Дългото чакане след трансфер- тема 114

• 43 304
  • 742
  •   1
Отговори
# 390
  • Благоевград
На мен ми казаха, че прекалено пълния мехур също може да предизвика контракции. Уж и аз не пих чак толкова вода, но ми пуснаха 500 мл банка магнезий преди трансфера и мехурът ми се напълни. Казаха ми малко да пишкам, защото не е хубаво да стискам толкова. Лежах 15 минути. Станах, отидох да пишкам и тъй като имах абокат, трябваше да чакам да дойде някой да го махна. Еми не бързах да ги викам и лежах със спокоен корем вече сигурно половин час.  Накрая се наложи да ги извикам, че санитарките ме дебнеха защо лежа толкова 😁 Тестът е положителен, но извънматочна бременност.
След това лежане, пътувах час и половина.
Два дни си почивах, но не съм се залежавала. На третия и четвъртия ден излизах на 10 минути бавни разходки, защото нямах контракции, а пък е добре за кръвообращението. На петия ден не излизах, на 6 много ме заболя корема ниско долу. На 7 ден имах чхг 48.
Предишните два пъти лежах 7 дни, нищо не стана, но имах и контракции много. Сега бях 1 седмица преди трансфера на Диаспорал от 400, в деня на трансфера банка магнезий и продължих до преди 2 дни, когато ме оставиха под наблюдение и спрях лекарствата.

# 391
Сега в болницата ли си? Как си?

# 392
  • Благоевград
Да, от петък съм под наблюдение. Чхг два дни поред не мръдна и утре ще ме гледат да видят какво става.

# 393
Стискам палци скоро да приключи кошмарът за теб! Още ли не се вижда къде е?

# 394
  • Благоевград
В петък ме гледаха Чапанова, Персенска и Стаменов. Виждаше се лека сянка в ляво, но нищо сигурно. Спряхме лекарствата и чакаме реакция. Прогестеронът беше доста висок, така че ще му трябва бая време да падне. Ако пада ЧХГ, това ще бъде възможно най-добре за мен, иначе лапароскопия.
В петък чхг беше 1026, вчера 1080, съвсем бегло покачване. Имам болки тук там, особено в петък ме боля доста корема и затова останах, не ми се рискуваше. Предпочитам да съм под лекарско наблюдение като настъпи кървенето и болките, така ще съм по-спокойна.

# 395
Дано всичко да мине бързо. При мен също накрая се видя сянка, това беше денят, в който отидох да ме приемат за операция, носех си багажа за болницата. Тогава докторката ми каза, че вижда сянка и иска да изчакаме още един ден и на следващият ден започна кървенето и болките и всичко премина. Стискам ти палци!
В петък ме гледаха Чапанова, Персенска и Стаменов. Виждаше се лека сянка в ляво, но нищо сигурно. Спряхме лекарствата и чакаме реакция. Прогестеронът беше доста висок, така че ще му трябва бая време да падне. Ако пада ЧХГ, това ще бъде възможно най-добре за мен, иначе лапароскопия.
В петък чхг беше 1026, вчера 1080, съвсем бегло покачване. Имам болки тук там, особено в петък ме боля доста корема и затова останах, не ми се рискуваше. Предпочитам да съм под лекарско наблюдение като настъпи кървенето и болките, така ще съм по-спокойна.

# 396
Здравейте момичета, да се включа и аз...в Сряда ми правиха ЗЕТ и сега е голямото чакане...ще се побъркам от следенете за признаци или симптоми...(това ми е втори опит, първият беше фреш трансфер и вече имам дъщеря на 3 г.) Та...решихме да не отлагаме и да пробваме докато си имаме ембриони...върнаха ми два. Не знам какво се случва...имам много леки симптоми като пред цикъл и понякога много силно напрежение в гърдите...ама като цяло това е...а и четох, че то напрежението си е от утрогестана...който аз си слагам на всеки 8ч. Все си виках, че ще съм спокойна и ще си чакам търпеливо, но уви...

# 397
Здравейте момичета да се включа и аз. След лека настинка 2 дни преди ЗЕТ, всичко се нормализира и в четвъртък минах процедурата.Бяхме си взели нощувки до Събота. Петък и в Събота имах бодеж и придърпване ниско долу, не знам дали това би било добър знак или не.
 Обаче драмата започна вчера,  прибрахме се  от Турция, като имахме кошмарно пътуване, спукахме гума, после се пукна и резервната.. Беше 34 градуса, стоях доста време права на жегата на турската магистрала, после потна в колата на климатик. После го играех преводач и се изнервях за лудите парк които ни искаха... и за капак на всичко снощи пак ме заболя гърлото, препотих се безброй пъти през ноща и днес, но температура слава богу не вдигнах. Обаче психически не издържах и не знам дали от всички хормони,които си бия и пия, ревах като магаре за първи път откакто сме почнали.. Та знам, че каквото е писано да стане ще стане, въпреки всички премеждия. Това ние първи опит, но явно всичко избухна сега, когато не трябваше, само ми се плаче. Кажете как да се събера, ММ казва, че реагирам така все едно съм отписала опита и край... Виждам и на него му е притеснено.. Та явно чакането наистина ще е дълго...

