С какво ви дразнят свекървите? - 158

• 25 075
  • 754
  •   1
Отговори
# 285
Мен ми е интересно снахата какво е работила, преди майчинството, таткото какво работи,..ясно свекърите “невъзпитани и несъобразителни, прости лекари”.
Три пъти зададох тези въпроси. По липсата на отговор съдя, че или е нищо и без образование, или е нещо нископлатено. Може и да греша, но щяха бързо да ми отговорят, ако беше напр. и тя лекар, програмист, юристи т.н

# 286
  • при късмета
Не само. И в умението да си отстояваш позицията. Знаеш ли как точно някой (би било дори собствената ми майка, или дъщеря дори) ще идва в дома ми всяка събота да прави мекици, ако това не ми се нрави? Еле пък, ако е чужда майка, баба, сестра, учинайка или поп, ако щеш
В конкретния случай обаче оплакващата се не може да каже "жилището МИ", а "жилището НИ". Има голяма разлика, защото свекървата правеше мекиците за сина си и внуците, а сина има точно толкова от жилището, колкото оплакващата се и същите права. Съответно не е толкова лесно, ако си в такава ситуация да разкараш някого от жилището.

Нека някой да ви се нанесе в къщата и да има претенции кога и как да я обитавате, тогава ще са ми интересни мненията. Който има претенции за лично пространство не ходи по чуждите имоти.
Нали си наясно, че тя не си е вървяла по улицата и да си е казала "я да взема да се нанеса в тази къща"? Тя е била поканена да се нанесе. А с личното пространство е повече от редно да се съобразяваш, дори с тези, с които живееш, независимо, че си в собствената си къща. Това, ако си възпитан и цивилизован човек, а не хванат от гората, по някаква случайност станал горд собственик на четири стени

Моето предположение е, че живеят в по-малко населено място, манталитета там е мъжете да заведат снахата у тях. В случая имота е допълнителен, не основния на свекърите и уговорки, пояснения и обсъждане на въпроса изобщо не е имало. Сина си знае, че ще живее там, родителите му също, но майка му се чувства длъжна да "го наглежда и помага", че иначе какво ще кажат хората. Появила се е снаха и в началото естествено се е съобразявала с вече установеното. Нещата обаче се променят, особено за нея, след едно дете и чакайки второ и вече ѝ тежи. Според мен е съвсем в реда на нещата. За мъжа много малко се е променило, а пък за свекървата съвсем нищо и така се е стигнало да ситуацията. Решението е разговори с мъжа и ако иска да реши проблема това е пътя, не психолог.
Да, неграмотно написани постове определено дразнят, но няма никакво значение какво е била професията на авторката или за когото и да е в картинката. Важно е само семейното ѝ положение и него обсъждаме. Другото е хващане за сламки, за да не излезе виновна свекървата, че се натриса у младо семейство, пък нищо, че е на сина ѝ.

# 287
Какво се чудите за гостуването по седмица. По-напред една свекърва се хвалеше, как гостува с дни на сина си и снаха си, и как сутрин той като излезнел се хващали двете да домакинстват и после ходели заедно на пазар и разходка. Само се чудя, защо и синът не си вземе отпуска през това време, за да се види с майка си, ами се скатава на работа.
Синът ми си взе отпуска по бащинство и се върна на работа. Като отида на гости и след съгласуване със сина ми и със снаха ми, той също си взема ден-два и заедно правим, каквото ни се прави. Толкова е лесно за разбиране.

# 288
Това пък какво е работила не виждам с какво ще ѝ реши проблемите… много подробности. Да каже и кога е родила освен, че да направим натална карта на детето…

# 289
  • София
Напротив, всеки има задължението да зачита личното пространство на другите. Елементарно възпитание си е това
Авторката как зачита личното пространство на свекърите в тяхното жилище?

Ами най-малкото не им се натриса...

Скрит текст:
Що за хора има в тази тема? Човек заслужава елементарно уважение само ако си плати за него? Снахата няма никакво желание да им се натриса на свекърите, та аргументът, че тя им била нарушавала личното пространство е смехотворен. Тя не е някаква от махалата, настанила се в жилището им, мъжът и я е поканил там и тя там гледа внучетата. Това не дава никакво право на свекърите да нахалстват
Но тя е в тяхно жилище.
Те са в собственото си жилище.
Вероятно не е поканена от свекърите, а от мъжа. Същият мъж, който иска майка му да идва в жилището си.

П.П. Тук гадая, но вероятно една от причините да купят жилище в София е да могат да идват до града.

# 290
  • При семейството си
ма_ко, само да се прочетат 2 поста на Съншайнроуз и се разбира в кое населено място живее. Предположението ти е абсолютно погрешно…в столицата.

