Боледуване на децата ни - тема 80

• 28 115
  • 747
  •   1
Отговори
# 570
Мими моя хем е от редовните и пак си мрънка че не му се ходи..
Втора седмица само по къси панталони и тениска ..раната та раната ..и да се къпе не иска ..снощи пък рева че го сърбяла много ,тази сутрин пък че съм го докоснала и го заболяло ..е то бива драма ама ми идва в повече ..всеки ме съветва да го запиша на спорт ми как с тея ревове ..

# 571
На дъщерята успявах да й внуша че само ако аз я къпя като е ударена, няма да я боли. Тя ми вярваше, даже обясняваше като има рана на баща си и баба си, че майка й ще я къпе без да мокри раната.

Аз съм с ковид.

# 572
  • shumen
Моя е голям и пак има ли рана едва го карам да се изкъпе.То пищи,вика,не ще да я мокри,абе драма куйн.Няма да забравя лятото като се беше прибрал като се беше пребил с колелото как не давал да му измият лицето,а при педи опищял поликлиниката.Кръв пък да не говорим как освен от пръста от другаде не дава да му вземат.
Ние се оправихме,но заразихме и нашите и баща ми го кара най-тежко.Вчера е ходил на лекар,не е Ковид,но много кашля.

# 573
Моята пада става изобщо не и пука.Началото на лятото като падна и беше в безсъзнатие не и пречи пак да иска да се катери,а върхът беше още в болницата да се качала на перваза да гледала от високо.Нито на вземането на кръв нито при слагането на абоката плака,а аз очаквах драми.Само ме пита кога ще се возим пак на линейка.

# 574
Здравейте, момичета. Малкият (1.4год.) от вчера е с хрема. Водих го на преглед, но днес започна и да кашля влажно. Дадох му Нанотус, обаче ме притеснява, защото 4 пъти вече ми е правил спазми. Предният път педиатърката му изписа калциев глюконат за 5 дни и се размина, макар че знам, че много се отрича. Какво мислите за него, направо се чудя дали да не взема, от сутринта 20 пъти се е закашлял. И още нещо, според вас кое антиалергично би повлияло по-добре Фенистил капки или Ериус? Благодаря ви.

# 575
  • shumen
Пюрче,аз бих завела на лекар отново.Аз лично съм по доволна от Фенистил,но на малко дете на своя глава нищо не бих дала.
Моя след 4 дни на училище се оплака от гърло тая сутрин.Давам резиста и се моля да не се разболее.

# 576
Пюрче,аз бих завела на лекар отново.Аз лично съм по доволна от Фенистил,но на малко дете на своя глава нищо не бих дала.
Моя след 4 дни на училище се оплака от гърло тая сутрин.Давам резиста и се моля да не се разболее.
Вчера беше на лекар, дишането е чисто, днес е събота и ще попадна на някой случаен, на който нямам доверие. Той си има лечение и към момента е добре ( вече разпознавам кога се влошава) и искам да го избегна. Лекарката, която го лекува е на работа във вторник и затова сега се налага да взема някакво решение. Преди съм го водила всеки ден да го слушат и пак изтърваха нещата, както в добре 5 дни и на 6тия спазъм. Затовя сега искам по някакъв начин да се презастраховам...

# 577
Аз бях като вас преди има няма 4 години. Ходих навремето при една доказана пулмоложка и тя казваше - даваш витамин ц, противовирусно, противоалергично и се молиш в църквата. Много странно ми беше тогава, как на въпроса- какво да направя, за да не се влоши, ми се отговаря - даваш симптоматични и вече гледаш имунния отговор, който никой не може да каже какъв ще е. А иначе, емпиричния опит ми показва - с порастването, децата карат по-леко. По същество - има сиропче калциев глюконат (хранителна добавка), което е безобидно. Дават го и за противоалергично. За мен - ериуса е по-добър при инфекции на горни дихателни пътища, фенистила е по-добър при кожни прояви. Ериуса е от 1 година, така че може.

# 578
  • shumen
Пюрче,кашля ли веднага на лекар.При малки деца много бързо минава в бронхит или пневмония.То на спешен изписват АБ да се презастраховат,но до Вторник нямаш избор.

# 579
Големият ми син правеше спазми. Правил е спазъм и без да кашля, директно започна да свири и хрипти, като започнахме вентолин тогава започна да откашля.  Калциев глюконат и противоалергично са правилното лечение като начало. Аз бих избрала фенистил, ериус  не действаше на моя син. А най-добре зиртек или ксизал, но последното е с рецепта.Ако не ме притеснява нещо бих изчакала до утре за преглед, но ако има кашлица времето до вторник е много. Хубаво е толкова малко дете поне през ден да минава на слушалка, ако кашля.

# 580
И моите деца след чревния вирус който изкарахме,една седмица на градина и двете,днес голямата няма глас а малкото киха. А аз съм с болки в гърлото. Каквото и да е ,се надявам до тук да приключи и да се оправим само с тези симптоми…

# 581
Благодаря ви, момичета. Ако кашлицата продължи със сигурност утре ще го заведа да го преслушат. Може би ще започна и инхалации с физиологичен рсзтвор. Просто съм сигурна, че ако сега отидем на лекар ще ми кажат, че дишането е чисто и се стичат сополите. И после изведнъж вадят силната артилерия - вентолини к пулмикорти. Второ дете ми е, с първото не сме имали такива проблеми и просто вече се отчайвам от лекарите, защото от нищо му няма и няма нужда от инхалации с физ. Р-р минават на вентолин...

# 582
Моят съвет е да не правиш инхалации с физ. Разтвор. Със сина ми като лежахме в болница (беше на 1г5м) другото дете в стаята ни беше с ангина и налепи по лявата сливица и пневмония в ляво. Един от докторите каза да правим инхалации само ако се налага лекарство, защото често имал случаи да се разпространи инфекция от гърлото в дроба, чрез инхалациите. На това дете даже тотално му спряха инхалациите, въпреки пневмонията.

# 583
  • София
И аз съм отчаяна, след първата седмица в първи клас и от снощи я дразни гърлото и тръгва носа. Според мен я е надухало от прозореца до нея. Но може и да е вирус.
Пак моето е първото болно в класа.
Допълвам вече е и с 38 градуса температура.

Последна редакция: сб, 21 сеп 2024, 12:56 от puffeto

# 584
Какъвто и прозорец да те духа, няма да се разболееш. Щом има сополи или гърло си е вирус. Бих те посъветвала да не я спираш, защото сега е началната адаптация.

Общи условия

Активация на акаунт