Априлче 2025

• 43 954
  • 753
  •   1
Отговори
# 345
Не смятам за удачно да си давам тел.номер на непознати.
Форума е място за споделяне без лични данни.
Освен това споделянията ни тук могат да бъдат полезни и за други бъдещи мами. Нека не размиваме темата с вайбър

# 346
Здравейте, момичета. Почти цяла нощ не съм спала от чудовищни болки в мъдреца....дори не знаех, че съществуват такива, а имам мноооооого пулпити, гангрена, вадене на зъб, гранулом и не знам какво още. За малко щях да получа гърч от болката, повръщах от болки и нищо не можех да изпия. Получих и леки контракции. Нямам зацапване и се надявам бебчето да е добре. Наистина не знам как ще издържа, защото ухото, главата и вратът много ме болят. Сега болките са по-слаби от снощи, но продължава много да ме боли. Пия чай от лайка и ще пробвам да жабуря със солена вода. Някакви други съвети? Мъдрецът се е показал леко, но е на контра на зъбът пред него. Буквално ми чупи корена на съседния ЖИВ зъб! Няма такава болка. 8г6д дни съм и не знам кога мога да го извадя. Много ме е страх за бебчето, като дори един НоШпа не мога да изпия, защото повръщам....Прочетох добри мнения за хирурга Кехайова в Пловдив. Може ли повече информация, ако някоя от вас има опит с нея? При мен ще е вадене с операция. Просто се молех да добутам до към края на 4тия месец преди операцията, но накрая май ще е по спешност. Бях на косъм да извикам линейка и ме сложат на системи, защото вече умирах и се гърчех. Накрая бях толкова изморена, че след още една глътка чай от лайка и заспах. Лошото е, че болка отново има и много ме е страх да не се усили. Много моля за съвети ❤️
ПП вчера през целия ден имах и лек оток на целите венци придружен с болки....

# 347
Кактусче, не се притеснявай за интервенцията. По-добре да го махнат и да не причинява дискомфорт. После просто няма да можеш да пиеш обезболяващи силни, но ще мине до седмица. Ще чакам да пишеш как си и как е минало.

Аз утре съм на преглед и вече нямам търпение 😁 Отказах се от пренаталния - няма да правя. За ФМ се чудя между Стоилов и Йорданов .. Ако някоя от вас има впечатления, ще се радвам да ги сподели.

За моя радост, след 2 седмици адски болки в корема, вече нямам никакви неразположения. Ако не бях подута като шамандура нямаше да знам, че съм бременна.

Аз съм във вайбър групата. За мен това е едно по-уединено и по-спокойно място, в което да споделя най-малките си тревоги и радости, дори и неща от личния си живот. Колкото и да пиша тук, някак не мога да сравня едното с другото. И с предното си детенце бях в чат с част от мамите. Беше и все още е най-прекрасната групичка, в която вече си се познаваме и сме си адски близки макар и от различни краища на България. Естествено това е въпрос на личен избор. Никой не  е длъжен да се включва, но нека всяка се чувства поканена, ако има желание.

# 348
The kitten, много ти благодаря 🤗 Радвам се, че си добре. Просто никой хирург няма да извади зъба преди 4тия месец за съжаление 🥺 Дано да се успокои до тогава. Аз няма да правя пренатален тест. По принцип смятах да пропусна и БХС(да не давам кръв), но така няма да знам риска от прееклампсия. Ранна фетална и БХС ще правя в София, МЦ доктор Калчев.

# 349
Кактусче, не се притеснявай за интервенцията. По-добре да го махнат и да не причинява дискомфорт. После просто няма да можеш да пиеш обезболяващи силни, но ще мине до седмица. Ще чакам да пишеш как си и как е минало.

Аз утре съм на преглед и вече нямам търпение 😁 Отказах се от пренаталния - няма да правя. За ФМ се чудя между Стоилов и Йорданов .. Ако някоя от вас има впечатления, ще се радвам да ги сподели.

За моя радост, след 2 седмици адски болки в корема, вече нямам никакви неразположения. Ако не бях подута като шамандура нямаше да знам, че съм бременна.

Аз съм във вайбър групата. За мен това е едно по-уединено и по-спокойно място, в което да споделя най-малките си тревоги и радости, дори и неща от личния си живот. Колкото и да пиша тук, някак не мога да сравня едното с другото. И с предното си детенце бях в чат с част от мамите. Беше и все още е най-прекрасната групичка, в която вече си се познаваме и сме си адски близки макар и от различни краища на България. Естествено това е въпрос на личен избор. Никой не  е длъжен да се включва, но нека всяка се чувства поканена, ако има желание.

Здравейте, аз също имам болки в корема, понякога изчезват за няколко дни после пак, имам дни в които коремът ми е като балон, в други дни е по-добре. Но когато се раздуе много започва една странна болка, която не мога да определя дали е от червата или от матката. При мен болката освен отстрани по червата, понякога е малко под пъпа. При Вас къде се изразяваше болката?

# 350
Кактусче Аз бих звъннала на зъболекаря и лекаря за съвет какво да правя в тази ситуация. Дано има лесно и бързо решение.

