Приятелите в нужда се познават!

• 5 048
  • 69
  •   1
Отговори
# 15
Има неблагодарни хора, дори да споделите живота си, за да им помогнете, те пак ще си останат същите, не си губете времето с такива хора, не инвестирайте времето си в такива личности.

# 16
  • София
Всичко е казано преди мен.
От една страна, наистина има момент, в който ти писва да общуваш този човек.
Но по-скоро съм склонна на вярвам на авторката, че тя е жертвата на тези отношения, понеже блокирането е най-вече акт на дете в детската градина: "Ти не си ми п'иятел повече и нАма да си иг'ая с теб". Ако мен ме обиди някой просто ще прекратя връзка и няма да общувам повече с него, ясно ще покажа, че не желая. А тук пък чак блокиране. И като те отблокира, въобще не се занимавай с този индивид и приключи темата. Много съм съгласна с предния пост, че е вид манипулация, за да те накара да разпитваш, да се молиш, да страдаш... Не се занимавай повече и се радвай на живота! И като те пита кажи "Ами ти ясно показа, че не желаеш да общуваш с мен, въпросът е приключен!" И гледай цирк Simple Smile

Последна редакция: нд, 11 авг 2024, 09:12 от Светулчица

# 17
  • У дома... някъде
Да, така е.
Не е приятно да разбереш,че се възползват по някакъв начин.
Често аз съм се извинявала,ако с нещо съм била нетактична, защото съм по емоционална личност и не обичам да споря или да има дразги и неразбирателство между мен и близките ми приятели,а напротив изживявам всичко.
Това се знае.Може би и затова е направено това нещо, което лично за мен е много крайно и неетично.
Дори и детско изпълнение.

Често търся първа , често питам и се интересувам как са.
Отчитам това като  грешка към днешна дата, защото като се замисля почти винаги грижата и разбирането, както и вниманието ми като близка се е приемало за даденост..
Когато имам нужда и аз да споделя нещо важно  за мен което ме притеснява и не се чувствам ок ,никак не е приятно да разбереш,че в лошото на приятелите си бил полезен и там,а в твоето "лошо" ако мога така да се изразя няма насреща човек с главно Ч...
Не е еднократен случай както някой беше питал.Много подобни неща са с времето.

# 18
Аз блокирам, когато съм приключила с някой човек и не желая никога повече да ме търси. Не е манипулация, просто край, за мен е мъртъв, не искам никога повече да ми пише по никакъв повод, не искам да оправям отношения, не искам да се присеща за мен. Много ме дразни, че в съвременния свят заради тъпия Интернет на всеки може да му хрумне да те намира след Х години и все си на разположение, и ми се е случвало с хора, на които ясно съм заявявала, че не желая да общуваме повече. Цъфват след време да възстановяваме отношения, да се ъпдейтват какво е станало с мен и т.н. Така че не е задължително да е манипулация, може просто да е край.

По отношение да казуса на авторката - много съм скептична към такива истории "аз всичко правех за този човек, а той какъв неблагодарник излезе". Пети клас, голямо междучасие.

# 19
Не ми е ясно и това е. Спорите за нещо, другата страна иска да нарушиш принципи, човечност и т.н. и вместо ти да я блокираш, тя те блокира. Добре, така е решила, така е направила. Ти от какъв зор, след въпросния спор я търсиш? Каква е мотивацията ти да се подлагаш като изтривалка години наред и не ми излизай с номера с приятелството. Приятелство не си описвала тук. Описваш някой, който те използва и себе си, която го позволява неведнъж. Моето обяснение е, че хора като теб (добри, наивни, съдействащи, жертващи се) подсъзнателно се подлагат като парцали, за да може после страдалчески да пъшкат какви светци са и всички около тях да цъкат и да се вайкат как може такъв добър човек така да го използват. Съжалявам, след първо-второ използване, прекратяваш отношения, иначе ставаш съучастник в собственото си унижение.

# 20
Е, да, ясно е, че блокираш хора, дето не искаш да чуваш и виждаш, но в случая мисля, че е манипулация. Както я е описала авторката, другата страна е драма куин. Сега защо авторката се натиска да са приятелки..

