Дългото чакане след трансфер- тема 114

• 43 271
  • 742
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте, знаете ли дали мога да пия спазмалгон? Не са ми изписали нищо обезболяващо, а доста ме боли корема, в нас имам само спазмалгон ( болката може и да е заради газове).
Трансфера ми беше вчера, със система гинипрал.
Моят трасфер беше на 28.09...също със гинипрал. Имах газове два дена. Даже се чудех какво толкова съм яла че да се получи така. Вие при кой лекар сте?
При д-р Стаменов.
Цял ден ми беше добре, сега вечерта ме заболя, но мисля че е от червата и газовете. Нищо няма да пия за сега, ако продължава неразположението ще се обадя в клиниката.
Успех на всички, които чакаме +++
И аз бях при Стаменов! Успех ти желая!

# 436
Добро утро борбени момичета! Вече съм в 5 Г.С. и 3 дни и вчера получих леко кафеникава зацапване и ме понаболваше в областа на матката. На някоя дама случвало ли се. Тъй като леко започна да ме притеснява.

# 437
Някоя от вас пила ли е сок от нар? Дали мога сега да го пия, на втори ден от трансфер съм?

# 438
  • Варна
Добро утро борбени момичета! Вече съм в 5 Г.С. и 3 дни и вчера получих леко кафеникава зацапване и ме понаболваше в областа на матката. На някоя дама случвало ли се. Тъй като леко започна да ме притеснява.
Здравейте, пускали ли сте изследване за прогестерон?

# 439
Не съм пускала

# 440
Точно в 5+3 и аз получих зацапване . Оказа се субхориален хематом.
За ваше спокойствие може да се обадите в клиниката ,те ще ви насочат какво да правите . Ако приемате аспирин го спрете ,също така ако поставяте циклогест или утрогестан вагинално ,сменете начина на приемане . (Циклогест ректално ,а утрогестан перорално.) Това бяха моите насоки от болницата .
Успех !

# 441
  • Варна
Не съм пускала
На Ваше място бих посетила АГ, за да се види как са нещата и бих си пуснала прогестерон. При ниски стойности при бременност се получава такова зацапване. Успех!

# 442
Някоя от вас пила ли е сок от нар? Дали мога сега да го пия, на втори ден от трансфер съм?

Може, разбира се. Аз пих преди трансфера.
Но не очаквай чудеса. Няма магически способности и не гарантира положителен резултат.

# 443
Аз пих преди трансфер заради лигавицата. Беше 6.4 на 11 ден. Бях чела някъде , че сока от нр я удебелява. И ядях малини. 5 дена преди трансфер беше 12мм...после не са ми я мерили. Не знам дали е повлияло това. Иначе си пиех и 2×1 естрофем.

# 444
Здравейте!!!Вчера за първи път правих трансфер на два 5 дневни ембриона...Аз съм в Клиника Малинов  при Малинов  и имах ТСХ около 9 .. прогестерон 10,7 ... Преди 3 седмици  ТСХ ми беше 0,600 ...От 16 септември  съм на естрофем 3х1.... От петък съм на циклогест 3х1... От събота на преднизолон и програф 2х1 и от двете лекарства...Говорих с лекаря ми  и той ми каза че е по-добре да продължим с опита... Че според статия излязла през 2022 г ТСХ нямало отношение към имплантиране... Попита асистенката как така не са ми сложили на 30 .09 инжекция прогестерон,за да се вдигне и тя млъкна(бях й казала да ми сложи след прегледа при Малинов,но тя ми каза че никъде не е написано и утре на трансфера доктора ще прецени).. Доктора ми  каза ,че е по-добре да се продължи опита от колкото да се прекрати...Притеснена съм за високото ТСХ...Искам мнения по въпроса...Аз съм с Хашимото... Иначе искам да попитам за колко време.е трябва да се сложат ембриончетата в матката,след като лекаря каже на ембриолога да Пускат... Първото ембрионче веднага го сложиха..второто мина време докато пак намери хубава лигавица на матката...А след като пия толкова лекарства с прогестерон ,трябва ли да се притеснявам,че ми е 10 и нещо стойност?Искам да добавя,че веднага вдигнаха дозата на еутирокса от 7 дена по 100 ,на 7 дена по 150 ..заради ТСХ

Последна редакция: ср, 02 окт 2024, 10:14 от aigo0o

# 445
Здравейте прекрасни момичета.
Резултата ми от днешния първи кръвен.
Чак не смея още да се зарадвам, но съм много щастлива ❤❤❤

