С какво ви дразнят свекървите? - 158

• 25 089
  • 754
  •   1
Отговори
# 240
  • ...живея на последния етаж...
Няма да се учудя, ако свекървата си има стая в жилището.

# 241
  • при късмета
И защо те трябва да ѝ осигуряват повече спокойствие, отколкото собствените ѝ родители? Да иска самостоятелно жилище от родителите си.
Защото спокойствието ѝ вече не зависи от нечии родители, а от мъжа ѝ предимно и нея разбира се. Да, основния проблем е, че той няма проблем с настоящата ситуация. Само м/у двамата е решението на проблема, тя да говори с мъжа си, а той с родители. Ако няма съгласие от свекърите за разреждане и скъсяване на посещенията, двамата взимат решение как ще действат нататък. Тя няма задължение да осигури имот или родителите ѝ. Това задължение е общо с мъжа ѝ, а той гледам е изключен от сметките. Жилището, което уж са му осигурили техните е далеч от самостоятелно

# 242
Авторке на последния казус, има ли някаква причина свекърите ти да идват всеки месец за по една седмица и разбрали ли сте се предварително за такива посещения. Примерно да имат работа във вашия град, за лечение, или шопинг.

Ако идват под предлог да ти помагат, просто можеш да кажеш, че нямаш нужда от толкова помощ.

# 243
Няма да се учудя, ако свекървата си има стая в жилището.
Ами възможно е.
Ние сме със сравнително просторно жилище, но ако дойде гост, ще трябва да спи на дивана в хола - другите стаи са заети от нас и детето.
Но седмица на дивана в дневната ще е доста неудобно за всички, признавам. Хем вечер не може да си седиш до колкото искаш, хем сутрин не може да нахълташ в шест, за да си пуснеш кафе. Айде, ако е нещо форсмажорно, става, но всеки месец по седмица? Егати кефът за всички.

# 244
Според мен  проблемът е в съпруга на авторката. И в свекървите, но те ако имаха усет и тактичност, нямаше да го има този проблем.Авторкатс я няма, за да ни каже в правилна насока ли разсъждаваме или не. Може маминото синче да е бил студент и да е живял в този апартамент, мама е идвала да поизчисти, подготви.Зс нея няма промяна, явно за него също.
   Не мисля,че някой е в правото си да изисква да му се подсигури жилище.И не разбирам млади хора, а подчиняват живота си на нечие жилище, имот, изисквания, очаквания. Изнасяте се на квартира и никой не ви идва и не се намесва

# 245
  • при късмета

Не мисля,че някой е в правото си да изисква да му се подсигури жилище.И не разбирам млади хора, а подчиняват живота си на нечие жилище, имот, изисквания, очаквания. Изнасяте се на квартира и никой не ви идва и не се намесва
На теория е така, но темата е доказала, че това не е никаква гаранция. Доколкото помня свекървата, идваща да прави мекици всяка божа събота например, идваше не в квартира, а в собствено жилище на младото семейство. Всичко е до мисленето и манталитета на натрисащия се. И да, в голяма степен и мъжа

# 246
  • Другата България
Не мисля, че тази авторка ще се появи повече.
И за мен в този “казус“ има нещо, което се спестява на аудиторията.
Както в повечето случаи, всъщност.

# 247
  • София
Не само. И в умението да си отстояваш позицията. Знаеш ли как точно някой (би било дори собствената ми майка, или дъщеря дори) ще идва в дома ми всяка събота да прави мекици, ако това не ми се нрави? Еле пък, ако е чужда майка, баба, сестра, учинайка или поп, ако щеш

# 248
  • Бургас
Е, хайде сега, не се изискват гадателски способности, нито pHD по ядрена физика, за да се досетиш, че ежемесечни посещения за по седмица при чуждо семейство, ако и да е на сина ти, не е ок. То стигне ли се някой да ти казва, че прекаляваш,  ясно е, че не ти стига капацитета сам да го прецениш. И да, семейството на сина/дъщеря ти е чуждо, защото то се състои и от още поне един човек, когото не си раждала и отглеждала ти. Пак стигаме до усет, интелект, тактичност. Тук явно такива няма.

# 249
Във връзка с живота в имот на свекърите. Близки познати искат да се изнесат заедно на квартира - мъжът гони 40-те, жената - 30-те - обаче родителите на мъжа не му позволяват (!), защото те имали били вече имот - къщата, в която досега са живели. И вдигат скандали на двойката как така ще се изнасят някъде да пълнят чужди джобове за няма нищо. Обаче после се чудят защо жената изтрайва само половин седмица в тази къща и после се прибира вкъщи...