# 21
  • У дома... някъде
Не ми е ясно и това е. Спорите за нещо, другата страна иска да нарушиш принципи, човечност и т.н. и вместо ти да я блокираш, тя те блокира. Добре, така е решила, така е направила. Ти от какъв зор, след въпросния спор я търсиш? Каква е мотивацията ти да се подлагаш като изтривалка години наред и не ми излизай с номера с приятелството. Приятелство не си описвала тук. Описваш някой, който те използва и себе си, която го позволява неведнъж. Моето обяснение е, че хора като теб (добри, наивни, съдействащи, жертващи се) подсъзнателно се подлагат като парцали, за да може после страдалчески да пъшкат какви светци са и всички около тях да цъкат и да се вайкат как може такъв добър човек така да го използват. Съжалявам, след първо-второ използване, прекратяваш отношения, иначе ставаш съучастник в собственото си унижение.

Би трябвало аз да блокирам на база отношение,но не го правя.
Причината е,че имам притеснение, което е здравословно и съм доста объркана.
Съответно тогава търсиш близките хора до теб,за да ти дадат малко подкрепа или най-малкото да "споделиш" и твоите тревоги.
Това беше причината да потърся, останах като залята с вряла вода.
Наистина тежи и не съм очаквала и това.

# 22
На мен ми убягва логиката на историята. Когато се скараш с някого, първата крачка не е ли сдобряване? И после чак като се сдобрите да искаш нещо от тях. Съжалявам, че имаш здравословни притеснения, но това единственият човек в живота ти ли е?

# 23
  • София
Има една английска поговорка - преметни ме веднъж, срам за теб, преметни ме два пъти - срам за мен.

# 24
Какво пък толкова много сте се скарали, та чак да се стигне до блокиране?

Аз лично не бих се натискала, където не съм желана. Като те е блокирала, това е положението. Продължаваш натам без нея и те така.....

# 25
  • Далечният изток
Щом не е еднократен случай и няколко пъти така те отрязват, може би трябва да се замислиш дали проблемът не е в твоя телевизор. Или имаш някакви нереални очаквания как се отнасят един към друг приятелите, или си досадна, прилепчива и натоварваща, или се месиш и даваш непоискани съвети... Не знам. Ти ще прецениш.

# 26
При спречкване и арогантност(словесна)  от страна на близък за мен човек разбирам,че съм блокирана навсякъде
та да стигнеш до блокиране ей така от его, самочувствие или натриване на нос.?!
Всеки си гледа от неговата камбанария. И ти, ако си написала или казала тежки думи станала е работата. Да не коментирам който прави добро еди си какво. Не съжалявай за нищо. Не си заслужава.

# 27
  • У дома... някъде
Вероятно съм била досадна с даване на съвети и прилепчива.

Друго обяснение нямам,за да се стигне до това.
Или просто веднъж да реша да отстоя себе си и да не се съглася да бъда на разположение, директно влезнах в графа -"заминаващи"....
Ще си взема поука и за в бъдеще няма да следвам този модел на загриженост и да бъда на разположение на хората  в така или иначе тесният ми кръг от близки пресят с времето .
Сама виждам в последствие,че съм имала пропуски и не съм преценила правилно отсрещната страна.
Не съжалявам все пак.Била съм близо, когато са имали нужда.Ако съм успяла да помогна някак си е само по себе си позитивно за мен.
Относно мен.....за щастие имам все още приятелства проверени с времето и в добри и лоши моменти сме си били подкрепа, сила и "вдигане" психически,от което в момента имах наистина нужда.
Което изисква принципи и човечност, каквито за жалост са все по рядко срещано явление в днешно време.

# 28
Black Amarilis , разбирам те, много деликатно си го описала. Аз изслушвах с години една такава роднина, щото нали близка, безкраен словесен поток от простотии за любовници, вибрации, зодии, хороскопи и всякакви такива. Имах глупостта да споделя с нея един единствен факт за тежък здравословен проблем, без да се тръшкам и да искам нещо. Получих кратко съобщение да не я занимавам, че не е в синхрон с моите емоции в момента. Ами майната ѝ, без извинение, хич не ми пука, че и ме е блокирала във фейсбука😂

# 29
  • Далечният изток
Добре, щом имаш проверени приятели, защо за този проблем реши точно на човек, с когото си се скарала и който е бил арогантен с теб /по твоите думи/, баш на него да споделяш?! Не мога да разбера...

Общи условия

Активация на акаунт