Спор за името на бебето

• 14 576
  • 363
  •   1
Отговори
# 120
поне да опитаме да се срещнем по средата.
Абе, каква среда ... той си има мнение и си го налага. Ти си вечно отстъпващата и аз като виждаща се повече в неговите обувки, да те попитам - точно сега ли намери да противоречиш? Сама си написа, че си отстъпвала за какво ли не, искаш диалог пред пито-платено. Няма как да стане, различни натюрели сте. И с мен не се води диалог след взето решение, така че го разбирам прекрасно, теб не разбирам къде продължаваш да се буташ. Ако толкова държиш на твоето име - казваш, правиш и приключваш.

# 121
  • София
Защо да не е точно сега? Името на детето е важно.

# 122
поне да опитаме да се срещнем по средата.
Абе, каква среда ... той си има мнение и си го налага. Ти си вечно отстъпващата и аз като виждаща се повече в неговите обувки, да те попитам - точно сега ли намери да противоречиш? Сама си написа, че си отстъпвала за какво ли не, искаш диалог пред пито-платено. Няма как да стане, различни натюрели сте. И с мен не се води диалог след взето решение, така че го разбирам прекрасно, теб не разбирам къде продължаваш да се буташ. Ако толкова държиш на твоето име - казваш, правиш и приключваш.

Да, обаче тук нямаме взето решение. Не знам къде го видяхте.

# 123
Не виждам как ще стигнете до решение, с което сте съгласни и двамата. Щом не харесваш името, ще кръстиш детето както ти искаш, но както казах, не очаквай да е доволен и спри да го притискаш да бъде. Най-вероятно ще приеме ситуацията чак като види детето за първи път.

# 124
Напротив, той има взето решение, ти нямаш.

# 125
Аз пък така и не разбрах кое е името.
Да го анатемосаме дружно, че не става и девойката още повече да се надъха 😁

# 126
Evencee, това не е нещо което да се решава само от единия родител.
Duhi, още с първия коментар казах че съм от суеверните 😂 не съм споделяла името защото просто няма смисъл. 10 човека ще кажат че е супер и 10 човека ще кажат че не става. Както между другото става и въобще с цялата тема. Всеки гледа от своята камбанария тука.

# 127
  • София
Направи един списък с 4-5 имена, които смяташ за приемливи, и когато мъжът ти е в настроение, му го представи. Казваш му, че това са вариантите, на които си се спряла, нека той да избере. Ако откаже, просто му остави списъка /примерно на нощното шкафче/. След няколко дена пак го попитай, дали се е спрял на някой вариант, ако не е, му подхвърли, че тогава  може да се наложи ти да избереш. Не го притискай, просто търпеливо го чакай. Е, ако до последния момент няма избор, ти решаваш. Така хем има възможност неговата дума да е последна, хем няма да е нежелания от теб вариант.

# 128
  • nowhere
euphoria555, ти сама осъзнаваш, че проблемът при вас е много по-голям от избора на име. И ако сега отстъпиш, детето ти цял живот ще ти напомня за всичките пъти, в които си потъпквала себе си в тази връзка. Детето е завинаги, мъжът не непременно.

Мъжът ти ми звучи малко като дребна душа, не отива на един мъж да се инати по детски за такива неща.
И аз съм на мнение, че майката трябва да избере името, като е хубаво да се харесва и на бащата. И вярвам, че едно жена, която носи дете в утробата си усеща името. Поне при мен и двата пъти беше така.

Понеже питаш какво да направиш - аз бих седнала с мъжа си и само с две изречения бих казала, че най-добре за нашето семейство е заедно да изберем името, но ако той не желае и ще продължи по същия начин да игнорира желанията ми и да проявява неуважение, аз ще дам име на детето в родилното. След това не бих казала повече дума по въпроса. Бих го оставила да асимилира чутото без повече обяснения.
Нито той ще те уважава, ако отстъпиш сега, нито то ще уважаваш себе си.

# 129
  • София
За мен е нормално решението за името на детето да е и на двамата родители. Мъжът иска да е само негово, мнението на жената до него, на майката на това дете, не го интересува. Не желае да се срещнат по средата, за разлика от авторката.

Той е решил, че името ще е това, още преди да срещне авторката дори. Тя е просто един инкубатор на неговата мечта. Много неприятно. Не мисля, че бих могла да се примиря с такова отношение. Ще се чувствам изключително незачетена и незначителна. Като това му е мечтата, да беше й казал още в началото на връзката, че не би приел друго.

Авторке, явно някъде си се изгубила като личност в тази връзка. Рано или късно ще трябва да спреш само да се съобразяваш и да започнеш да се отстояваш. И да не се поддаваш на манипулации и шантаж. На твое място, бих кръстила детето с някакъв трети вариант. Не бих очаквала обсъждане или приемане. Ако каже нещо, ще кажа, че нали ми е казал да правя каквото реша. Не бих искала името на детето ми да е символ на това, как мнението ми нищо не струва.

# 130
  • Melmak
Авторке, не си в добра ситуация, ако това, което описваш е вярно с тези предишни решения.

Ти не си се заявила от самото начало и сега в един особен момент, свързан с хормони, раждане и т.н се пънеш със зор.

Нали разбираш, че накрая в родилното теб питат. Не ходят да търсят бащата да каже как се казва детето. Каквото ти кажеш, това ще е. Обаче после ако си недоволна от реакции и спорове - знай си от сега.

Най-вероятно и да дадеш името, което ти искаш, ще ти се натяква цял живот.

# 131
  • София
А ако даде името, което той иска, как тя ще се чувства после цял живот?

# 132
Знам, че не съм прав.
Но за един мъж е наистина от голямо значение, ако има син (още повече, ако ще е единственото дето, каквито са намеренията на майката), то името да е избрано или най-малкото харесано от него. Наречете го закостеняла консервативнист, но то е заложено в мъжа.
От друга страна, жена която е решена на всичко за да кръсти сина си както тя иска ми говори за предпоставки за раждането на  една много надъхана свекърва.
Само за спорта. Авторката да напише всички имена без да споменава кое е избор на бащата и да видим "избора" на съвета на БГ Мама старейшините.

# 133
Ще си търси цял живот поводи за скандали по темата 🙄

# 134
  • София
Добър въпрос.

Аз бих се настроила срещу мъжа ми.

Общи условия

Активация на акаунт