# 291
Е как няма да и реши проблемите? Напротив. Човек с професия, добри доходи има самочувствие, което трудно биха погазили. И много по-лесно защитава себе си и поставя граници. Докато ако е без сигурна работа и доходи, е много по-трудно, нямо да има смелостта и на мъжа си да се опълчи. И то колелото се завърта.

# 292
Това пък какво е работила не виждам с какво ще ѝ реши проблемите… много подробности. Да каже и кога е родила освен, че да направим натална карта на детето…
Е, как - задължително ще е проста, злобна, тъпа.
А мамин муньо - същи Мъск. Толкова успешен и той, че приел да живее в жилището на мама и тати. Ма, че жена му мрънкала, защото 1/4 от месеца мама и тати гостуват, че е бременна в последни месеци и с още едно малко дете - ми, да се оправя наглярката. Да си е купила апартамент където да го приюти него.

# 293
Like smoke, що се правите на неразбрали. Да финансово независимия човек е свободен. И да не приюти мъжа си, може в такава ситуация да постави картите на масата и да си тръгне. Докато при липса на доходи, може да се върне при родителите си и то ако са съгласни.

# 294
Ма Ко, много ми се иска да видя каква песен ще запееш като ти се нанесе някоя простакела в къщата, ако и да е поканена от сина ти....

# 295
  • при късмета
ма_ко, само да се прочетат 2 поста на Съншайнроуз и се разбира в кое населено място живее. Предположението ти е абсолютно погрешно…в столицата.
Аз не чета постове в профила на потребител, писал в темата никога. Само каквото е написал в конкретната тема. Единственото, което прочетох тук е, че свекървата идва от Ямбол, ако е написала къде живеят, съм пропуснала. Но това, че живеят в София, изобщо не е критерии да са си донесли манталитета с мъжа ѝ от родното/ите им места. В случая, това е основното, навиците, порядките и образеца за редно и нередно и какво трябва да се случи на които са научени.
Е как няма да и реши проблемите? Напротив. Човек с професия, добри доходи има самочувствие, което трудно биха погазили. И много по-лесно защитава себе си и поставя граници. Докато ако е без сигурна работа и доходи, е много по-трудно, нямо да има смелостта и на мъжа си да се опълчи. И то колелото се завърта.
Обмисляше ходене на психолог, а това не е от най-евтините неща. Ако е съвсем без доходи, това би било последното, което ще ѝ дойде на ум

Ма Ко, много ми се иска да видя каква песен ще запееш като ти се нанесе някоя простакела в къщата, ако и да е поканена от сина ти....
Ти как разбра, че е простакела? Просташко е да обиждаш други потребители. Изобщо не е признак на възпитание, ако не знаеш да ти кажа. Изобщо нямам намерение да категоризирам като човек избора на сина ми. До сега не съм го правила с приятелите му, не вярвам да започна да го правя като става дума за приятелки и потенциални съпруги.

# 296
  • При семейството си
Е, как - задължително ще е проста, злобна, тъпа.
А мамин муньо - същи Мъск. Толкова успешен и той, че приел да живее в жилището на мама и тати. Ма, че жена му мрънкала, защото 1/4 от месеца мама и тати гостуват, че е бременна в последни месеци и с още едно малко дете - ми, да се оправя наглярката. Да си е купила апартамент където да го приюти него.
А тя защо си е избрала мамин муньо, ами не някой, който поне има някакви идеи за самостоятелност, желание?!
Сори, ама и аз съм бременна, ще снеса златното яйце, всички стъпвайте на пръсти около мене…има жени, които забременяват само докато си легнат с някой…това ли им е постижението в живота?!

# 297
  • София
Бременността не е вълшебен пръстен. Не мога да повярвам колко много жени правят тази грешка. "Аз ще забременея и той ще се промени.". "Аз ще забременея и ще стана малката господарка на жилището на свекърите"... Абсурдно, детинско, незряло, наивно...
За пореден път претенциите са насочени към неправилните хора. Мъжът има ангажимент към авторката, не родителите му.

# 298
Ма ко и как ходенето на психолог е гаранция за добър доход на авторката. Подчертавам на авторката, не на цялото семейство. Не виждам логичната връзка. Щото те може да се издържат от заплатата на мъжа и, може свекърите и родителите да им помагат и това си е тяхна работа. Но не прави авторката финансово независима.
Извън казуса имам и син и дъщеря и се надявам да се вземат в ръце и да не чакат друг да ги издържа. И ако за сина е важно да може да издържа бъдещето си семейство, то за дъщерята е важно да може да се издържа сама себе си( или себе си + деца) за да не стои в такива отношения от безизходица.

# 299
Ма Ко, същинска Майка Тереза си.... С непримиримостта, която демонстрираш, не виждам как ще се примириш 🤣
Някой, който многократно пише ПомощТ, айде да не го хвалиш.

Общи условия

Активация на акаунт