При Чучумишев ли ще ходиш? Аз съм ходила при него за регулярни прегледи, когато Калчев ме следеше и е много внимателен. И аз за него мислех, но ще видя кога трябва да се запише час.

Моят корем е като на бременна в 7ми месец,  а съм само в 8 седмица.

# 351
Кактусче не остана още малко стискай .. Можеш а мажеш с бебешките гелчета с лидокаин до колкото знам за да успокоиш болката.

inkheart, ми аз редувах запек и диария 🤣 болеше ме и от червата и от разтягането на матката и от подуването .. Бе от всичко. Ниско долу. Понякога към яйчниците. Ще отмине болката. Старай се да ходиш редовно до тоалетна, при нужда приемай разхлабителни - едно от момичетата беше описало малко по-нагоре доста изчерпателно кои може и кои не. Не яж дразнещи стомаха неща, че подмогат много болката. И при нужда пий но шпа.  Дано скоро отшуми 🤗

# 352
Благодаря ви от сърце, момичета 🤗❤️❤️❤️
Луничке, аз още преди първия преглед в Турция, вече си бях запазила час за ранна фетална при Чучумишев 😅 Иначе в 3:30ч сутринта съм писала на моята стоматоложка 🤣 Взела съм си Генгигел гел и вода за уста. Отделно имах и някакъв изтекъл Прогефикс гел, хаха. Сега ще пробвам да жабуря с топла солена вода.

# 353
Кактусче не остана още малко стискай .. Можеш а мажеш с бебешките гелчета с лидокаин до колкото знам за да успокоиш болката.

inkheart, ми аз редувах запек и диария 🤣 болеше ме и от червата и от разтягането на матката и от подуването .. Бе от всичко. Ниско долу. Понякога към яйчниците. Ще отмине болката. Старай се да ходиш редовно до тоалетна, при нужда приемай разхлабителни - едно от момичетата беше описало малко по-нагоре доста изчерпателно кои може и кои не. Не яж дразнещи стомаха неща, че подмогат много болката. И при нужда пий но шпа.  Дано скоро отшуми 🤗

Thekitten благодаря ти за отговора. Много е дискомфортно, аз съм с чувствителна матка и се притеснявам, че тези проблеми с червата ми докарват контракции, дано да греша... Ходя си редовно до тоалетна, но имам дни след като отида до тоалетна после ме болят червата два часа и вместо да ми стане прибран коремът, ами той става още по-голям ,🤣 но не всеки път е така. Преди да забременея след ходенето до тоалетна се чувствах супер, с плосък корем, а сега обратното. Събуждам се с сравнително прибран корем и после за 30 Мин отново е балон.

# 354
Не смятам за удачно да си давам тел.номер на непознати.
Форума е място за споделяне без лични данни.
Ами никой не го е искал , това е пожелание всеки сам си преценя дали иска или не иска

# 355
Кактусче за коя седмица е този преглед? На мен от Елугела ми ставаше по-зле.Дано при теб да действа. Иначе като вадих мъдреца ми казаха промивки със смрадлика и лайка. Варях ги в нас.  Сега ползвам Алсипин, дават го подходящ за бременни.

При мен Фрутилакса няма почти никакъв ефект. За жалост. Наложи се пак да стигна до другите капки, че много ми беше болезнен корема.

# 356
Кактусче за коя седмица е този преглед? На мен от Елугела ми ставаше по-зле.Дано при теб да действа. Иначе като вадих мъдреца ми казаха промивки със смрадлика и лайка. Варях ги в нас.  Сега ползвам Алсипин, дават го подходящ за бременни.

При мен Фрутилакса няма почти никакъв ефект. За жалост. Наложи се пак да стигна до другите капки, че много ми беше болезнен корема.

При мен Фруктилакса още повече влоши положението, две вечери не успях да спя от болки, червата ми издаваха какви ли не звуци.
Вие какви капки сте пробвали? Simple Smile

# 357
Не е апелиране, просто някой да не каже после не ни поканиха, никого не караме на сила. Точно това е хубавото във вайбър групичката ни, че такива злобни коментари и мнения като цяло и лоша енергия при нас я няма.

# 358
Лекарката ми назначи Фрутилакс и Дулколакс пико, но вторите са по-силни и доста разтоварват. Но на листовката си пише да се ползват само по предписание на лекар при бременност. Ама с Фрутилакса нямам голям успех, ходя от време на време, но по много малко и пак стигам до болки и жестоко подуване.

# 359
  • Смолян
Лекарката ми назначи Фрутилакс и Дулколакс пико, но вторите са по-силни и доста разтоварват. Но на листовката си пише да се ползват само по предписание на лекар при бременност. Ама с Фрутилакса нямам голям успех, ходя от време на време, но по много малко и пак стигам до болки и жестоко подуване.
И аз пия Фрутилакс, но ефекта е слаб.
Някой беше писал нагоре за Стоилов. Аз имам записан час за ранна ФМ в понеделник и дам отзив след това и тук.

Общи условия

Активация на акаунт