Изневярата и след това ...

• 58 112
  • 1 574
  •   1
Отговори
# 60
Важния въпрос е дали той съжалява, дали ще положи усилия да те убеди че всичко е приключило, да изтърпи гнева ти и да се опитате да оправите брака си. Да отидете на семеен терапевт, да прекарвате време заедно, да изговорите до някаква степен какво е довело до изневярата.

Представям си БГ мъжът на терапевт, където да обсъжда изневярата си.

# 61
Не бих се развела по мое желание, ако всичко друго в семейството върви ок, заради изневяра., още повече при наличие на дете. Както има един стар лаф, не е сапун.... Ако той се е влюбил и иска раздяла/ развод, тогава разбира се.

# 62
Важния въпрос е дали той съжалява, дали ще положи усилия да те убеди че всичко е приключило, да изтърпи гнева ти и да се опитате да оправите брака си. Да отидете на семеен терапевт, да прекарвате време заедно, да изговорите до някаква степен какво е довело до изневярата.

Обсъжда, обсъжда.

# 63

Ми не виждам нещо странно и нечувано… ако иска да си запази семейството. Но и не е задължително да ходи на терапия, важното е да е готов да направи нужното, което ще помогне зада се възстанови връзката с жане му.

# 64
  • София
Fever Ray, по-назад споделяш за професионално  свързана непоносимост към изневеряващи.

За лична непоносимост, подсилена от професионални наблюдения над такива "изпълнения".

# 65
  • Най-красивата страна
Chris78
,,Три са тайните за щастлив живот:
1. Трябва да имаш жена, която е с добро сърце, която обича теб и децата, която се грижи за дома, която готви да си оближеш пръстите, която ти е вярна и отговорна
2. Трябва да имаш жена, която е богиня в секса, която те кара да се смееш и тя се смее на твоите шеги, която е чаровна и магнетична и с която не стъпваш, а летиш
3. Трябва никога да не допускаш едната от тези жени да разбере за другата,,

Да,но едната жена винаги прави така,че другата да разбере.

# 66
Пиша до мъжете и жените, които имат изневярата като факт в семейните си взаимоотношения.
След 17 годишен брак и с прекрасно детенце, разбрах че съм с рога на главата. Конфронтирах разкритието със съпруга ми. Той не иска да се развеждаме. Казва че тази връзка не значела нищо за него и я е прекратил. Аз не вярвам че така просто и лесто се прекратява връзка. ...
Искам да разбера гледната точка на изневеряващия. До колко реалистично си дава сметка какво причинява, набаждайки сърцето на съпругата си върху рогата, с които й разкрасява главата? ... Може ли човек, веднъж прекрачил границата и създал връзка с друга жена (тъй като при нас иде реч за паралелна връзка, а не случайно събитие) да се промени до толкова, че да създаде такава граница и да остане в нея до края на дните си? ....
Опитвам се да дам шанс на връзката ни, да не лишавам детето от баща, и същевременно що годе да оцелея в тоя ад.
Моля за мнения, тук или на лични, на преплували през тоя ужас. Как оцеляхте? Как всичко това се отрази на децата? Как вие се променихта след ада?

Авторке, пиша от опит. Първото нещо, което трябва да приемеш - изневеряващият е прав за себе си. Той не отчита връзката с другата като грешка. Трудно е да се асимилира след толкова години заедно, че ти не си най-важния човек за него, но той така го възприема. Трудно е да приемеш предателството от страна на най-близкия и да осъзнаеш, че живееш в нова реалност. Трудно се изплува, ще ти коства много нерви, неминуемо. Ужасът за бъдещето и това, което предстои, е наистина голям.
Казваш, че мъжът ти не иска да се развеждате, а ти искаш да му дадеш шанс. Това е добре. Опитайте, особено ако той наистина е прекратил отношения с другата жена и е осъзнал какво ти е причинил. Само за пример, в моя случай уж беше прекратил, но нищо подобно. Връзката им си продължаваше щастливо и безметежно, докато аз не знаех на кой свят съм и бях твърдо решена да спася семейството си. Този ад продължи 6 месеца, след което една вечер от раз казах "край" на играта.
Проблемът започва след даването на шанс. Ти никога повече няма да си сигурна в този човек. Ще гледаш на него и ще го усещаш като непознат. Не казвам, че отношенията ви няма да се възстановят, има и такива случаи, но от моя опит, а и всичките ми познати в подобни истории, се разведоха. Просто не съумяха да възродят доверието помежду си.

