Колко често се чувате с майка си?

• 6 879
  • 113
  •   1
Отговори
Здравейте,
 Колко често се чувате с майка си или само си пишете? Напоследък сме доста дистанцирани и ми е любопитно само при нас ли е така?

# 1
Всеки ден поне по веднъж си пишем или се чуваме, взависимост от ангажиментите ни. Малко е обидчива моята на тази тематика, ако пропусна да ѝ се обаждам, но си имам обяснение за този начин на поведението ѝ и не правя драма.

# 2
А защо не инициирате повече комуникация, вместо да се чудите дали и при други хора е така?

# 3
Няма да получиш еднозначен отговор. Индивидуално е, всички хора имат уникални отношения с родителите си. Има и много хора, които не поддържат контакт с тях заради лошо отношение в миналото.

Случило ли се е нещо, за да се породи дистанция?

# 4
Няма да получиш еднозначен отговор. Индивидуално е, всички хора имат уникални отношения с родителите си. Има и много хора, които не поддържат контакт с тях заради лошо отношение в миналото.

Случило ли се е нещо, за да се породи дистанция?

Да доста неща и последната година много се отчуждихме. А това хем ми тежи хем мисля, че е по-ок за психичното ми здраве.

# 5
Тогава хич не се натискай.

# 6
Токсична/натоварваща майка ли имаш?

# 7
2019 - 2020 последно някъде

# 8
  • София
Няколко пъти в месеца, освен ако нещо конкретно не налага по-чест контакт.
Понякога си пишем във вайбър.

Но това е много индивидуално. На теб какво точно ти помага тази информация?

# 9
Аз пък често мисля за това, че животът е кратък, че имаме ограничено време с родителите си, като цяло с близките си и с хората, които обичаме. И приемаме срещите и разговорите за даденост. Все едно не са кой знае какво. Все едно винаги ще е така, като се обадим на следващия ден, тези хора пак ще са там и ще ни чакат, което всъщност е илюзия. Затова се старая да иницирам повече комуникация, да се старая да бъде по-пълноценна, да има по-малко small talks, да правя изненади и да разнообразявам ежедневието им. Но нямам наличие на сериозни проблеми във взаимоотношенията.

# 10
Аз пък често мисля за това, че животът е кратък, че имаме ограничено време с родителите си, като цяло с близките си и с хората, които обичаме. И приемаме срещите и разговорите за даденост. Все едно не са кой знае какво. Все едно винаги ще е така, като се обадим на следващия ден, тези хора пак ще са там и ще ни чакат, което всъщност е илюзия.
....
Но нямам наличие на сериозни проблеми във взаимоотношенията.

+1.
Само когато майка ти я няма вече на този свят, всеки разговор, комплимент, разкази за това-онова, дори незначителни неща или най-сериозните добиват друго значение и смисъл.
И тогава да, какво ли не би дал да си намирал повече време за нея.

# 11
Твърде малко информация. Ще е по-лесно да се даде смислен коментар ако поясниш например в 1 град ли сте отделни, в какво отношения сте като цяло, колко често се виждате или основно разчитате на чуване. Също наистина ти ли се чудиш или тя подхвърля, че не се сещаш за нея? Защото не е рядкост това "ти майка нямаш ли" което човърка по чувството на вина и т.н. Дай малко повече детайли.

# 12
  • София
Аз пък често мисля за това, че животът е кратък, че имаме ограничено време с родителите си, като цяло с близките си и с хората, които обичаме. И приемаме срещите и разговорите за даденост. Все едно не са кой знае какво. Все едно винаги ще е така, като се обадим на следващия ден, тези хора пак ще са там и ще ни чакат, което всъщност е илюзия.
....

+1.
Само когато майка ти я няма вече на този свят, всеки разговор, комплимент, разкази за това-онова, дори незначителни неща или най-сериозните добиват друго значение и смисъл.

Не обобщавайте така. Зависи от майката.

# 13
....

+1.

Не обобщавайте така. Зависи от майката.

Съгласна съм!

# 14
Ред за горе няма. Та стига с плашенето, какво ще стане, някога си.
Освен това, и денонощно да си с близък и обичан човек, не можеш да запълниш липсата предварително.

Общи условия

Активация на акаунт