“Разсейване” след раздяла

• 8 694
  • 139
  •   1
Отговори
# 120
Възможно е и грешно да ми е впечатлението, но твърде много рамки виждам в твоите представи за любима жена и партньорски отношения. Умните хора/жени не обичат да пасват на готови модели. Примерът с колата - ако кажеш: ще се радвам/нямам против жена ми да шофира при нашите пътешествия, но ако предостави това занимание на мен, ако я освободя от нуждата да бъде концентрирана за дълго време, вместо това пее/чурулика/споделя или дори мълчи (онова мълчание, което струва повече от думи) това със сигурност ще се възприеме добре, защото предлагаш избор и пространство, не клетка.

ГТ и метро може да е най-логичния и удобен транспорт за центъра, но за нея може да са мързел и начин да се измъкнеш. Ха, тогава да я убедиш в гледната си точка. Особено, ако е от рода "А пък мъжа на колежката ..." Wink

# 121
  • София
А, Елиф, това е точната дума, клетка Relieved И златна да е, е клетка. А аз искам да летя Wink

Аз предпочитам да съм принцеса на пасажерското място, ама живота ме направи кралица на шофьорското. Ми, квот такова. Оправям се.
Сериозно, колата си е удобство, ама и бирник, и занимавка. Пък аз не обичам да се занимавам с неща, с които не искам да се занимавам. Joy
Ехххх, дано в следващия живот се класирам за принцеса Hands Pray

Мая, понякога се шегувам, че колата толкова ми улеснява живота, че без мъж мога, ама без нея не мога... Е, само шега е де, шегааа Grin

# 122
Е, че то това си е истината. И аз не мога без колата. Пък без мъж, виж как добре се справям Joy живота си живея Sunglasses

# 123
  • Out of the Mix
Ели, не знам за какви рамки говориш. Почти нищо не съм коментирал и казвал за себе си, общи неща в чужди теми.
Не виждам за какви готови модели и клетки може да става дума. Всеки си е индивидуален, и това привлича.
Съответно или се напасвате заедно, спрямо всеки, какъвто е, или се разделяте, ако не се получи.
Примерът ти с колата - ок, разбирам го, но по-скоро опира до семантика. Wink
Харесваш деликатност, мекост, демек завоелираност.
Именно - искам да я освободя от тази отговорност, аз се заемам с нея с удоволствие, а тя с други неща, може и да пее, да. Wink

Провокираш ли ме с този въпрос? Simple Smile
Ще ти отговоря - не се влияя от други кой какво, няма колежки, няма приятелки, други мъжове кой какво правил/неправил.
Не говоря за инцидентни неща, а тенденция.
Последното прилагателно за мен е "мързел". Ако наистина не съм много изморен, то знам кога какво говоря и защо, правя, мисля и т.н.
Разбира се, лафим си, но тези неща двамата си ги решават кой какво да прави. Wink

# 124
Здравейте отново! Идвам да питам за съвет, но тъй като е по темата, реших да пиша тук, вместо да отварям нова тема. Та, мачнахме се с един младеж в тиндър, писахме си доста - оказа се, че споделяме цели в живота (относно връзки), имаме близки разбирания по много въпроси и тн. Намерих му много “зелени знаменца” и ми изглежда сносен избор. НО!

Появи се нещо, което ме смущава и не знам като “червено знаменце” ли да го отразя. Младежът “религиозно” вярва в типовете персоналност (сещате се предполагам за онзи тест, който ти дава характеристика под формата на 4 буквена абревиатура ENFJ, INTJ и тем подобни). Та, пита ме каква е моята персоналност спрямо теста, казах му, и се започна един анализ: “на теб основна черта ти е еди какво си, затова те оставям да ми разкажеш за хобитата си, защото знам, че обичаш да говориш за това. На мен пък основна черта ми е еди какво си, затова ще изслушам какво ми казваш…”. “Сестра ми е от личностен тип еди кой си, затова тя е екстровертна и чувстваща, а аз тъй като съм еди какъв си, ние не можем да се напаснем и само се караме…”

Подразни ме изказването: “Защото си от този тип, ти може би имаш такава черта, с която аз ще трябва да направя компромис…”
Отговорих: “Ама ти не ме познаваш, откъде знаеш какви черти имам и с какво ще трябва да правиш компромис?”
Бяха ми изпратени една камара научни материали по темата. 😅

Та, кажете какво вие бихте направили в ситуацията. За мен този психоанализ на човек, с когото си пишеш от седмица (и дори не си срещал на живо) е малко в повече, но ако оставим това на страна, младежът си е топ.

