Кога е редно да запознаем детето с новата половинка

• 7 845
  • 182
  •   1
Отговори
# 60
Да, мислят си, че тати си е тръгнал, защото не са слушали и са били лоши.
Много, много тъжно.
Наскоро гледах един подкаст с детски психолози и коментираха какво трябва да се казва на децата, при смърт на техен близък. Мнението беше, че родителите трябва да са искрени с децата си и да отговорят честно на всички последващи въпроси. Разговорът да бъде воден според интереса на детето.
Тук ситуацията не е толкова драстична, но не виждам нищо лошо да му се обясни защо тати вече няма да е с тях. А това, че деца на 4 не ги вълнува особено и няма да си спомнят е пълен абсурд. Имам близка двойка, която преминава през подобно нещо  ( но не е намесен трети човек) и поведението на детето е драстично променено. Осъзнава абсолютно всичко и му личи.
Имам и близки, които са деца на разведени родители и са ми споделяли, че в началото е имало период, в който са се обвинявали, защото не са знаели и осъзнавали каква е причината за случващото се.
Мирена, ще узрее, всичко ще е наред :beer

Успех ти пожелавам. При това положение, няма кой да му даде четиристаен, спокойно.
Какичката много алчна, бре.
Нека му пие мозъка, пада му се 😁

# 61
Точно този няма как са е добър баща.
Няма как да не му дава детето, макар че сега като нямат развод няма и режим на свикване.
Идеята е при развода този режим да се сведе до минимум.
Бащата сам се е отказал от семейството си, хващайки любовница и е имал наглостта да запознае детето си с нея преди жена му дори да знае за долните му похот.
И защо да освобождава бащата от отговорност към собственото му дете? Да, наранена е. Това не е никакво основание. Децата са отговорност и на двамата родители. Тя не го е правила сама, за да опъва сама за всичко. Това че бащата е решил да си го развява наляво и дясно, няма касателство с детето.

# 62
  • Melmak
Кажи му, че искаш развод и ако не склони по взаимно съгласие ще го влачиш по съдилища.

Не мисля, че новата е виновна за поведението му. Никой не може да бъде манипулиран, ако не го позволи. Мъжът ти си е крив, не жената.

Посъветвай се с адвоката как да искаш жилището да остане за теб.

# 63
Оф, не приравнявайте смърт с развод, що за нелепица! Разводът е раздяла между мъж и жена, на детето трябва да се обясни, че те и двамата остават негови родители и тяхната раздяла не е свързана с него по никакъв начин, че го обичат и т.н. Хубаво гледате подкасти с психолози, ама намерете ми подкаст, в който психологът обяснява как трябва да въвлечем децата в развода, като в подробности им обясним кой какво. Това не е искреност с детето, а тръшване на непоносим товар на раменете му. Престанете да се вкопчвате в тези деца, все едно вие сте детето и да ги товарите с вашите проблеми!

По отношение на жилището, не вярвам съдията да постанови ползване от бащата и какичката. Освен тази всесилна какичка да изманипулира и съда? Авторке, много е разбираемо да си наранена и да обвиняваш въпросната какичка в манипулация, но истината е, че нито една, нито 10 какички могат да накарат мъж да се държи по даден начин, ако той не иска.

# 64
Къде съм написала, че трябва да се обяснява с подробности? Трябва да му се каже, че тати отива да живее с каката и вече няма да живее с тях. Ако детето, продължи с въпроси, трябва да му се отговори. Ако каже "добре " и отиде да си играе, естествено, че няма да върви след нещо да му обяснява.
Детето е част от това семейството и вече е въвлечено. Независимо кой колко му обяснява, че го обича, за него е изключително стресова ситуация и е хубаво да се отработи добре, ако трябва и със специалист.
Иначе ми е ясно, че по нашите ширини адвокатът и апартаментът са пръв приоритет.

# 65
Мисля, че е бащата отива са живее с какичката е нечестно обяснение спрямо детето.
Честното е, че бащата не иска да живее с мама и детето, защото иска са живее с какичката.

# 66
  • Melmak
Абсурдно е да се обвинява другата жена. По този начин детето разбира “татко ме изостави заради какичката”. Не, просто трябва да се съобщи, че мама и тати обичат детето много и нищо не се е променило, просто вече няма да живеят заедно.

# 67
Да, ама детето може да си помисли, че е заради него, защото е лошо дете и не е слушало, или кой знае какво. Много деца се обвиняват за развода на родителите си. Тати отива да живее с какипката и затова няма да живее с нас  просто в истината, а истината е най-добра. И това трябва той да му го каже, но нейсе, може и тя.

Най-важното е да не се съгласява да им  остави и дома и детето си, що за нахалство.

# 68
О детето си аз няма да оставя.Ще дам всичко за него.
От бащата искам само уважение,просто едно уважение ако трябва само заради това ,че съм му родила дете.
И да се замисли над постъпките си.
Хубаво хванал си си любовница,ами запази достойнството на жена си.
Никакъв срам от негова страна.А иначе до оня ден се кълнеше ,че ме обича.

# 69
Значи проблемът не е за детето, а личен, отношенията между родителите.

Всеки може да запознава децата си с приятели и приятелки. Животът е свободен, либерален, всичко трябва да е открито.

