Работа, CV-та, HR-и, съвети - 94

• 32 657
  • 779
  •   1
Отговори
# 90
Вероятно изчакват развитие с друг кандидат. Не е коректно да обещават така и след това да се крият, но се случва често.

# 91
Имаш ли друго предложение и да избираш между двете?

Не бих писала още на следващия ден, изглеждаш отчаяна и прибързана така..... Поне седмица да мине.

И, да, често обещават обаждане, обратна връзка, не се случва винаги.

# 92
Имаш ли друго предложение и да избираш между двете?

Не бих писала още на следващия ден, изглеждаш отчаяна и прибързана така..... Поне седмица да мине.

И, да, често обещават обаждане, обратна връзка, не се случва винаги.

Нямам предложение.

Сам ми каза два пъти в процеса на разговора, че ще се обади до края на деня, за да уточним финансовата част. Обясни ми кои са дните на оперативки, дори тимбилдинги.

Просто бях сигурна в представянето си, не съм питала нищо за информацията, която ми предостави. Един вид получих напразната надежда, че аз съм техният избор и накрая нито обаждане, нито отговор на молбата ми за обратна връзка.

Писах им вчера, защото той ми каза срок, в който със сигурност едва ли не ще получа обаждане.

Не бих го направила в друг случай, защото знам, че е прибързано.

Остана ми лош привкус от несериозното отношение, както и демотивация.

Знам, че не са длъжни, но компанията и позицията са сериозни и можеха поне да отговорят.

# 93
Има една приказка - който иска да те намери, ще те намери. Единствено бих се обадила, ако трябва да взема решение за друго място и там ме чакат с отговор, но на мен първото ми харесва повече...

Щом не ти звънят, значи има нещо. И да им пишеш или дори звъннеш, най-много да получиш уклончив отговор или да ги издразниш.

# 94
Щом не са казали финансовата част, не са много Ок за мен. Ти реално не знаеш за какво ще работиш.

# 95
На мен винаги ми пращат първо имейл с оферта, след като са ме питали какви са ми очакванията, после вече обсъждаме.

Иначе, според мен грешката е в него, рядко взимат решение в същия ден, тъпо се е изказал, но имай малко търпение ако длъжността ти харесва. И към колко часа си им писала вчера?

# 96
На мен на интервю ми бяха казали, че ще се обадят вероятно следващата седмица, понеже изчакват среща с още един кандидат, че търсят да назначат човек, възможно най-бързо. Обадиха се на четвъртата седмица след интервюто, така, че е възможно. Но това, че финансовия мениджър на фирмата дава с лека ръка обещания, които не спазва за мен е червена лампа. Ти в момента работиш ли другаде?

# 97
  • 🌊
Когато преди бях в ТА е имало мениджъри, които така са изпускали такива "емоционални" изречения, което е некоректно, защото имаме процес. Некоректно е спрямо самия кандидат, но и другите, които имат интерес към позицията и са преминали на това ниво.

Като кандидат на интервюта никога не сме дискутирали каква ще е тяхната оферта, винаги съм казвала това, което търся. След това получавах официална оферта с разбивки и подробности, която да разгледам.

# 98
Мен си ме питаха каква заплата очаквам и дори в предложението беше малко повече по време на изпитателния срок. След това щяха да я променят съгласно политиката на фирмата и евентуално до колко са доволни. Не съм ги питала колко мога да очаквам след изпитателния срок, но говорих с познати, които работят там на подобни позиции и добих някаква представа.

# 99
Не са ме питали каква заплата очаквам.
Писах им вчера на обяд.
Дори не са ми задавали конкретни въпроси, защото аз поведох разговора, свързан със задачите и отговорностите за самата позиция.
По-скоро стана така, че те отговаряха на моите въпроси, които ме интересуваха, както и ме информираха за спецификите на позицията.

# 100
С това си припряно поведение и ръчкане за отговор най-много да решат, че си прекалено напориста и изобщо да не ти предложат нищо. -> от начина, по който описаш интервюто, както и последвалите съобщения.
Малко такт и търпение понякога е нужно...