# 446
Здравейте!!!Вчера за първи път правих трансфер на два 5 дневни ембриона...Аз съм в Клиника Малинов  при Малинов  и имах ТСХ около 9 .. прогестерон 10,7 ... Преди 3 седмици  ТСХ ми беше 0,600 ...От 16 септември  съм на естрофем 3х1.... От петък съм на циклогест 3х1... От събота на преднизолон и програф 2х1 и от двете лекарства...Говорих с лекаря ми  и той ми каза че е по-добре да продължим с опита... Че според статия излязла през 2022 г ТСХ нямало отношение към имплантиране... Попита асистенката как така не са ми сложили на 30 .09 инжекция прогестерон,за да се вдигне и тя млъкна(бях й казала да ми сложи след прегледа при Малинов,но тя ми каза че никъде не е написано и утре на трансфера доктора ще прецени).. Доктора ми  каза ,че е по-добре да се продължи опита от колкото да се прекрати...Притеснена съм за високото ТСХ...Искам мнения по въпроса...Аз съм с Хашимото... Иначе искам да попитам за колко време.е трябва да се сложат ембриончетата в матката,след като лекаря каже на ембриолога да Пускат... Първото ембрионче веднага го сложиха..второто мина време докато пак намери хубава лигавица на матката...А след като пия толкова лекарства с прогестерон ,трябва ли да се притеснявам,че ми е 10 и нещо стойност?Искам да добавя,че веднага вдигнаха дозата на еутирокса от 7 дена по 100 ,на 7 дена по 150 ..заради ТСХ

Здравей, същия случай от миналата седмица е при мен. Аз съм с Хашимото. Не си измерих ТСХ преди старта на инвитрото ( което беше грешка). На 4ти ден от стимулацията го измерих и беше 3.6-.3.9 ( в 2 различни лаборатории). Записах час при ендокринолог и той ме успокои, че ако преди стартра на процедурата е бил ок това е от стимулацията и след като е под 4 да продължевам. После го измерих В малинов в деня на странсфера и беше 6???? - паника, звънях пак на андокринолога, увеличих си дозата еутирокс и каза да продължавам и да не отлагам трансфера. Говорих и с репродуктивния специалист и той ми каза, че е от стимулацията и да продължаваме. Мерих го ден след трансфера и беше пак 3.6 та според мен в Малинов не ми беше верен резултата от 6. Аз бих направила в друга лаборатория. Имах трансфер, но незнам още какъв ще е резултата. Имам познати, които с Хашимото си забременяха при ТСХ 4 и после нямаша проблеми и да, доколкото знам високото ТСХ не пречи на имплантирането.

Моят прогестерон никой не ми го поиска да го меря, но сама го пуснах и беше над 40 ... така, че нямам идея дали е бил много висок или не, но пак казвам никой не ми е искал да го изследвам преди трансфера

Относно ембрионотранфера ... аз мисля, че двете заедно ми ги вкараха ... на едно и също място....

Calista - радвам се за теб. Дано и ние след няколко дни да можем да се похвалим с такива резултати, въпреки, че нещо на 5ти ден след трансфер нямам никакви неразположения или придърпвания ... само колики всяка вечер Sad

Последна редакция: ср, 02 окт 2024, 10:39 от annonymous 18

# 447
Да попитам как процедирате с лежането? Колко дни след трансфера лежахте и кога излязохте на разходка?

# 448
След трансфер лежа повече само първия ден, ама пак си се движа, излизам, не съм само на легло. След това си живея нормално, но без горещи душове и без силно физическо натоварване. Движението е даже препоръчително, защото подобрява кръвотока към матката.

aigoOo,би трябвало двата ембриона да са заедно в катетъра. А и какво значи да намери подходящо място на лигавицата, те не си остават там, където са поставени, движат се в матката и сами си търсят подходяща среда за имплантация. Относно ТСХ, доколкото знам е проблем за развитието на плода (ЩЖ на бебетата заработва след 12г.с), не за имплантация.

Успех на момичетата след трансфер, дано всички се похвалите с плюсчета Flowers Four Leaf Clover

calista, тихичко честито! Всичко да е наред до финал!

# 449
Аз не съм лежала ..смисъл след трансфера така се падна , че почивах два дена и това е. И на работа си ходих ( уточнявам , че работя в офис ) може би ако е работата е свързана на крак да се работи под напрежение, там вече не знам . (Може би лично аз бих се възползвала от болничния който по принцип ни се полага след трансфера). Беше успешен трансфера. ( Но получих усложнения на по късен етап , което няма общо с успешния трансфер)
Така , че стискам ви палци на всички тук на които им предстои трансфер или вече е минал и си чакат датата за кръвния тест.

П.П. Аз се подготвям за ЗЕТ подкарах естрофем 3х1 пък да видим, дано имаме успех този месец. И към края на Октомври, началото на Ноември да се зарадвам с положителен резултат - и успешна бременност 🙏

Общи условия

Активация на акаунт