С какво ви дразнят свекървите? - 158

• 25 090
  • 754
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Да, обаче някои неща колкото и да не искаме се показват след брака. Едва ли в началото ѝ е казано "Скъпа, да знаеш, ние всеки месец ще идваме за по седмица да си седим и да си почиваме, имаме си и ключ, тъй че ще си влизаме, когато и както си поискаме. Пък ти, ако искаш да си в нашия дом трябва да приемеш всичко това".
И още нещо: Човешките взаимоотношения НЕ са ПОСТОЯННА КОНСТАНТА!
Авторката я няма да каже, но не е и невъзможно в началото да са идвали за кратко, с 1-2 нощи преспиване, без да я натоваврват, тя е на работа и вечер седнат и си приказват, обаче като е с един 2-3 годишен скакалец у дома, + бременност и тези визити вече стават неприятни. Особено, ако е както твърди без съгласуване (подозирам, че така са свикнали още от време оно със синчето и сега си карат по старому). И точно, защото не са постоянна константа нищо не ѝ пречи да проведе един разговор, че нещата трябва да са по-различни вече. И не само "не ѝ пречи", а задължително трябва да го направи!

# 256
Може да са били лекари, а вече да са пенсионери и от там да имат това свободно време. Не е уточнила.

# 257
  • Другата България
Тя май доста неща не е уточнила.

# 258
  • София
Може да са били лекари, а вече да са пенсионери и от там да имат това свободно време. Не е уточнила.

Това няма абсолютно никакво значение!
И министри да са, и безработни просяци да са, все едно. Въпросът е друг!

# 259
  • София
Едва ли са й казали нещо в началото. Вероятно всичко е уточнено със сина им. Тя трябва да се разбере с него. Ако условията в това жилище вече не я устройват, да иска да търсят друго.

# 260
Има значение, защото чуденката е за това от къде намират толкова свободно време, че да идват всеки месец по седмица.
Да, наистина големи съчинения по картинка се пишат, нормално да се стресне потребителката. Не я защитавам, но в тази тема има повече разказвачи на приказки, отколкото хора, които реално житейски могат да ѝ дадат съвет и насоки за справяне със ситуацията, което именно е целта на нейното споделяне с една анонимна маса от хора.

# 261
  • София
Да беше отговорила на въпросите, вместо да се изнася.

# 262
А сега честно да си признаят колко много от нас слагаме розовите очила, когато сме влюбени. Май всички  И много малко биха се дръпнали в началото и да поставят ултиматум да са наистина отделно, дори и да е под наем. Поставяйте си условията, когато нямате излишни тежести. Да, мъжът може да не тръгне с вас, но по-добре сам, отколкото всички тези усложнения после.
Иначе авторката можеше да отговори и дали има професия и сигурен доход и как и къде да се изнесе. Но мълчанието и помощТа говорят сами по себе си

# 263
Жената е бременна и с малко дете. Дразни се, че идват без предупреждение. Може да си имат свекърите стая, иначе как така нахлуват, нали трябва и да има условия за спане. Вероятно жилището е голямо и те си имат старченска стая.

Взех да спекулирам и аз, ама да не би свекърите да са им го оставили срочно, и сега, узнавайки, че ще се множат, а няма напредък за самостоятелност, да си заявяват правата с цел по- скоростно опразване на дома им.
Който отстъпва безвъзмездно не се държи така брутално, та дори и да обявява, че идва. Има нещо спестено тук.

# 264
Всъщност колко от пишещите ще са съгласни да имат гости по една седмица всеки месец? Ама не да са тези, които ходят на работа и отсъстват по цял ден, а да са тези, които прекарват времето с въпросните. И да не са им родните мама и тати - там ясно има сантимент, както се вижда.

# 265
  • София
Аз това казах преди няколко поста - най-вероятно в началото тя е била на работа по цял ден, вечер се прибира, сядат, бърборят си , хапват и си лягат. И на другия ден не ги и вижда, още вечер-две и край! Ама я си представете бременна вкъщи, в последни метри преди раждане и 2-3 годишно диваненце, което не се спира. И двамата свекърви за разкош (тя каза, че понякога идвали и двамата).Дори и да си имат стая, толкова народ с бременност и малко дете... бърррр!
Аз и родните мама и тати не бих могла да изтрая за седмица в дома си, пък какво остава за чужди?

Хм, Тайс даде интересно предположение.
Не ми беше хрумнало. Въпреки, че по-скоро смятам, че така са си свикнали и въобще не се усещат, че не е културно. Но пък наистина, повечето хора биха се усетили, че не е удобно, все пак щом са лекари не са тотални неграмотници. Хм, да им намекват, че е време да се отделят, 4ма ще станат? Интересно.

# 266
  • Другата България
Няма как “да си представяме“ при все, че е спестено доста от случващото се.
И никъде не  е споменато, че детето е “диваненце“ - може да е кротко дете, което си ходи на градина.
Щом ще фантазираме....

# 267
Нека някой да ви се нанесе в къщата и да има претенции кога и как да я обитавате, тогава ще са ми интересни мненията. Който има претенции за лично пространство не ходи по чуждите имоти.

# 268
Нека някой да ви се нанесе в къщата и да има претенции кога и как да я обитавате, тогава ще са ми интересни мненията. Който има претенции за лично пространство не ходи по чуждите имоти.
Ами тази жена е съпруга на сина. Не е някаква самонастанила се, дошла от кофите за боклук. Тоест важно е всички да са супер - синът, родителите му, а тя - ми, ако ще, да се изнася. Ама верно, да стане да се изнесе, че да им даде пространство на всички.
Въпросната къща сигурно е предоставена за ползване, не са я взели насила и под дулото на пистолет.

# 269
  • София
Всъщност колко от пишещите ще са съгласни да имат гости по една седмица всеки месец? Ама не да са тези, които ходят на работа и отсъстват по цял ден, а да са тези, които прекарват времето с въпросните. И да не са им родните мама и тати - там ясно има сантимент, както се вижда.
Абсурд е да се съглася на такова нещо. Темерут съм, не съм гостоприемна и дори една нощувка годишно ми е прекалено много.

Общи условия

Активация на акаунт