Дългото чакане след трансфер- тема 114

• 42 316
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
На някоя дама  случвало ли се е да я боли само единия яйчник и да чувства дискомфорт в областта на матката по време на 8г.с

Последна редакция: нд, 20 окт 2024, 12:33 от Bob4eto94

# 661
На някоя дама  случвало ли се е да я боли само единия яйчник и да чувства дискомфорт в областта на матката по време на 8г.с
Всъщност не те боли яйчникът 😁 просто чувството е такова. Матката се разтяга 🤗

# 662
Мислех да не би да става нещо с бебчо. И се притесних писах на док. и тя ми каза да почивам повече и да пия но-шпа

# 663
Момичета, днес ми е 6ти ден след свеж трансфер на 5 дневно. Днес имах тъмна кръв на превръзката и много се изплаших, от тогава ходих 2 пъти до тоалетна и не е имало повече кръв. Но цял ден ме боли,като пред цикъл. Пия дуфастон 2х1 и си слагам циклогест 2х1, докато съм на тях не би трябвало да дойде цикъл нали? Това по скоро може ли да е имплантационно зацапване? Честно казано си мислех че до 6ти ден вече се е получила имплантацията(когато има такава). Моля за мнение, има ли място за притеснение?

# 664
Момичета, днес ми е 6ти ден след свеж трансфер на 5 дневно. Днес имах тъмна кръв на превръзката и много се изплаших, от тогава ходих 2 пъти до тоалетна и не е имало повече кръв. Но цял ден ме боли,като пред цикъл. Пия дуфастон 2х1 и си слагам циклогест 2х1, докато съм на тях не би трябвало да дойде цикъл нали? Това по скоро може ли да е имплантационно зацапване? Честно казано си мислех че до 6ти ден вече се е получила имплантацията(когато има такава). Моля за мнение, има ли място за притеснение?
Трансфера ми беше на 13.09 и имплантацията се получи на 20.09. Само се успокой не се панирай

# 665
Малко вероятно е да е цикъл, успокойте се. Много от момичетата, с които се запознах в клиниката, имаха прокървяване в някакъв момент, включително и аз и то 2 пъти. Бременността завърши успешно и обяснението на лекаря беше, че заради хормоните, медикамнеите, лигавицата и т.н. Много от пациентките му имат зацапвания.

# 666
Аз на 7ми ден на бластоцист имах имплантационно кървене и силни болки. На следващия ден положителен тест 🤗 64,80 🤗 т.е. на 7ми ден също щях да имам положителен тест. Кафявото зацапване или тъмна кръв не е от текущия ден, а поне един, два, че и три дни преди него. Всичко ще бъде наред 🍀🍀🍀☺️

# 667
Много, много ви благодаря за отговорите!

# 668
Мислех да не би да става нещо с бебчо. И се притесних писах на док. и тя ми каза да почивам повече и да пия но-шпа
Но шпа и магнезий, преценете в какви количества в зависимост от това от колко хапчета изчезва дискомфорта.

# 669
На някоя дама случвало ли се е да е в 7г.с. И да не е усещала да и е лошо и да не повръща.
Аз като цяло не съм повръщала. Доста е рано в 7г.с. да ти е чак лошо…
Може и изобщо да не ти стане лошо. На мен ми падаше мнпго кръвната захар за моите стойности, с които бях свикнала, бях изморена и малко ми се погади на няколко пъти. Беше някъде от 9та гс нататък.

Искам да попитам нещо относно многоплодната бременност..Бременна съм с близнаци и аз и съм малко притеснена дали ще успея да ги износя ,и дали ще се родят в термин... Има ли нещо по-различно ,което изписват докторите при близнаци като напр:Сухо мляко за протеини... двойно повече метафолиева киселина .. Казвали ли са ви какви са рисковете  при такава бременност?

# 670
Рискове за съжаление има много (валидно и за едноплодна бременност).
Да, има риск от преждевременно раждане, трябва да се следи за диабет и хипертония, защото са много по-често срещани при многоплодните бременности, трябва да се следи за дефицити (вит Д, Б12, желязо). Но с добро следене повечето рискове могат да бъдат контролиране.
Най-рискови са многоплодните бременности с едноячни близнаци, когато са с обща плацента и в общ сак. При разноячните с две плаценти и два сака е малко по-малко рисково.
Но каквото и да си говорим, понякога е просто въпрос на късмет. Никой не може да предвиди всеки възможен проблем.
Скрит текст:
Аз износих близнаци, но имам едно живо дете. Не са ми изписвали повече фолиева от нормално, нито каквото и да е профилактично само защото са 2 бебета, протеин въобще не съм пила. Следи се всичко и при нужда се включва. От 14г.с. бях на много магнезий, от 16г.с. на желязо заради нисък хемоглобин, припадала съм 2 пъти заради притискането на вена кава от бебета, имах 5 фетални морфологии, имах гестационен диабет, гестационна хипертония, гестационна тиреотоксикоза, лежах за задържане, полихидрамнион при единия близнак, но въпреки всичко ги износих до 36+5г.с, а съм висока 158см. Родиха се 3360гр, 50см и 2570гр, 48см. Напълно нормални за гестационната възраст бебета. Загубата на едното бебе беше донякъде заради това, че бяха 2 бебета, донякъде лош късмет, но не е това темата в която да навлизам в детайли за това

Мога да ви посъветвам да не мислите за възможните проблеми, а да си намерите лекар, на който имате доверие и да правите всичко, което зависи от вас за благосъстоянието на бебета. Това е всичко под ваш контрол. Успех и дано всичко да е наред с двете бебчета до финал.

И ще помоля обаче всякакви въпроси за бременност да се пишат в темата "забременели след инвитро": https://www.bg-mamma.com/?topic=1660454 Нека тази тема си остане за страстите между трансфера и теста. Изключвам разбира се въпросите, свързани с нарастване на ЧХГ след трансфер.

# 671
Момичета, не ми е писано да разбера по-рано резултата... Днес ми е 11-ти ден след трансфер на две тридневни ембриончета и си пуснах кръвен с прогестерон тази сутрин и ми казаха резултат утре сутринта 😯Защо толкова време, не излизат ли същия ден по принцип? Ще откача вече.....
Да уточня, че не съм от София, но на баркода ми пишеше София, та явно там ги пращат и от там се получава това забавяне. Ако знаех нямаше да отида в тази лаборатория. Ще си чакам, то се е видяло 🙂

# 672
Здравейте, след първи неуспешен трансфер, дали са ви давали да пиете Естрофем, за да се подготви лигавицата за втория опит? Изписаха ми го по дее на ден, за да се възстановя по- бързо. Четох листовката и не съм сигурна, че искам да го пия. Вие какво мислите?

# 673
Четох листовката и не съм сигурна, че искам да го пия. Вие какво мислите?
Точно за тази ситуация не мога да кажа, но принципно аз по същия начин четох листовките на някои от лекарствата и се бях настроила да не ги приемам, и че лекарят е сгрешил, и специално питах в манипулационната, защото бях убедена, че не трябва да ги приемам. Оказа се, че греша. Затова мога да кажа - по-добре послушай лекаря си Hug

# 674
Katrinn13, той се изписва, ако имаш наистина много тънка лигавица. По принцип в месеца на трансфера се приема, но има всякакви схеми.

Общи условия

Активация на акаунт