Боледуване на децата ни - тема 80

• 28 193
  • 747
  •   1
Отговори
# 495
И аз днес ходих за бележки, ама не знам какви са тези талони. Дадоха ми за профилактичен преглед, макар че сестрата в градината ми каза, че не е задължителен, ако имам да нося, ако нямам - може и без него. Иначе изследвания за ДГ всеки път си ги плащам.

# 496
Когато има профилактичен преглед могат да се пуснат и изследвания по ЗК. Нашата лична лекарка ми предложи онзи ден да ги пусне, защото не бяхме правили профилактичен преглед тази година и и се полагаха, но аз вече бях ги платила и отказах направленията, нямаше смисъл.

# 497
Оо аз не се прецаках. Още като навърши 6, докторката ми каза, че има да ми дава направление за паразити, но ще го остави за есента като ми трябва.
Ела, какво стана с ръката?

# 498
И синът ми има профилактичен за паразити ..тези дни ще нося материала ..

# 499
  • shumen
Ние днес ходихме при педи.Прегледа го,каза,че няма хрипове и да продължаваме с моето лечение.В Сряда иска да го заведа пак да го чуе и тогава ще ми даде и профилактичен за училище.
Ейпъл,Суе спада бавно.

# 500
5 и 6 са талоните за мерене и теглене, не знам дали присъстват и ваксините в тях (май не). Искат ги всяка година в градина и за училище.

# 501
Да пише какви ваксини са му правени включително го мериха и теглиха ..

# 502
Те тези неща ги вписват в здравно-профилактичната карта. Аз не съм я водила с мен, изпратих мерките и данните и отидох да си взема картата.

# 503
Здравейте, дали има вирус само с разтройство? Малкият от вчера е така за 24 часа имаше 7-8 изхождания. Днес е втори ден и от 5 сутринта до момента са 4, започвам да се плаша вече. Повечето са малко количество и не е съвсем рядко. Гладен и само плаче за храна, но го сложих на диета. Няма други симптоми, жизнен и весел е. Наливам с течности(по малко на често). Давам рехидратиращ разтвор, рекомфорт и ентерол, но всякаш все по-често се изхожда. Като му се доходи плаче или мрънка че го боли коремчето и гърба. Притеснявам се да не е апендисит или нещо сериозно, но все още не ми се ще да го водя към Пирогов. Според личната е вирус, покрай нас имаше дечица със стомашния вирус, но всички или повръщаха или имаха и температура. И доколкото знам при вирус се започва остро и после се подобрява, а той днес ходи по-често от вчера. Т.е става по-зле.

# 504
Аз имах нещо подобно миналата седмица. Една нощ разстройство, на другия ден не ядох нищо, вечерта хапнах малко солетки и пак разстройство на ново. Имах някакви болки в корема също. Не мога да гарантирам, че е вирус и че е същото, просто разказвам.
Апандисита е с постоянна болка долу вдясно, вдига се температура, също така има гадене. Да не е яло нещо старо детето?

# 505
Не мисля, че е от храна. Той не може точно да каже къде го боли, на 2 и половина е. На него попринцип на моменти сутрин му се погажда, също така при пътуване в колата повръща и аз бях така като дете. Вчера доста му се погаждаше сутринта, но днес не, явно много е изгладнял и само плаче за храна.

# 506
Момичета, тези изследвания как са? Пуснахме ги преди операцията. АСАТ и АЛАТ пък защо са на горна граница? Sad Какво значи това? А високи лимфоцити? Кръвта е взета от пръста, ако има значение.

# 507
Какво казвахте за вирус само с температура - ковид ли беше? И чак на трети ден ли хваща теста? мадамата ми вдигна температура 38.3 в 4 следобед,  няма друго засега.

# 508
При нас почна с температура и гърло. После продължи с гадене и повръщане, при нас с таткото имаше и бая болка в корема. Децата бяха като нови третия ден, ние....3 дни не станахме от леглата. Теста хвана с бледа черта на втория ден.

# 509
Аз съм се заредила с 30-40 ковид теста Grinning, няколко комбинирани ковид и грип, и няколко комбинирани ковид, грип и забравих му името, онзи вирус, който беше опасен при много малки бебета. Даже сега като бяхме на море, бухнах в багаж 3-4 теста Grinning

Тази година мисля да им сложим назална противогрипна ваксина, ако се доредим, че май не зареждат навсякъде и много бройки.

Общи условия

Активация на акаунт