Основният му плюс е, че е на фаза “сериозна връзка”, на каквато съм и аз. Чувала съм, че мъжете могат да са 100 години с някоя и връзката им да си стои на повърхността, ако те самите не са готови за нещо сериозно, а този ми изглежда да е…

# 125
На каква фаза е гледаш по действия, а не по приказки в чат.

# 126
Еми то това е като хората, които ревностно вярват в зодиите и почнат " С мъж скорпион не бих била никога, защото са ...". Ако много те дразни, спираш отношения с него и така. Вие виждали ли сте се на живо? Много дълги чатове не е добре, защото си изграждаш една фалшива представа за човека.

# 127
Хахо-пипи. Звездите му говорят. Утре звездите може да му кажат, че изобщо не е бил на етап за сериозна връзка, и че ти не си за него, стига да срещне на живо някоя по засукана, която да му отдели 5 минути внимание.

# 128
Ако можеш да понесеш ограничено мислене и калъпи, давай.

# 129
Мисля си, че той вече си ме е сложил в определена категория и живее с мисълта, че аз съм такъв човек…А аз се дразня от такъв вид категоризиране - напомня ми малко все едно някой да каже “мразя даден етнос и въпреки, че не те познавам, те мразя, само защото принадлежиш към този етнос”.

# 130
Аз не бих го отразявала приказките му , ако някой ми каже това за компромисите ще му кажа ,че няма нужда.
Излизала ли си с него?

# 131
Всъщност личностните типовете са много интересна тема. Тези тестове се прилагат и в работни колективи, където трябва да се реши примерно кой с кого да работи и пр. Добра база са за съвместимост. Аз бих задълбала разговора в други аспекти на психоанализата. Примерно за петте травми, кои открива в себе си и как работи по тях. За родовите травми, констелациите, правил ли е. Или за сенките, за четирите страни на медала. Бих питала дали си е правил това упражнение и какво му е излязло като осветена сянка. И тн. Изобщо психоанализата има необятни теми за разговори. Аз рядко срещам хора, които мога да говоря за това и то повечето са психолози и психоаналитици.
Вие явно не си подхождате в тази посока. Просто казваш, че не ти е интересно и да не говори за това с теб.

# 132
Леле, Мая, уплаших се от твоя пост. Едно време се питахме за музика и книги, сега констелации и травми Sad
Ако можеш да понесеш ограничено мислене и калъпи, давай.
Точно! И ще ги прилага за всичко в живота им. Аз не бих изтраяла такъв човек.

# 133
Ми то всичко това са книги. Трябва да си чел много книги, за да навлезеш поне повърхностно в психоанализата. Пък ако искаш да се излекуваш е хубаво и да си ги приложиш.
Човекът сам е започнал такъв разговор. Само дадох варианти за задълбочаване в темата.
 С човек, който е неосъзнат, никога не бих говорила подобни неща. Ще си му направя анализ в главата си и до там.

# 134
Ми то всичко това са книги. Трябва да си чел много книги, за да навлезеш поне повърхностно в психоанализата. Пък ако искаш да се излекуваш е хубаво и да си ги приложиш.
Човекът сам е започнал такъв разговор. Само дадох варианти за задълбочаване в темата.
 С човек, който е неосъзнат, никога не бих говорила подобни неща. Ще си му направя анализ в главата си и до там.
Аз също чета много книги, като наученото го имам за собствена информация и за повишаване на общата култура. Прочел съм всички книги на Хорхе Букай, от тях научих много за гещалтпсихологията, но никога не ми е минавало през ума да я прилагам в живота си.

Общи условия

Активация на акаунт