# 398
Не си сама и не е проблемът в теб. Всичко, през което минаваме, е много натоварващо - и физически и психически. Отделно и хормоните оказват влияние.
Аз също страшно много се пазя, но и двата пъти покрай трансферът точно настивах. Имам чувството, че колкото повече се пазя, по-зле става. Колкото повече искам да избягвам хора, те прииждат покрай мен точно тогава. Колкото повече искам да си съхраня нервите и спокойствието, точно обратното става.
Нищо не е загубено и в дългите дни до теста, най-доброто, което можем да направим, е да вярваме в малките дребосъци ❤

Допълвам се: не знам какви са позитивните усещания след трансфер. На мен ми е ден 5 и от самото начало имам стягания в матката - все едно имам силна мускулна треска там. От снощи се засилиха и като менструални болки. Но все още се надявам на добър развой Simple Smile

# 399
Момичета, аз съм шести ден след пресен трансфер и не съм изключение от вашите усещания. От три дни започнаха болки ниско долу, точно като при цикъл. Понякога болката отива и встрани към яйчниците. А корема ми е подут от прогестерона и седна ли изобщо не се чувствам комфортно. От но шпа не минава. Имам още четири дена, а само за това си мисля. Не ми се получава успокоението, ама хич.

# 400
Момичета 15 дни след трансфер съм и снощи лежах по гръб и ми се докиха и не станах и кихнах така. И като кихнах получих една режеща болка в двата яйчника. И повече не ме заболя дали е възможно да е станала беля. И чувството в корема ми е все едно пълен с вода. Някоя дама има ли това чувство в корема.

# 401
А корема ми е подут от прогестерона и седна ли изобщо не се чувствам комфортно.
При мен беше същото. Пожелавам ти успех, и не знам това дали ще те успокои или не точно, но аз от същия този момент, в който си ти, вече 8 месеца не мога да седя. Цяла бременност съм или права, или полу легнала.

Момичета 15 дни след трансфер съм и снощи лежах по гръб и ми се докиха и не станах и кихнах така. И като кихнах получих една режеща болка в двата яйчника. И повече не ме заболя дали е възможно да е станала беля. И чувството в корема ми е все едно пълен с вода. Някоя дама има ли това чувство в корема.
Не се притеснявай за острата болка след кихане. Не е показателна за беля. Колко пъти ми се случи така да получавам остра, режеща болка, все едно ми се разкъсва нещо вътре. Е, всичко беше наред, чакаме бебчето след месец.

# 402
SkadiБързо и безпроблемно раждане ти пожелавам и едно спокойно бебе! Дано при мен развръзката да е като при теб! Аз имам син на 13 год. От спонтанна бременност. Никакви медикаменти не съм пила с него, в началото прокървих и докторката ми забрани да ставам от леглото, аз с целия си акъл тръгнах на почивка, до кръстова гора с кола 😵💫 Този път толкова хапчета и инжекции отнесох, че нямам място където не съм се бола. Но каквото такова, важното е да е положителен резултата! ❤
Bob4eto94Извини ме, ако съм пропуснала, но би трябвало вече да си правила тест? Със сигурност няма да ти е последното кихане през цялата бременност, та не се притеснявай. Става опасно вече накрая и ако имаш контракции, защото може да ги засили.

# 403
SkadiБързо и безпроблемно раждане ти пожелавам и едно спокойно бебе! Дано при мен развръзката да е като при теб! Аз имам син на 13 год. От спонтанна бременност. Никакви медикаменти не съм пила с него, в началото прокървих и докторката ми забрани да ставам от леглото, аз с целия си акъл тръгнах на почивка, до кръстова гора с кола 😵💫 Този път толкова хапчета и инжекции отнесох, че нямам място където не съм се бола. Но каквото такова, важното е да е положителен резултата! ❤
Bob4eto94Извини ме, ако съм пропуснала, но би трябвало вече да си правила тест? Със сигурност няма да ти е последното кихане през цялата бременност, та не се притеснявай. Става опасно вече накрая и ако имаш контракции, защото може да ги засили.
На 24.09 ми беше теста стойноста беше 250 докторката не ме кара да повторя. На 09.10 ми е първия преглед за установяване.

# 404
Аз и съм кихала и съм се разтягала....още първите дни след трансфер. Болките бяха толкова жестоки, все едно ми се разкъсва матката. Не беше проблем за бебчето. 🤗
Това с разтягането много ме беше притеснило, защото го правя несъзнателно, когато се събуждам, но тогава стягах цялото тяло и получавах режещи болки в корема.

Общи условия

Активация на акаунт