💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 2 💛

• 21 642
  • 778
  •   1
Отговори
# 675
За кое момиче става дума? 😲
Извинявам се, не съм в течение.

Не се водиш самотна майка. Ако детето не е припознато, тогава. Ама какво да напишеш, не знам. Подсети ме, че трябва и ние да идем за тази помощ. Но трябва в делничен ден мъжа ми да си вземе отпуск, че по район сме към социалното в Студентски, а там ми е неудобно да ида с бебето. Не шофирам с нея, а и колата ми е малка и не събира количката.

Ох, много ми е мъчно за това момиче, което днес се самоуби и остави две дечица. Цял ден я мисля и си гушкам бебето. Толкова ми е тъжно 😭

Вчера целия фейсбук споделяше пост за млада жена, която е изчезнала. Има две деца, едно от които е кърмаче (до колкото разбрах е на 2 месеца). Определят я, че има следродилна депресия. Днес са я намерили мъртва. Самоубила се е.

И аз преди малко разбрах и ми е едно свито и тъжно... Надявам се всички мами тук споделят, когато нещо им тежи - така товарът става по-лек. Не сте и не сме сами! Споделяйте, момичета – с приятели, роднини, или тук Heart мисля, че и тук е нелошо място да си излеем душите, когато и както го чувстваме.

Аз за това понякога гледам тук да мрънкам, че да ми стане по-леко, а и знам, че ще ме разберете и ще получа подкрепа.

# 676
Дадох му нурофен и биозин кидс, но съм почти сигурна, че нещо му влияеше на коремчето и го спрях. Нали има коластра. Между другото, бях ви споделяла,че съм спряла млечните и наскоро реших да опитам. Сложих си 30мл мляко в кафето и на първото ако кървави нишки извади. От сирене и кашкавал не се случва. Ще го въвеждам късничко май...

Девойките не се подсичаха. Игор със Здраве бебе мажа. Мокри кърпи Event.

Случая с момичето е гнил много. И аз се надявах да я намерят жива. Мъжа беше много странен в разговора в Нова. Говореше в минало време за нея.

Последна редакция: ср, 16 окт 2024, 22:45 от LucyFord

# 677
И на мен мъжа й не ми е читав. Като цяло мъжете не разбират през какво минава жената в първите месеци след раждането.
Моят мъж по принцип е свестен и грижовен, обаче понякога си мисли, че цял ден си почивам и е много лесно да гледаш дете. Не съм решила твърдо, но с приятелки-майки ни се ходи на концерт на Джъстин Тимбарлейк в чужбина и се чудя дали да му я оставя на 3-дневен батъл. Ще е почти на годинка.

# 678
lucy а с панадол не пробвали? Аз някъде помня че Нурофен май беше след 6 месец … първият ми син за пръв път се разболя на годинка и там редувах панадол/ Нурофен и веднъж и хексалгин защото беше 39 след само два часа от другото и не падаше.
Но сега с 4 месечен се чуствам доста притеснена! Та lucy какво още прави за да сваляш температура щом си спряла нурофена?
davis а вие как сте… че беше писала че и вие дигнахте😓🙏🏻???

Дадох му нурофен и биозин кидс, но съм почти сигурна, че нещо му влияеше на коремчето и го спрях. Нали има коластра. Между другото, бях ви споделяла,че съм спряла млечните и наскоро реших да опитам. Сложих си 30мл мляко в кафето и на първото ако кървави нишки извади. От сирене и кашкавал не се случва. Ще го въвеждам късничко май...

Девойките не се подсичаха. Игор със Здраве бебе мажа. Мокри кърпи Event.

Случая с момичето е гнил много. И аз се надявах да я намерят жива. Мъжа беше много странен в разговора в Нова. Говореше в минало време за нея.

# 679
Остави му я, трябва да се оправи. А това, че си почиваш по цял ден, казвал ли го е в прав текст? Fearful

Поне за едно съм много доволна от АМ, при нас може и мъжът ми да я храни, и аз. Отлично си споделяме забавленията с бебето. Да, аз се занимавам повече с нея, но той може да ме отмени веднага.

Тъжно за младата жена, която се е самоубила. От вас разбирам, нямам фейсбук.

И на мен мъжа й не ми е читав. Като цяло мъжете не разбират през какво минава жената в първите месеци след раждането.
Моят мъж по принцип е свестен и грижовен, обаче понякога си мисли, че цял ден си почивам и е много лесно да гледаш дете. Не съм решила твърдо, но с приятелки-майки ни се ходи на концерт на Джъстин Тимбарлейк в чужбина и се чудя дали да му я оставя на 3-дневен батъл. Ще е почти на годинка.

# 680
Сега разбирам. Малко повече от 9 години нямам фейсбук и не знаех. Много жалко за момичето, че се е чувствала толкова зле,  че чак е посегнала на живота си. Светла й памет! Жалко и за дечицата.
Без баща е гадно (моят е починал 2 месеца преди на се родя), камоли без майка! Всеизвестен факт е, че мъжете неглижират вихрушката от хормони, която е жената след раждане и по време на бременност. А доказателства и примери, че не е преструвка имаме много и то всяка една от нас.

Последна редакция: пт, 18 окт 2024, 19:51 от КремонаЛиза

# 681
Остави му я, трябва да се оправи. А това, че си почиваш по цял ден, казвал ли го е в прав текст? Fearful

Поне за едно съм много доволна от АМ, при нас може и мъжът ми да я храни, и аз. Отлично си споделяме забавленията с бебето. Да, аз се занимавам повече с нея, но той може да ме отмени веднага.

