няма. Вчера нямаше, днес пак се появиха, но смених Дефламола с Дермазин. Понеже се наложи да пътуваме, няма къде да отида, но ако и като се приберем няма подобрение, ще ида до Пирогов или Вита, видях че имат кабинет по изгаряния. Надявам се от Дермазина да има ефект, със сребърни йони е, антибактериален и според аптекарката бил добър. Също ми спомена Цикатридина, но понеже съм взимала за детето и не останах никак очарована от ефекта, който беше нулев, кажи-речи, реших да пропусна.
Търсих Рестив днес впрочем (в прованса сме, но голям град все пак), в 3 аптеки нито бяха чували, нито го имаше. Като се върнем ще потърся и да го почваме, тамън да свърши първата серия преди ДГ.

# 512
  • shumen
Това при детето с повръщането е вирус според мен.
Елла,отивай на лекар,ако не минава.
Димитрова,може да не е Ковид.
Моя сякаш по малко кашля днес.Дано е добре,че остана и утре и от Понеделник се почва училището.

# 513
Ваня, мерси че питаш. Положението не е цветущо, странно ми е че един ден има мехури, един ден няма. Вчера нямаше, днес пак се появиха, но смених Дефламола с Дермазин. Понеже се наложи да пътуваме, няма къде да отида, но ако и като се приберем няма подобрение, ще ида до Пирогов или Вита, видях че имат кабинет по изгаряния. Надявам се от Дермазина да има ефект, със сребърни йони е, антибактериален и според аптекарката бил добър. Също ми спомена Цикатридина, но понеже съм взимала за детето и не останах никак очарована от ефекта, който беше нулев, кажи-речи, реших да пропусна.
Търсих Рестив днес впрочем (в прованса сме, но голям град все пак), в 3 аптеки нито бяха чували, нито го имаше. Като се върнем ще потърся и да го почваме, тамън да свърши първата серия преди ДГ.

Рестив може от аптека Гален да го поръчаш Simple Smile

# 514
Ела, опитай да спреш мазането с всичко и остави изгореното да диша, да няма лепенки и превръзки и предполягам до 2 дни ще се подобри. Аз 2 нощи правих превръзки с Дефламол и след втората нощ се наду мехур...разкарах дефламола и третия ден мехур няма. Същото ми се беше случило преди години с едно изгаряне на пръста, тогава мажех с Витасин, пак се наду мехур и то огромен, спрях да мажа и се оправи.

# 515
Подкрепям Hands Plus1 обикновено така става
Ела, опитай да спреш мазането с всичко и остави изгореното да диша, да няма лепенки и превръзки и предполягам до 2 дни ще се подобри. Аз 2 нощи правих превръзки с Дефламол и след втората нощ се наду мехур...разкарах дефламола и третия ден мехур няма. Същото ми се беше случило преди години с едно изгаряне на пръста, тогава мажех с Витасин, пак се наду мехур и то огромен, спрях да мажа и се оправи.

# 516
  • shumen
Болните как са?
Ваня,Вие как сте?
Ние сме горе долу добре.Радвам се,че този път се разминахме без АБ.
От утре се започва пак въртележката с училището.Надявам се да е здрав и да ходи.

# 517
Дани, добре сме, благодаря. Забелязвам я малката, че вечер нещо не е перфектен носа, ама не ми пука вече.... Пие бронховаксом, витамини, девирал, пробиотик и магнезий... Взех оня ден един буркан сироп от черен бъз и ще дам като свърши девирала, да пробваме.

# 518
За магнезия - малко встрани от децата, но какъв магнезий пиете за вас си?
Онзи ден четохме, че магнезият в аптеките не се усвоявал и теябало да се пие магнезий-глицинат. Сега се чудя да поръчам ли, защото при нас по аптеките няма.

# 519
Не се усвоявал или че е в много малки количества? И това в магнезиеви таблетки, които се дават на бременни. При препоръчителна доза 400 мг, количеството беше нещо нещо от сорта на 130 мг. Аз купувам магнезиев цитрат, поръчвам от iHerb

# 520
  • shumen
Аз магнезий пия от аптеката на Абофарма.

# 521
Ами четох, че формата на магнезия не била усвоима в обичайния магнезий и той бил подходящ за спортуващи. Иначе на мен ми изписваха Магнерич или Магнерот докато бях бременна, в големи количества - 3×2 таблетки от този по 500.

Сега погледах на Ихерб, ами той си е глицинат.

# 522
И Магнерот, и Марнерич съдържат ~34 мг магнезий на таблетка. 6 таблетки на ден, прави към 200 мг магнезий, което е близо наполовина от препоръчителната доза.

Няма само глицинат в iherb, има различни форми. То и по нашите аптеки де. Трябва да знаеш каква форма да бъде.

https://simonavateva.bg/koya-e-nay-dobrata-forma-na-magneziy/

# 523
Зависи какво действие очакваш. Аз пия цитрат за енергия, мъжът ми бисглицинат за отпускане и добър сън.

# 524
Магнерота е най-усвоим.
Ей, днеска заведох малката и учителката и като ми вика...ооо, като знам какво е вътре, не очаквай да е здрава....

Общи условия

Активация на акаунт