Боледуване на децата ни - тема 80

• 28 112
  • 747
  •   1
Отговори
# 585
И аз като Ваня смятам че не е прозореца.
За разболяването и спазмите - и моят опит сочи че или ще стане или не. И каквото и да направиш е все тая. Поне в нас е така. Правил ми е пневмония на фона на антибиотик и пулмикорт.

Между другото и аз съм си мислила това за инхалациитр и мисля скоро да отидем при пулмолога и да искаме да смени терапията и да се оттървем от инхалатора най накрая.

# 586
  • shumen
Пуфето,и аз мисля,че не е прозореца.Щом я боли гърлото и има сополи си е вирус.Ако няма Т вторник бих си е пратила на училище.
Пюрче,как е детето?
Моя се оплаква от гърло.Дадох му освен резиста и Тантум и се моля да не се разболее.

# 587
От сутринта се закашляше доста, а за целия ден след това 4-5 пъти. Носът яко хърка, кашлицата си е влажна, с храчка. Уговорих се с един педиатър утре да го преслуша. Междувременно давам цял арсенал - Биозин, витамин ц, фенистил, шуслерова сол 3, осцилококцинум, Нано тус, Грип стоп, Виброцил. Започнах инхалации с физиологичен, поне при нас до сега само са помагали. Моля се да се разминем само с това. Ако има някой с опит с хомеопатия за задна хрема и кашлица, моля да даде съвет кое е по-добре - Калиум бихроникум 9ch или Хидрастис Канадензис 15ch. Не съм голям фен на хомеопатията, но вече съм готова и на това...

# 588
Едната ми дъщеря май взе да се пооправя, кашля доста рядко и няма Т. На нея давам Димекс и Десибел и по спешност едната вечер една инхалация с Пулмикорт. Другата от снощи обаче плаче от болки в гърлото, днес цял ден е с Т и гърлото е супер червено, пръскам Гранофурин и смуче Орофар. До сега Гранофурина винаги ме е спасявал, надявам се след още 1-2 впръсквания да има ефект. Ако се задържи и утре така обаче май ще я карам на спешен да го видят това гърло, че педиатърката ни е чак във вторник следобяд. Имам си иначе Клацид и Панцеф вкъщи, ама май нито едно от двете не го изписват за гърло.

# 589
Hope, защо не, при нас на доста ангини са изписвали панцеф. Вече въпроса е как ще го дозираш, то е според теглото и състоянието. Например, един доктор изписа при 16 кг дете 10 мл, други 7.5 мл, при еднаква неуточнена инфекция.

# 590
  • София
О няма ли температура си отива на училище няма да я спирам най - много да закъснее та да отидем да я види личната.  Давам всичко за което се сетих и се надявам това да е.
Но много ме е яд.

# 591
Hope, защо не, при нас на доста ангини са изписвали панцеф. Вече въпроса е как ще го дозираш, то е според теглото и състоянието. Например, един доктор изписа при 16 кг дете 10 мл, други 7.5 мл, при еднаква неуточнена инфекция.
Панцефа и беше изписан за всеки случай преди няколко месеца и така си остана. Иначе си имам рецептата и там пише колко мл. То за 2 мл разлика и то за 2-3 приема докато добутаме до работен ден, не мисля че ще в проблем. Дано не се налага де. Иначе Панцеф по-скоро за кашлица да ни го изписвали. За гърло винаги Зинат пият, тъй като са алергични към Аугментин.

# 592
  • shumen
Хоуп,за ангина и бронхит са ни изписвали Панцеф или Клацид.
Пюрче,пиши после какво е казала лекарката.
Пуфе,дано няма Т и да си ходи на училище.
Моя снощи и той мрънка,че гърлото много го боляло.Дадох де що се сетя и заспа.Сега се събуди и подсмърча и носа и той запушен.

# 593
Дани, за гърло в нас грануфорин спасява положението. Щом на мен ми минава за два дена.

# 594
На моята снощи и изби и лек обрив по корема и слабините и сега се чудя да направя тест за скарлатина вкъщи или направо да я карам да я прегледат и да изписват нещо. То ако се позитивира теста пак трябва да я заведа някъде да ми дадат рецепта..

# 595
След цялото лято на градина и без боледуване, и ние сме в кюпа. Само след първата седмица от “новата учебна година”. И то сме в София. Дойдохме в петък за почивните дни на гости.. вчера се оплака, че го боли гърло. Тази нощ не сме спали, супвр супер супер запушен нос, боли го гърло. Сутринта се изкашля влажно и издуха сополи. Нося само авирон и нурофен. Ще търся аптека за витамин Ц. Какво друго да взема? Нещо за смучене, което да не е ментово и да е вкусно?? Моля ви за идеи. Инхалатора нв го нося 😭😭

Последна редакция: нд, 22 сеп 2024, 09:05 от toni1189

# 596
Тони, ако успява да направи гаргара, почвай солена вода със сода. На мен това ми оправя гърлото последните пъти. Иначе за гърло близалки или тантум Верде, орофар за деца имаше също май. За носа промивки и ксилогел за отпушване.
Направо като ви чета и се плаша. Вторник ще заминава моята мома и отсега настръхвам.

# 597
Аз малката я почнах с Гентазон още втория ден, много беше зелено.... след ден вече беше бистро. Има си сополки, но не кашля. Днесе  по-добре сякаш. От нас никой не се разболя, а дори аз не се пазих.

# 598
Близалките не успява да ги изсмучв до край… взех му исла с вкус на ягода таблетки, витамин Ц, колдисепт за носа и авирона.

# 599
И аз щях да предложа близалки...ама друго не се сещам освен един бебешки спрей с мече за гърло ама е голям за него

Общи условия

Активация на акаунт