Тъжно за младата жена, която се е самоубила. От вас разбирам, нямам фейсбук.

Не го е казвал директно. Никога не ме е упреквал защо не е почистено, защо не е сготвено, но се усеща едно “е, какво толкова има да се гледа едно дете”. То и като му казвам за концерта казва, че ще се справи сам с нея, не било философия да се гледа дете. За това искам да усети няколко дни колко е лесно, но пък и ми е съвестно да я оставя за няколко дни.

# 682
А, при такова намекване/отношение, веднага съм му я оставила на твое място! Joy
То и моят казва, че не е толкова сложно. Но само в отговор на хора, които му се впечатляват, че успя да я гледа сам 3 дни, докато аз бях в болницата.
Разбирам те, Ваня, но трябва и ти да имаш социален живот или най-малкото да се разнообразиш. За съжаление аз нямам приятелки, които да искат да ми правят компания около обяд. Социализирането често става след 20-21ч, а аз понякога искам да спя тогава или да успокоя ревящо бебе.
Има време, надявам се скоро да се нагласят нещата. Поне вече имам някакво хоби Grinning

# 683
И на мен ми е много мъчно за тази жена Sad(

Магито май е в тая прословута регресия. От 3 дни се промени - 1ния ден се събуди в 5:50ч, имаше 3 дремки за общо 1 час за целия ден, вечерта 2 часа не можем да я успокоим да заспи. Вчера спа малко от малко през деня, но нечерта пак беше ужас до 23ч. Днес е кукнала от 6:15, сега спи, ама аз съм се оцъклила и не мога да заспя. Пък и няма да спи повече от 40мин, само ще си размътя главата. Вчера ревна в количката и не можахме да се разходим. Какво дете е - ни заспива в коричката, трябва да я приспя и да я пъхна обратно Sad трудно пътуваме с колата също. Не иска много да стои в столчето. Ако я държа в мен или права ок, в столчето макс 15мин. Приспивам я вкъщи и тогава тръгнаме. Sad

# 684
Аз също през деня нямам компания. Едната ми приятелка е в Люлин, другата живее в Ботевград. Това са майките. Иначе и аз вечерта мога да излезна и излизам един път месечно. Обаче тогава винаги София е кротка, заспива бързо, не ака и всичко е песен при него 😃

# 685
Ето, това е знак да излизаш по-често Grinning

Има едни Mom retreats за по няколко дни, хвърлила съм им око, амааа като поотрасне Гергана и имаме излишни пари Joy

Аз също през деня нямам компания. Едната ми приятелка е в Люлин, другата живее в Ботевград. Това са майките. Иначе и аз вечерта мога да излезна и излизам един път месечно. Обаче тогава винаги София е кротка, заспива бързо, не ака и всичко е песен при него 😃

# 686
Alexandrova, борим се и ние, благодаря че попита. Днес май не е вдигала температура, но си беше стресиращо последните дни. Панадол и давах 1-2 пъти. Много категорично го плюе, направо не знам как ще се разберем с нея. Лошото е, че от днес отказва да я кърмя. Аз вече почвам да се чудя какво точно я мъчи, но категорично иска само шише, а дори и него в някакъв момент почва да лигави и дъвче само, и така се храним по 10 пъти на ден. Абе да е здрава, пък и на кръгъл час ще яде. Joy
Иначе за концерта бих я оставила без да се замисля ( и аз съм му хвърлила око на JT, ама нямам навити в компанията).
За приятелки… уж имам, уж са наблизо, даже са бременни ама не им се занимава точно с моя режим. Спешно ми трябва компания за разходки с колички, а грам не ме бива да се запознавам случайно с хора, иначе имаме много мами в района.

По повод момичето - много тъжно. Светло да и е по пътя, явно в душата и не е било последно време. Cry

# 687
Аз не съм много социална и не държа да се запознавам с майки с колички. Социална съм с приятелките си и колежките си. Искам да излизам с тях, да си говоря на други теми. Ако излизам с майки с деца и ще си говорим (несъмнено) само за това и съвсем ще забия. Обичам да се разхождам сама, слагам си слушалките, пускам си някой подкаст и ми е супер. Така някак си не се чувствам супер изолирана от света и не съм погълната изцяло от майчинството. Старая се да имам баланс между старото ми аз и новите ми задължения. И някак си ми е по-леко. Първия месец се чувствах зле (може да съм имала някаква лека форма на депресия), но после се понаместиха нещата. Сега единствено визуално не се харесвам. Смятам да започна някаква диета. Другия месец съм на контролен преглед и ще питам АГ дали мога да правя някакви коремни преси и упражнения за корем (там ми е най-голямата драма).

# 688
О, мен със сигурност си ме достигна следродилна депресия. Особено след операцията положението стана много зле...
Иначе да, приятелките са за предпочитане пред майки в градинките. Уви, много се преработват моите и дори не искат обедно време да излизат от "офисите" Unamused

# 689
Аз също съм социална само с приятели и колеги, те дори ми се смеят като кажа, че ми е трудно да се запознавам с нови хора.
Но аз почти всеки ден имам поне по две разходки, в които прекарвам време само със себе се и кучето, нещо което от години правя и много ме държи свързано със старото ми аз.
Затова и имам нужда от разговори покрай колички (не много де), за да вляза по-активно в новото си амплоа на майка. Май емоционално само това ме мъчи все още.

Общи условия

Активация на акаунт