Термин Август 2024 ♥ - тема 10

• 36 956
  • 743
  •   1
Отговори
# 30
Запис и от мен. Вики Flowers Rose
Vondito, браво на лекарите в МД, много се впечатлих Hug
Аз оставих 6 кг в Токуда и от останалите 6 (общо 12) свалих 1. Внимавайте с отслабването при кърмене - не трябва да е рязко, защото токсините от отслабването отиват в кърмата. По кило на месец е ок

# 31
  • София
Забравих да спомена, че за мое много голямо успокоение бебка има достатъчно води, храни се добре от плацентата и като цяло засега няма риск от това, че толкова време я преносвам. Казвам го и на другите момичета, които са в подобна ситуация - не се тревожете твърде много, аз вече почвах да се филмирам, че ще ѝ навредя като я изчаквам толкова дълго.

# 32
kuklichka_, аз взех днес акта за раждане. Родих на 31.07,  изписаха ни на 03.08, а на акта за раждане пише, че е бил готов на 06.08.
Искаха ми само лична карта и се записах, в един списък, че съм го получила.

# 33
Бебчетата са прекрасни, да бъдат здрави и да се гушкате много! 🩵🩷
Аз също преносвам вече 3ти ден и при мен има напрежение…с 2см разкритие съм и тапата ми падна съботата…дано има някакво развитие и тръгне сам…в Токуда съм, а там дават само 5дни и утре ще коментираме евентуално прием..

# 34
Ние също нямаме брак и 10 дни след раждането мъжът ми отиде сам и просто взе акта, без да се подписвам никъде. 😁

Има ли мама, която няма брак с таткото и да е взела акта за раждане? Нашият трябва да е готов тази седмица и се чудя дали може да иде само единият родител и да го вземе. Попълнихме документи за припознаване в болницата, но се чудя как става самото взимане от общината.

# 35
Ние сме с брак, бяха му казали да носи двете лични карти, но не са искали моята да я гледат.

Нали ви казах, че ходя на терапия дълбока осцилация за проблема с гърдите, днес кинезитерапевтката каза, че ДО може да се прави и на мястото на секциото.

# 36
На всички, които все още са в очакване, дано всичко да ви е безпроблемно.
Аз качих 23-24 кг общо и бяха доста, като се прибрах от болницата веднага се измерих и бях 13 кг надолу понеже в болницата чак на 4 ден ми дадоха да ям, заради усложненията и че не бях пуснала газове , след това свалих още 2кг, ще видим натам как ще свалям.
Ние нямаме брак и си взех акта с имената на детето, лк и подпис.

# 37
Мамите раждали в Шейново - може ли да ми кажате дали е позволено свиждането от татковците и братчета/сестрички?
Ако си във ВИП стая могат ли да те посещават в стаята? Всякаква информация би ми била полезна.

# 38
Кукличка, няма проблем само единия родител да вземе акта за раждане. Ние отидохме заедно, но ни казаха, че и само таткото може. Обадихме се предварително в общината да попитаме дали е готов (район Витоша), бяха много любезни.

С килограмите сега не знам как съм (22 ден), 7 дни след секциото бях 56 кг (забременях 51), но коремът ми виси грозно, краката ми са все толкова тлъстички в бедрата и се трият като ходя…честно казано никога не съм изглеждала толкова зле 😭 Дори през бременността се чувствах по-добре в кожата си!

Да ви споделя - нашият юнак днес излока 60 мл кърма (изцеждана на няколко пъти), след което беше толкова гладен, че изяде лакомо още 90 мл АМ и съм почти сигурна, че щеше да излочи и още ако бях предложила. Но аз се притесних къде ще отиде това невиждано количество и не посмях да направя повече АМ. Сякаш кърмата изобщо не го засити! Предишното хранене беше < 3ч, както съм споделяла, много рядко успява да изяде 90 мл и то с много старание от наша страна.

# 39
Какво мислите за това суеверие, да не се ходи при новородено, когато жената е в цикъл вярвате ли в такива неща?

# 40
С риск да прозвучи като пълна глупост: чувала съм, че причината е в отделянето на някакви хормони/феромони/Господ-знае-какво през кожата, в резултат на което бебето се сдобива с пъпки като обрив. Лохиите на майката явно са нещо различно. Но немалко пъти съм чувала такива оплаквания от приятелки с бебета - че не могат да спрат наплива от роднини в цикъл с желание да се наврат в бебето им. Лични впечатления все още нямам.

# 41
С риск да прозвучи като пълна глупост: чувала съм, че причината е в отделянето на някакви хормони/феромони/Господ-знае-какво през кожата, в резултат на което бебето се сдобива с пъпки като обрив. Лохиите на майката явно са нещо различно. Но немалко пъти съм чувала такива оплаквания от приятелки с бебета - че не могат да спрат наплива от роднини в цикъл с желание да се наврат в бебето им. Лични впечатления все още нямам.

И за мен е малко пълна глупост,защото едвали в болницата докторите и сестрите всички са без цикъл?

# 42
Не вярвам в суеверия и не бих проверявала кой е в цикъл за посещение на моето бебе, но ако някоя майка вярва в това и ме пита, бих се съобразила за нейно спокойствие.

Аз бях 54кг преди да забременея, бях 66 и нещо преди да родя последно като се теглих, 2 дни след като се прибрахме се сетих да се претегля и бях с около 7кг надолу, днес още 10 дни по-късно се теглих пак и съм свалила още 2. Кърмя, но за сега не ме притеснява, не се ограничавам в храна и свалянето ми си е естествено, не от диети, така че не мисля, че ще е проблем. А и бебето наддава прекрасно, днес го тегли 4600гр.

# 43
Вики, знаеш ли, че на първа страница няма инфо за твоето бебче. Или аз недовиждам. 4600 е супер, браво, колко се роди?

Сигурно сте виждали фб клипче, че зад всяко спретнато бебе има една майка, която изглежда... да кажем, крайно неспретнато. Е, това съм аз. И Мм.  Плюс, че и бебето е неспретнато, нали го гледаме само по памперс, а и колкото и да му чистим лицето, често изглежда мръсничко от мляко, от оченцето. Имаше проблем с едното оченце, имаше секрет, капахме дни 7 капки, уж се пооправи и пак почна... Ръцете все са му в устата, в очите, лицето...

# 44
Имаше проблем с едното оченце, имаше секрет, капахме дни 7 капки, уж се пооправи и пак почна... Ръцете все са му в устата, в очите, лицето...
Аз почиствах само с преварена вода и памучно тампонче за 2 дни се оправи едното, сега започна другото

Общи условия

Активация на акаунт