Та, мила родна картинка. Не знам по нашите ширини какво толкова възрастни мъже се плашат от мама и тати, след като си работят и изкарват собствени пари и на практика могат да правят с тях каквото искат. Лично аз нямаше да трая мъжът ми да ми се оправдава с претенциите на мама какво искала ние да правим с парите, които сами изкарваме. Не знам защо въобще има жени, които търпят подобни панаири. Че и накрая и деца им раждат.

Относно конкретния казус: независимо дали този имот е лична собственост на свекървата, елементарното уважение повелява да питаш някого дали му е удобно да му дойдеш на гости. Тази свекърва ще продължи да прави каквото си иска, докато снахата не почне да я привиква наистина да помага с детето и домакинството, вероятно след това сама ще се откаже да идва. Друг изход не виждам, особено ако мъжът е просто ок с тази ситуация и не вижда проблем с нея.

# 250
  • Другата България
Ама тя каза ли, че седят по една седмица, или това си е наше предположение?
Не съм чела цялата дискусия, признавам си, само последните страници.

# 251
  • София
Ама тази женичка много бързо ще си развали семейството така - половин седмица там, половин при мама и тате.
Какво значи "не позволяват"? Те да не са на 5г? И, ако мъжът, който съм избрала не може да  се отстои за такова елементарно нещо много бързо ще спре да ми е кандидат-мъж.
Ще си играя аз на иди ми-дойди ми.
В случая тя постъпва много тъпо. Или да се изнесе оттам и ако мъжът я последва - екстра, или да си обира партакешите нацяло. Е..ти, половин седмица живееш в ада, а другата половина сама?

И за какво точно ѝ е този мъж?

Каза, каза. То за това стана по-странно. Едноседмични гостувания.
Ако живееха с тях, щеше да е ясно - свекървата си живее там и толкоз.

# 252
В съседна тема се застъпва мнението, че няма смисъл един мъж да си търси друго жилище, ако може да живее при родителите си. Хем няма да плаща наем, хем няма да се мори с битовизми. И сексът в детската стая бил нормален - част от съжителството с гадже под покрива на родителите отново. Та, какво да кажа - явно човек като не порасне навреме, се оказва на 40 с мама и тате, които продължават да не му позволяват това и онова. Истински пълноценен живот, спор няма.

# 253
  • София
Усетът и тактичността би трябвало да са двупосочни. Да се опитваш да ограничаваш хора да ходят в собствения си имот, след като вече си приел условията им, не е никак тактично. Отделно -- тя никъде не написа "те не НИ питат". Тя написа "те не МЕ питат".

# 254
  • Другата България
Blush
Това съвсем не е вярно, мненията в съседната тема си стоят, и всеки може да ги прочете.
Има такива, че “е нормално мъжът да живее при родителите си - по-скоро младеж, ДОКАТО не създаде семейство“.
Едно е с гадже, което днес е тук - утре го няма.
Съвсем различно е, когато вече има семейство.

Ето така тръгват “легендите“, и то защото млад мъж на 24 живее с приятелката си в едно жилище с баща си, който им готви. Цял роман съчинихте, 99% неверен, от един споделен момент и мнения на потребителки после. Пак казвам - темата е съседна, всеки може да прочете мненията в нея.

Скрит текст:
Ама тази женичка много бързо ще си развали семейството така - половин седмица там, половин при мама и тате.
Какво значи "не позволяват"? Те да не са на 5г? И, ако мъжът, който съм избрала не може да  се отстои за такова елементарно нещо много бързо ще спре да ми е кандидат-мъж.
Ще си играя аз на иди ми-дойди ми.
В случая тя постъпва много тъпо. Или да се изнесе оттам и ако мъжът я последва - екстра, или да си обира партакешите нацяло. Е..ти, половин седмица живееш в ада, а другата половина сама?

И за какво точно ѝ е този мъж?

Каза, каза. То за това стана по-странно. Едноседмични гостувания.
Ако живееха с тях, щеше да е ясно - свекървата си живее там и толкоз.

Благодаря.
Тук вече казусът е различен.
Жилището е на свекърите, имат ключ - нормално.
Но посещения за седмица /и все пак не става ясно защо и как/, без да са съгласувани и с ДВАМАТА в семейството, не са ок. Тук изцяло “вината“ е в мъжа, независимо каква и коя е снахата - тези отношения трябва да са изяснени много преди брака.

Общи условия

Активация на акаунт