Предстои голям бебевалеж, СЕПТЕМВРИ носи ни мома или младеж! Тема 5

• 37 493
  • 776
  •   1
Отговори
# 135
Да благодаря, видях го това не знам до колко си актуализират сайтовете 🫶

# 136
За бебето в Шейново искат само 1 малък пакет памперси и мокри кърпи. Нищо друго.
За майката лични принадлежности.

# 137
Lion, ходите ли на тонове? Така горе долу може да се разбере дали на бебето му е добре вътре. Освен това води, плацента, движения..
Аз намирам голяма разлика с предната бременност, когато на бебето не му беше добре вътре. Тогава движенията бяха дооста по-редки, последните тонове бяха почти равни и ме приеха в болницата. Сега много се надявам всичко да е наред, бебето мърда почти постоянно, тоновете са супер и се надявам още 10тина дни да е така.
Не съм ходила на тонове. Сега във вторник ще ходя да видим дали всичко е наред. Иначе малкия си мърда по-често вече. Аз постоянно съм на крак и явно е нормално да имам бракстън хикс по-често. Просто искам да изкарам още 2 седмици, пък после да става каквото ще😅😅

# 138
Здравейте момичета, как сте?

Може ли да ми кажете как стерилизирате детски гумени и пластмасови играчки и тези книжки, които са от плат?
Също се чудя за протектори за зърна и биберони, тях предполагам мога в стерилизатора да ги пусна, заедно с частите от помпата за кърма?

# 139
Здравейте момичета, как сте?

Може ли да ми кажете как стерилизирате детски гумени и пластмасови играчки и тези книжки, които са от плат?
Също се чудя за протектори за зърна и биберони, тях предполагам мога в стерилизатора да ги пусна, заедно с частите от помпата за кърма?

С този прахообразен децинфектант стерилизирам текстилни играчки, плюшки и т.н., а с тези таблетки пластмасовите, инхалатора, сополосмукачката и т.н.

Последна редакция: нд, 01 сеп 2024, 15:25 от КремонаЛиза

# 140
Здравейте момичета!
Отдавна не съм писала! Идвам да ви разкажа малко за последните семици, на 22-ри август бях на преглед и бебето беше 2700гр, АГ каза голямо е, трябва да е около 2400гр, но това не значело, че ще остане така голямо до края. На 4-ти септември ще ходя отново, този път за махане на конец (серклаж имам) и от там нататък направо не ми се мисли как ще се развият нещата.

Снощи бяхме на рожден ден и въпреки, че не съм правила нищо необичайно, като започнаха едни контракции и едни топли вълни. Разказвам нещо и адска болка ме пронизва и докато говоря изпищявам лекичко, хората се стъписаха Grinning и казах на приятеля ми да си ходим, ама не знаех дали нагоре към болницата или надолу към вкъщи. Прибрахме се у дома, пих един магнезии и ми омекна корема. В 36-та седмица съм, така ме обля паниката, че нито съм изпрала дрешките, нито багаж за родилното съм приготвила.
Та днес сортирах дрешки и мисля да започна да пера.

Термина ми е за 1-ви октомври, но предполагам че е нормално да имам подготвителни контракции от сега. В 35-та г.с. ми падна корема, питах АГ, той каза "така става в края на бременността". При вас как е с контракциите и позицията на корема?

# 141
Моят корем също е “паднал”, отбеляза го доктора при последния ми преглед миналата седмица. Сега във вторник ще ходя пак. Иначе шийката си е ок, плацентата всичко. На тоновете не засякоха контракции, не съм и имала усещането за такива близо седмица, преписвам го на магнезия и но шпа-то.
Всичко спокойно до тази сутрин, когато такава болка ме преряза, че в пот се облях 😂 и после нищо цял ден. Междувременно краката горе при “чатала” така ме болят, че едвам ходя, все едно имам най-бруталната мускулна треска 😂 Не помня да съм имала такава болка.
От днес съм в 37ма, секциото ми е на 10ти. Всичко е готово и изпрано.

# 142
Аз официално от утре, съм 40+ Sweat Smile Не бърза да излиза наща мома и това е, само дето от приказките на всички покрай мен се бях настроила, че ще се роди около 20ти корема ми се бил смъкнал и тем подобни Unamused. Не правете моята грешка, защото после става супер изнервящо това чакане, по-добре човек да си заложи в главата, че деня Х е термина, ако стане по-рано е добре дошло.
Оказа се, че тапата ми продължава да пада само дето вече си смени цвета, имам и 3см. разкритие. Имам и контракции и болки в кръста, но явно не са достатъчно постоянни, за да тръгне раждането За момента изпих доволно количество сок от ананас, ходя по 10км на ден и няма ефект Joy  .. Та продължавам да си чакам Rolling Eyes

# 143
Здравейте, не съм се включвала от началото на темата, видях че е аъздаден нов линк и влязох да видя какво се случва, имаме си вече мами от Август🥰 да ва живи и здрави бебчетата ви!
Аз още чакам .. нямам търпение вече да мина пи реда. За нормално раждане се глася, какво ли не чух по темата😀
Иначе съм готова с всичко в дома и с чантата за родилното! Надявам се скоро да се включа с най-хубавата новина! Успех мамчета!

# 144
Хайде и аз вече съм вкъщи,  и чакаме момента да реши девойката да излиза .
Аз не пия никакви хапчета вече , само за анемията . Нош па не съм пила нито с пръвта бременност нито сега, този магнерот го пих но АГ каза да спирам . Общо взето това е 37с. Готово е всичко, някак си като 2ра бременност по ларж го давам за всичко и без много напрежение . Прегръдки на всички и остана още малко 🫶

# 145
Хоп и от мен! Аз изпрах тази седмица всичко, остава са стъкмя някакво комплектче за изписването и да събера багаж. Сутринта ми се стори, че някаква част от тапата ми пада, но не съм на 100% сигурна. Все пак цял ден съм на тръни и се надявам да няма драми и да устискам тази седмица да мине..
Иначе едвам се движа аз, всичко ме боли, кръст, слабини.. Китана, направо не знам как изминаваш по 10 км, евала! Хайде скоро малката да реши да излиза!

# 146
На мен много ми се разхожда, че то при нас се е разхлади, обаче с тая болка в чатала едвам вървя, при това в някаква гротескна походка 😂

# 147
Ами горе долу толкова по 17-18 000 крачки разделям ги на две разходки сутрин и вечер в последните 10 дена. Само вчера пропуснах, че след прегледа за разкритие, нещо доста ме заболя и се отдадох на лежане. И при мен малката е ужасно ниско долу, акушерката казва, че не може да си обясни с тази позиция и перфектно изгладена шийка как не е тръгнала още ама ето на. Не й е дошъл деня още явно. Sweat Smile

# 148
Привет и от мен, от два дни корема ми е повече твърд отколкото не. Евала за 10 км на ден, Китана, днес не знам дали и 4км имам... Иначе болезнени контракции нямам все още. Доста ми тежи междукраката и мисля че корема се е посмъкнал, но ми е трудно да преценя. Утре съм на тонове и ще видим дали датата за секцио ще остане 05.09. За всеки случай утре мисля да отида с готовия за болницата сак 😁

# 149
И моят корем се смъкна и ме боли между краката, точно като мускулна треска. Едвам се изправям, че като се разчекна, не се търпи 😅 правя разни разтягания, за да се намести бебо (и за да ми олекне на кръста), но внимавам с разходките, че ми е рано още.. искам да си постои поне 2 седмици още, минимум 😅 и психически не съм готова, физически само отлагам

Общи условия

Активация на акаунт