# 67
Една позната казваше "Три години ми отне да го преодолея, запазихме си семейството с много разговори, но аз след това просто спрях да го обичам"

# 68
Авторке, за да добиеш реална представа какво е станало, постави се на мястото на третото колело, на другата жена. Има си хора, които не искат семейства и деца и такъв тип връзки ги устройват напълно. Но те са малцинство, повечето търсят някакво развитие. И за да просъществува тази връзка, в началото са слушали неща от типа на "не правя секс с жена ми, двамата сме само съквартиранти, заедно сме заради детето". След няколко месеца, като е минала еуфорията и бесния секс и другата страна се е сетила да си поиска своето и е заговорила за семейство, деца и битовизми, мъжът ти рязко е дал заден, прекратил я е тая връзка и се е сетил, че много те обича. Аз не бих прибрала обратно такъв,който не ме обича мен, а си обича удобния и сигурен живот.

Обаче - аз съм ужасна гаднярка и стане ли така, няма да си тръгна ревяща с едно куфарче багаж като по филмите. Ако има нещо във финансов, имотен или по отношение на гледането на детето аспект, което да ми е по-изгодно с този мъж, ще стоя, докато не променя нещата в своя полза. И през това време ще го лъжа, че го обичам и съм му простила с чиста съвест. Той ме е лъгал, сега аз защо да не мога?

# 69
  • Washington,USA
Чудя се защо се жените. Сами си вкарване беля на главата. Ако обичаш някой пак можеш да живееш с него без брак.

# 70
Unicorn 88, хубавото е, че не си вярваш, щото ако вземеш пък и да го осъществиш това, дето го пишеш, ще разбереш, че цял живот си лъгала себе си.

# 71
  • Out of the Mix
Масово така ли е в Щатите, Бънди?
Според твоите наблюдения, нищо, че май беше доста млада все още?

Не ми се е случвало и на мен, но хипотетично после надали щях да искам да правя секс с жената, ако тя го е направила.
Аз не бих така или иначе.
А, за да се е стигнало до изневяра нещо е липсвало, няма друг вариант.
Нормални хора, в чувствени и любовни отношения не изневеряват, и не поглеждат друг.
Очите са в партньора. Heart Eyes

А това да си "връщаме" е най-голямата глупост и говори за незрялост.
Късаш и толкова.

# 72
  • Washington,USA
Масово така ли е в Щатите, Бънди?
Според твоите наблюдения, нищо, че май беше доста млада все още?

Не ми се е случвало и на мен, но хипотетично после надали щях да искам да правя секс с жената, ако тя го е направила.
Аз не бих така или иначе.
А, за да се е стигнало до изневяра нещо е липсвало, няма друг вариант.
Нормални хора, в чувствени и любовни отношения не изневеряват, и не поглеждат друг.
Очите са в партньора. Heart Eyes

А това да си "връщаме" е най-голямата глупост и говори за незрялост.
Късаш и толкова.

Според мой наблюдения, да. В момента съм в България, но имам доста познати и приятели там,включително и хора на 50+ и са си обвързани, но без брак.

# 73
  • Out of the Mix
Мхм.
Предполагам поради икономически и юридически причини?
Или тенденцията това да е "отживелица".
Не, че и при мен не е било така, и не възнамерявам, но все пак.
Ясно, че има предбрачни договори и т.н.

# 74
Unicorn 88, хубавото е, че не си вярваш, щото ако вземеш пък и да го осъществиш това, дето го пишеш, ще разбереш, че цял живот си лъгала себе си.

Не ти разбирам много поста, честно казано. Аз няма как да попадна в ситуацията на авторката, защото деца категорично не искам. Предполагам, че като има и дете замесено, става по-сложно.

Но относно втората част и твоя коментар дали си вярвам. Да, вярвам си абсолютно. Преживявала съм изневярата и връщането със сълзи на очите "аз само теб обичам". Не си тръгнах веднага заради финансови причини - живеехме на квартира, деляхме наема, не може да се намери квартира в София толкова бързо и лесно. Три месеца говорех как съм простила и всичко е както преди. Толкова време ми трябваше да си намеря жилище според моите финанси, и в момента, в който го намерих, си обрах крушите.

Между другото изневерителят, който ми се кълнеше как това било огромна грешка и как само мен обичал, след като разчистих терена, веднага се събра с мадамата. Живи и здрави да са.

Общи условия

Активация на акаунт