# 101
Не го намирам за несериозно.
Става въпрос за изключително кратък период, за да може да се правят каквито и да е заключения, камоли за несериозност от страна на фирмата или мениджъра.
Всеки, който е наемал служители, или участвал в панелни интервюта, знае, че това е просто едно от многото неща, които правиш и не е най-приоритетното, в сравнение с дневните ти задачки.
Възможно е човека наистина да е имал намерението да даде обратна връзка, но да са му се появили спешни задачи, които да са били много по-приоритетни.
Или пък да са му излезнали лични проблеми - болно дете и тн.
Ако мине седмица и няма никаква обратна връзка, при обещана такава до края на деня, тогава вече би ми светнала лампата.
Аз също наскоро преминах през процес за нова работа и разбирам вълнението и притеснението ти, но не е ОК да мислим, че сме първи приоритет на всички.
Хората си имат всякакви задачки.

Дай им време преди да правиш заключения и изводи.

# 102
Пък, мениджърите могат да си мислят едно, а то въобще да не влиза в дневната програма на HR.

# 103
На мен ми звучи като този мениджър да не е бил в положение да обещава отговор за един ден. Което естествено не е нещо дето съфорумката да има откъде да го знае, на нея ѝ обещават настойчиво и тя си чака обещаното. И аз бих.
Много е тегаво по интервюта, на много места го правят този номер - ще се обадим. Ама го казват като някой на неуспешна първа среща, дето грам няма намерение да се обади после... пък отсреща да си чакат.
Дават някакви срокове, не ги спазват защото нещо си там, но пак никаква връзка в повечето случаи. Това съм го имала и след интервюта проведени от HR, и от мениджър. Несериозно и непрофесионално са най-меките думи дето ми идват на ум. Че нали някой ако ме разиграва така, аз после и на другите му приказки пак толкова тежест ще придам... Как се очаква после да работите заедно ако още от началото на някого думата видимо не струва?
Един ден е несериозно кратък срок по принцип, рядко стават толкова бързо нещата. Но пак като някой е поел ангажимента да се обади, може поне да даде връзка че няма да стане в този срок или знам ли. Никой не го е карал, в крайна сметка и ако се свържат след няколко дни все едно че нищо не е било, би ми направило лошо впечатление.

# 104
На мен ми звучи като този мениджър да не е бил в положение да обещава отговор за един ден. Което естествено не е нещо дето съфорумката да има откъде да го знае, на нея ѝ обещават настойчиво и тя си чака обещаното. И аз бих.
Много е тегаво по интервюта, на много места го правят този номер - ще се обадим. Ама го казват като някой на неуспешна първа среща, дето грам няма намерение да се обади после... пък отсреща да си чакат.
Дават някакви срокове, не ги спазват защото нещо си там, но пак никаква връзка в повечето случаи. Това съм го имала и след интервюта проведени от HR, и от мениджър. Несериозно и непрофесионално са най-меките думи дето ми идват на ум. Че нали някой ако ме разиграва така, аз после и на другите му приказки пак толкова тежест ще придам... Как се очаква после да работите заедно ако още от началото на някого думата видимо не струва?
Един ден е несериозно кратък срок по принцип, рядко стават толкова бързо нещата. Но пак като някой е поел ангажимента да се обади, може поне да даде връзка че няма да стане в този срок или знам ли. Никой не го е карал, в крайна сметка и ако се свържат след няколко дни все едно че нищо не е било, би ми направило лошо впечатление.

На същото мнение съм и аз.

В крайна сметка той сам ми съобщи два пъти, че до края на деня ще се обади да уточним финансовата страна. И то толкова сигурно, че повярвах. Нито съм питала за обратна връзка, нито ми е казал, че евентуално ще се обади ако се спрат на мен.

Имам огромен интерес към позицията и затова писах вчера на HR.

Съобщението гласи общо-взето това:

Искрено се радвам, че имах възможността да се явя на интервю за позицията Х,  проведено на Х.

Искам да Ви благодаря за времето и вниманието, което отделихте на разговора с мен. 

Бих искала да използвам тази възможност, за да поискам обратна връзка относно моето участие в процеса на подбор. 

Благодаря Ви предварително за времето, отделено за разглеждане на моята молба за обратна връзка. Вашето мнение е от голямо значение за мен. 

Смятам, че показвам реален интерес и желание за работа.

Както и да е. Ще видя какво ще стане.

Общи условия

Активация на акаунт