С какво ви дразнят свекървите? - 158

• 25 077
  • 754
  •   1
Отговори
# 270
Не е важно кой колко е супер. Колко от вас ще се съгласят в дома им да се настани човек, който ви мрази и иска да ви прогони.
Ако синът ми е станал за женене, негово задължение е да намери къде да заведе булката си. Не да ми я доведе вкъщи да ми прави фасони, че имам ключ от мой имот и имам желание да го ползвам както намеря за добре.

# 271
  • При семейството си
Бих искала да споделя нещо с вас незнам аз ли излизам толкова лошата или съм някакъв лош човек но наистина не мога да приема отношението на родителите на мъжът ми.
Според вас нормално ли е свекървата да идва всеки месец в нас без да ми звъни на мен и да ме предупреждава и да има ключ за който нищо не е споменавала.
Всичко е заради това да виждала детето и уж да ми помагала защото съм бременна. Аз нямам нужда от помощт. Тя като дойде нв чисти само с  малкия си играе. Нямам никаква реална помощт. Пред мъжът ми го пита какво да му сготвила.
Аз не влизам в конфронтация с нея. Не се заяждам. Държа дистанция и само за малкия си говорим. Но виждам как няма никакво уважение към мен като съпруга и домакиня в този дом.
Той е и техен затова сигурно се чувстват така свободно да си идват когато искат и стоят.
Мъжът ми я защитава и казва че нищо не можел да и каже. Казва че трябва да се радвам че имаме помощт. Нямам подкрепа от него нито пък от майка ми. Тя ми казва,че това отношение щяло да ми се върне но аз никога не бих постъпила така един ден с децата си. Не съм такъв натрапващт човек просто и държа на личното пространство на всеки. 
Дайте ми съвет как да постъпя и как да се държа защото съм бременна и всеки момент ще родя и хормоните ми бошуват. Много зле се чувствам Sad
Припомних си първият пост на Съншайн.
Тъй като е изключително неграмотно написан, съответно трудно разбираем, но ми направиха впечатление болднатите неща.
По някаква причина (предполагам финансова) и двамата или поне синът очевидно не може просто така да ограничи/да ограничат тези посещения.
В представите на собствената си майка също не среща подкрепа за поведението, държането си.
Само предполагам, че свекърите са им предоставили и предоставят много повече помощ и подкрепа от това, че са им дали един апартамент.
Май по-скоро имаме притеснени баби и дядо, които виждат, че младите мама и татко не се справят съвсем сами.
Съншайн иска да я уважават и зачитат като съпруга и домакиня, но всъщност тя не споменава с какво тя допринася за това.

Аз лично не мога повече от една вечер да понеса да живея и със собствения ми баща, не и на този етап. Не бих го причинила нито на себе си, нито на него, нито на съпруга ми (освен в краен случай). Същото важи и за съпруга ми, съответно свекървата.
Възрастните също не примират за подобни гастроли, те си обичат спокойствието, ежедневието, техния дом и комфорт.
За по 1-2 месеца, докато намерим жилище и после като правихме след години ремонт, живеехме при свекърва ми, съответно баща ми. Измъчихме се всички.

# 272
Затова нещата се уточняват предварително.Но и сега не е късно.Изписаха се много страници,авторката изчезна,както е обичайно.
Да беше провела разговор с мъжа ,поне щеше да е наясно как стоят нещата.

# 273
  • София
Тя е говорила с мъжа си. Пише, че той бил на страната на майка си.

# 274
Изчезна, защото не и харесаха въпросите, а и е по-лесно да се върнеш, вместо за отговаряш на неудобни въпроси.
Още един въпрос, от написаното в първия пост хем не знае снахата,е свекървата има ключ, хем по-надолу в СЪЩИЯ пост, тя самата пише, че жилището е на свекърите. Е то не е далеч от акъла, че най-вероятно имат ключ.
И за трети път какво работи авторката, какво е завършила и има ли доходи?
От така написаното оставам с усещането, че не е много образована, няма сигурни доходи и професия. Явно затова и собствената и майка я кара да си преосмисли поведението. За да не стане с две деца и без доход да легне на ръцете на родителите си.

# 275
Що за начин на мислене е това - ако снахата няма собствено жилище, значи няма право на лично пространство? Докато отглежда внучетата, не докато си е вдигнала краката на дивана все пак.

И как хем жилището било дом на свекърите, хем нищо не пипват? Аз като съм в моя дом, пера, чистя, готвя. Това за задължения на живущите. Като съм на гости, не ги правя тези неща, нито ги очаквам от мои гости. Та последно, значи тя трябва да търпи те хем да и считат жилището за дом, като им изнася, хем да се държат като на гости, като не им изнася

# 276
Неее, тя просто е трябвало първо да съгради свой дом и тогава може и е в правото да налага каквито иска правила.

# 277
Неее, тя просто е трябвало първо да съгради свой дом и тогава може и е в правото да налага каквито иска правила.

И това по какъв начин извинява нахалството на свекърите - хем да си идват като у дома си, хем нищо да не пипват?

# 278
  • София
Е, да, разбира се, че И свекърите трябва да чистят и поддържат жилището си.
Но нямат задължение да осигуряват лично пространство на снахата. Това е нейно задължение.

# 279
Били от Голямото добрутро, според авторката.
Те така правят.

И това по какъв начин извинява нахалството на свекърите - хем да си идват като у дома си, хем нищо да не пипват?

# 280
Напротив, всеки има задължението да зачита личното пространство на другите. Елементарно възпитание си е това

# 281
Ама те може и да не пипат нищо и да им харесва да са в мръсотия до шия, техен дом е! Пък може и да пипват, ама не по критериите на снахата. А и все пак тук имаме само нейната гледна точка на ядосана страна.
Освен това тя ако е малко по-хитра може да използва ситуацията. Да я накара да сготви нещо, ако трябва мъжа и да заръча на майка си какво. Да пази детето, докато тя поспи или си почива.
 Ама явно забравих, то това не е помощТ, според нея.

# 282
  • София
Напротив, всеки има задължението да зачита личното пространство на другите. Елементарно възпитание си е това
Авторката как зачита личното пространство на свекърите в тяхното жилище?

# 283
Какво се чудите за гостуването по седмица. По-напред една свекърва се хвалеше, как гостува с дни на сина си и снаха си, и как сутрин той като излезнел се хващали двете да домакинстват и после ходели заедно на пазар и разходка. Само се чудя, защо и синът не си вземе отпуска през това време, за да се види с майка си, ами се скатава на работа.

Последна редакция: пн, 26 авг 2024, 18:34 от alex_jp

# 284
  • При семейството си
Мен ми е интересно снахата какво е работила, преди майчинството, таткото какво работи,..ясно свекърите “невъзпитани и несъобразителни, прости лекари”.

Общи условия

Активация на акаунт