Боледуване на децата ни - тема 80

• 28 108
  • 747
  •   1
Отговори
# 600
За гърло може да вземеш таблетки Фарензим с ягода, вкусни са и помагат. Докато бях бременна те ме спасиха, сега ги ползвам за баткото, защото от вчера и той цъфна - сополи, кашлица тук там, болки в гърлото. С малкият сме следобяд на преглед, мисля, че засега не се влошава и удържаме положението, но ще видим...

# 601
Да споделя донякъде стигнахме с децата и да напомня винаги да имате едно на ум!
Заведох щерката на преглед със съмнения за скарлатина. Прегледа я възрастен педиатър, вдъхващ много респект, категоричен че това не е скарлатина, нито гърлото е типично, нито обрива. Изписа ни с рецепта за Изопринозин. Да, ама аптекарката ни е кажи-речи приятелка вече и ми казва " подарявам ти един тест за скарлатина, сигурна съм, че е това, направи го и не се мъчете с детето". И познайте, теста е положителен. Сега за втори път ще се занеса с децата до частната клиника, да му покажа на този теста и да ми дава рецепта за Зинат и да се приключва вече. Във вторник ще ходя до педиатъра да каже със сестра и какво да правим, тя няма Т, само кашица и сополи, ама да не вземат да си въртят тази бактерия..

# 602
Добре че сте направили тест, Хоуп. Въпреки, че бързите тестове понякога излизат отрицателни, а другият там, как се водеше, (много съм зле с паметта напоследък, много, чак се плаша), излиза положителен.

Тони, сега прочетох как е детето. Оф, стискам палци да мине по-бързо отпреди маханаето на сливицата Confused

Като ви чета, направо се плаша Cry Дребчо тръгва на ясла, а каката на градина от октомври. Какво ли ни чака?! Радвам се единствено, че сложихме първа доза Варивакс. Мисля да сложим и противогрипна ваксина, ама моят мъж се дърпа нещо Angry Но и трудно се намирала назалната ваксина, та може и да не се класираме...

Аз не знам дали писах тук, май не, но махнахме третата сливица на дъщеря ми. Много страх и стрес брах от май месец насам. Престоят в болницата, чакането да дойдат да я вземат за операцията, да ни я докарат след това, излизането от упойката, как три дена стои без грам живец и гледа в една точка, също бяха ужасни. Надявам се оттук нататък вече да е по-добре и по-леко да кара боледуванията. Лекарят каза, че сливицата е била голяма, в епикризата пише III-та степен.

И да напомня и аз нещо, като се разболеят дечицата ви, ако ви кажат, че все едно имат вода в ушите, търсете УНГ, който да прави тимпанометрия. Имаше едно дете при нас, голямо вече, над 11-13 години, със сраствания в ушите. "Течността" лека-полека е станала на гъсто, лепкаво нещо, което се е срастнало с всичко, тъпанчетата вдлъбнати, детето с намален слух и може и да има късмета да се оправи слухът, но може и да не се оправи.

# 603
  • shumen
Хоуп,добре,че сте направили тест.Аз тия спешни затова не ги харесвам.
Тони,Ефизол не помня дали беше над 5 години и дали не може да му даваш за гърлото.
Моя снощи мрънка от гърло и носа му е запушен.И мен се мъчи да ме събори.

# 604
Ей това е, че не е спешно. А си е специализирана детска денонощна клиника Вела. Работят само педиатри там, би трябвало да са в час. И сме в Пловдив, не в някой забутан малък град.. Сегашния доктор, който ми написа рецептата, предложи да се обадя в централата в София да подам оплакване, че на детето от далеч му личало, че е скарлатина и е трябвало да му направят тест още там..

# 605
Моето дете вдигна 38.6… В София сме, утре се прибираме към Варна и ми е притеснено. Той принципно не се оплаква от гърло, а днес постоянно…. Оффф оф лф. Издухва дебели гъсти зелени и/или прозрачни. Всякакви с една дума.

# 606
  • shumen
Тони,да не е гнойна ангина?Ако трябва го заведи в София на преглед.
Пюрче,как сте?Минахте ли преглед?
Хоуп,изписаха ли АБ?
Моя и той киха и прокашля и казва,че гърлото го гъделичка.Давам Резиста,пръскам Ангал и дано не вдига Т,че ще откача.На всичкото отгоре са и почивни дни и педи май ще е отпуска другата седмица,а не искам да го водя на заместващи.

# 607
Тони,да не е гнойна ангина?Ако трябва го заведи в София на преглед.
Пюрче,как сте?Минахте ли преглед?
Хоуп,изписаха ли АБ?
Моя и той киха и прокашля и казва,че гърлото го гъделичка.Давам Резиста,пръскам Ангал и дано не вдига Т,че ще откача.На всичкото отгоре са и почивни дни и педи май ще е отпуска другата седмица,а не искам да го водя на заместващи.
Смеят ли да не изпишат. Отидох си с положителния тест и им казах, че се връщам само защото няма да ми дадат АБ в аптеката. Искаха Клацид да изпишат, но се заинатих за Зинат. На предишната скарлатина педиатърката изписа Зинат и хич не ми се рискуваше да пробвам с нещо друго, при положение че им нямам никакво доверие.

# 608
Не че има значение, но гърло, гъст зелен сопол и Т в нас се оказа Ковид. Да си знаете, не че има значение голямо.

# 609
  • shumen
Хоуп,дано подейства Зината и скоро се оправите.
Бръм,моя е само с гърло и прокашляне без Т.

# 610
Е, разбира се, нямам предвид че всяко гърло е Ковид. Но като че ли върлува доста.
Аз може и от София да съм го докарала, че в неделя и понеделник бях там.

# 611
  • shumen
Да,днес по ТВ казаха,че пак има доста болни от Ковид.

# 612
И да напомня и аз нещо, като се разболеят дечицата ви, ако ви кажат, че все едно имат вода в ушите, търсете УНГ, който да прави тимпанометрия. Имаше едно дете при нас, голямо вече, над 11-13 години, със сраствания в ушите. "Течността" лека-полека е станала на гъсто, лепкаво нещо, което се е срастнало с всичко, тъпанчетата вдлъбнати, детето с намален слух и може и да има късмета да се оправи слухът, но може и да не се оправи.
Това по-скоро ми звучи да е ушна кал която е станала така.
На моите деца много често им казват, че имат течност в ушите.

# 613
След направени тимпанометрии ли казват, че имат течност в ушите?

Иначе за този случай, първо чух докторът какво обясни на майката, а след това и майката ми разказа какво й е казал лекарят. Води се един от добрите специалисти, часове има за след 3.5 месеца. Не смея са подлагам на съмнение казаното за срастванията

# 614
Аз го написах защото знам за такъв случай от ушна кал се е получило. Разбира се може и лекарят да е прав, но няма да се изненадам ако и греши както покзва случаят с неразпознатата скарлатина. Вече нямам нещо доверие на повечето.
Иначе лекарите са ми казвали, че имат течност в ушите при преглед моите деца когато са болни и че е нормално. Наистина поне 10 пъти съм го чувала.

Общи условия

Активация на акаунт