Жилище СИО да се остави на единия - само при присъждане упражняването на родителските права на единия. Но ако някой не е с увреждания, може да работи, имаме пълно равенство между половете и поделяне на грижата и отговорността за детето между родителите. Даже и за издръжка няма нужда да се говори. А за ползване на съответната част от общото жилище се дължи наем, стандартна ситуация. Идеално би било да се направи делба на апартамента - напр. да се продаде и да се поделят парите. Единият може да изкупи дела на другия.

# 70
Но как да каже това?
Че тати обича много... и че нищо не се е променило.
Първо всичко се е променило, второ тати първо обича органа си, себе си, какичката и на някое свободно място детето си.

# 71
  • София
Разбрахме се апартамента в който живеехме да остане за мен и детето, защото аз работя в същият квартал и детската градина както споменах ми е на две крачки,а за него да остане другият апартамент.Разбрахме се за издръжка 400лв. защото може да си го позволи.Разбрахме се за всички подробности свързани с недвижими и движими имущества.Сега се обръща и казва ,че нито сумата за която сме се договорили ще даде,нито апартамента.Не искал с "какичката "да се натискат да живеят в двустайният ни апартамент,искали да им е широко т.е да живеят в четиристайният в който сме сега с детето.Затова и казвам,че смятам,че тази жена му влияе и го настройва.

Според мен тука е заровено кучето. От мъжка преспектива няма никаква логика да запознаваш дето си с новата си жена. Защо изобщо би му хрумнало такова нещо !? Очевидно не е добре нито за новата му жена, нито за детето. Според мен цялата работа е, че тази новата иска да прилапа по-големият имот и по този начин да си докаже на себе си, че е по-важна и по-хубава и т.н. Един вид, новата иска по-големият трофей - четиристайният апартамент.
Тъй, като новата държи лоста на влияние на мъже, го натиска по тази линия. Той преценя, че детето върви заедно с по-голямото жилище и за това, решава че е по-добре първо да се опита да сближи новата си жена с детото си. За да смаже въпросната транзакция за бъдеще. Това, според мен обеснява поведението на всички замесени.

Колкото до авторката, според мен имаш два пътя на борба - съдебен и сексуален. Или ходи при адвокатите и съда да напляскат лошият татко, или се бори без зъби и нокти по сексуална линия с новата любовница за достъп до лостта на влияние.

Избора е твой и успех!

# 72
  • Melmak
Стеана, не е за първи път да се изказваш агресивно по мой адрес. В този форум не съм чела правило, което да забранява да се изказвам по дадена тема.

Хубаво е да знаеш, че не определяш ти кой къде и какво да пише. Успокой се малко.

Мъжът изневерил, айде да го утрепем с камъни сега. Гадно е за авторката, но изневярата в България не знам да е престъпление по НК.

# 73
Детето може да си помисли, че е виновно, ако не му се обясни адекватно, което включва и "тати не НИ обича и отива при какичката" и въобще, авторке, добре е да се допиташ до специалист как да съобщиш на детето, въпреки че вече си оплескала нещата със съобщаването. Що за зор да наранявате собственото си дете? Все едно не ви е достатъчно да страдате сами, ами трябва и детето да се чувства изоставено и необичано, че доволно да кажете на бившия - видя ли какво направи с детето. Майките в такива ситуации масово държат да идентифицират детето със себе си, че да не са сами в страданието си, как така ще ми се разхожда безгрижно това дете с новата какичка, а аз ще роня сълзи. Трябва да разберете, че мъжът се развежда само с майката, не я обича вече, не иска да живее с нея, но това изобщо не важи за детето му. В конкретния случай е можело да се обясни, че мама и тати вече не се разбират, ще живеят разделени, може да си намерят други хора, с които се разбират и да живеят с тях, но винаги ще бъдат негови родители и ще го обичат и нищо няма да промени този факт. Ето, няма лъжа, но и няма оплют родител.

# 74
Детето може да си помисли, че е виновно, ако не му се обясни адекватно, което включва и "тати не НИ обича и отива при какичката" и въобще, авторке, добре е да се допиташ до специалист как да съобщиш на детето, въпреки че вече си оплескала нещата със съобщаването. Що за зор да наранявате собственото си дете? Все едно не ви е достатъчно да страдате сами, ами трябва и детето да се чувства изоставено и необичано, че доволно да кажете на бившия - видя ли какво направи с детето. Майките в такива ситуации масово държат да идентифицират детето със себе си, че да не са сами в страданието си, как така ще ми се разхожда безгрижно това дете с новата какичка, а аз ще роня сълзи. Трябва да разберете, че мъжът се развежда само с майката, не я обича вече, не иска да живее с нея, но това изобщо не важи за детето му. В конкретния случай е можело да се обясни, че мама и тати вече не се разбират, ще живеят разделени, може да си намерят други хора, с които се разбират и да живеят с тях, но винаги ще бъдат негови родители и ще го обичат и нищо няма да промени този факт. Ето, няма лъжа, но и няма оплют родител.

Това е съвременното и адекватно обяснение за ситуацията. Радвам се и го споделям напълно!

Общи условия

Активация на акаунт