Кога е редно да запознаем детето с новата половинка

• 7 860
  • 182
  •   1
Отговори
# 75
Бащата е този, който изоставя семейството си, хваща си любовница, дори сега и за издръжката е започнал да се цигани. Щял да остави апартамента, ама вече размислил....Вие верно ли не разбирате кой е виновен? И защо жена му трябва да го оправдава пред детето?
То също е най- потърпевшо, макар и да няма думата.

# 76
  • Melmak
Да, детето е най-потърпевшо. Бащата се цигани за издръжка, а майката го ползва за емоционална патерица.

За това не е нужно детето да става свидетел на скандали и неразбирателство. Не е нужно да знае какво е изневяра на едва 4 години. Защо трябва да се обяснява в подробност на детето какво е свършил бащата. Ок, изневерява, ама на майката, не на детето.

# 77
От това ,което съм виждала и чувала,обикновенно жилището върви с детето ,поне до 18 годишната му възраст.
Дадени са съвети ,как да се съобщи на детето,аз само искам да кажа на авторката,ще всичко за което се договори,трябва да го има писмено и пред адвокат.После,особено ако има друго дете ще се нагледа на такива сцени,че ще и се стъжни.

# 78
А майката от къде да знае, че бащата ще продължи да обича и да се грижи за детето, че да му го казва и обещава? Утре каката може да му каже - избирай. И господина, който е яхнал гребена на любовната вълна, да забрави, че има дете. Има много такива житейски ситуации ... за жалост.
Бащата не го виждам да мисли много за емоционалното състояние на детето си, след като го запознава с какички, докато жена му не знае, че въобще има трети човек.
Доказал е вече, че думата му пет пари не струва.
Авторке, натисни да уредите нещата по-бързо, че каката щом от сега го води за носа, като забременее вече съвсем ще трябва да се съобразяваш с прищевките й.

# 79
Разбира се, че детето е най-потърпевшо! Както си живее, изведнъж всичко се променя, майка му е нещастна, реве, обвинява бащата и внушава, че детето също е необичано и нежелано (как да не се чувства виновно в такъв случай, то и аз бих!), бащата пък е нервен, кара се с майката... извинявайте, ама вместо да му спестите всички тези драми и да минимизирате щетите, вие искате тотално да го довършите, така че да натриете носа на другия, а че детето било нещастно - голям праз, важното е, че другият е виновен.

# 80
  • София
Разбира се, че детето е най-потърпевшо! Както си живее, изведнъж всичко се променя, майка му е нещастна, реве, обвинява бащата и внушава, че детето също е необичано и нежелано (как да не се чувства виновно в такъв случай, то и аз бих!), бащата пък е нервен, кара се с майката... извинявайте, ама вместо да му спестите всички тези драми и да минимизирате щетите, вие искате тотално да го довършите, така че да натриете носа на другия, а че детето било нещастно - голям праз, важното е, че другият е виновен.
Абсолютно съм съгласна с това.
"Войната" е между възрастните. За детето е добре да му бъдат спестени колкото се може повече подробности. За майката може и да ѝ важно да излее някъде чувствата си, но детето не е подходящ "приемник" за това. Много вредно за него е да се плюе родител пред него. Цялата ситуация може да се обясни много "отровно" за детето, но може и да се използва по-неутрален подход.

# 81
Добре, защо скачате върху авторката? Тя каза, че е обяснила на детето ситуацията (защо тати не живее там) и не плюе бащата пред него. Не е казала какво е обяснила.

# 82
Не разбирам нито хората, които не желаят да се образоват и да знаят поне елементарното, нито хората, които лично лично са преминали през нещо и въпреки това го отричат. Вие какво си спомняте точно от времето, когато сте била на 4 годинки. Не се връзвайте на видеа и статийки, а четете или поне се опитайте да откривате логиката на нещата. Дете на 4 има нужда от храна, забавления, топлина, когато е студено и не му дреме кой му ги дава, важното е да ги получава. Какичката, комшийката, приятелката, роднината - все му е едно, интересува се някой да го обгрижва и толкова, защото такава му е възрастта.

# 83
Не съм съгласна, че на детето не му дреме от кого получава внимание и топлина. Нормално е да е привързано към родителите си и да е свикнало със семейната среда и рутина.
Имам преки наблюдения върху семейство в подобна ситуация. Детето е много стресирано, плаче и изпада в истерии, когато например бащата си тръгне. Как пък не сме се сетили да му дадем нещо да хапне и да забрави за баща си.

# 84
Добре, защо скачате върху авторката? Тя каза, че е обяснила на детето ситуацията (защо тати не живее там) и не плюе бащата пред него. Не е казала какво е обяснила.

Не съм видяла тема тук, в която да не изядат автора с парцалите

# 85
Обяснила съм на детето ,че баща му вече не ме обича,но обича него и че няма да го изостави въпреки,че не живеем под един покрив.За "какичката" казах ,че тя е новата жена до баща му ,но че няма да ме замени и че ще се налага често да я вижда защото може би ще заживеят заедно.
Знам ,че подхода не ми е правилен и сега ще има хора които ще ме нападнат.
Попринцип детето беше много привързано към баща си,но когато той започна да страни от него и от мен и като цяло след като разбрах за любовницата,детето усети ,че нещо се случва.Все пак ставаше свидетел и на скандалите ни,започна да се отдалечава от баща си.
Когато баща му кажеше "ела да те целуна и прегърна" ,казваше "не искам ,тате".
Гонеше го и му казваше "отивай тате на работа,искам да съм само с мама"
Имайте впредвид,че тогава за "какичката" нищо не му беше обяснявано от моя страна.
Но отново искам да кажа,че аз не се опитвам да ги отдалеча.Дори съм казала на мъжът ми ,че дори да не е ден в който трябва детето да е него ,пак може да ми звънне и да го вземе да се разходят или просто да преспи при него.
Но това беше когато комуникацията ни се подобри и когато уж се разбрахме за формалностите по развода.
Имаше няколко коментара,че другата жена не го била навивала и че той си бил такъв крив.
Ами повярвайте аз виждам нейното влияние вмомента и промитият мозък на мъжът ми.

# 86
  • София
Въобще нямах предвид теб, да поясня. Това, че други са решили нещо...

# 87
  • Melmak
Мирена, мъжът ти е голям човек. Ако се оставя да бъде манипулиран и настройван, това е друг въпрос.

Мисля, че ти трябва повече време да приемеш ситуацията и да свикнеш с новото нормално.

Отстрани изглежда, че те ядем с парцалите. Може така да изглежда, но всъщност опитваме да ти кажем къде грешиш.

Наранена си, обидена си, чувстваш се заменена с друга жена. Срам те е от случилото се, още докато е бил с теб е бил и с нея. Със сигурност ти е трудно.

Обаче е важно да намериш начин да спасиш детето си от това. Направили сте грешка да се карате пред детето. Какво очакваш от едно 4 годишно? Нормално ли е според теб, да се карате пред детето и после то да казва “тати, не те искам”… не е нормално. В този момент е трябвало да се усетите колко сте токсични. Хубаво е, че сте се разделили. Някои не успяват и тровят децата си през целия им живот.

Звучиш като образована жена, ще се оправиш и ще си стъпиш на краката. Просто емоциите в момента ти влияят повече.

# 88
Мирена, няма нужда да се оправдаваш за това какво си казала на детенцето и за нищо не си виновна. Отвратително и неочаквано ти е разрушен живота и тук ти обясняват, че живота продължавал, ма нищо особенно не било станало, че как. Някои от омаловажаващите те мрънкат за тривиални глупости през ден, други са били в ролята на “какичките”, трети представа си нямат какво е предателство в брака и да се чудиш детето ли да успокояваш, да балансираш със задачите и номерата на любовчията. Имаш право да си много гневна, правилни съвети ти дадоха за адвокат и да не му вярваш на празните приказки. И това ще мине, и няма да е приятно, но си млада и ще се справиш. Успех!

# 89
Mirena00, още го наричаш "мъжът ми", но той вече не ти е мъж. Приеми го, не се измъчвай и гледай напред. Всичко ще се нареди. Недей да се вторачваш в новата му жена - тя е без никакво значение.
Важна си само ти и детето. Не страдай дълго - вреди много.

Общи условия

Активация на акаунт