Изневярата и след това ...

• 56 511
  • 1 574
  •   1
Отговори
# 990

Разбира се, ако някой е лично в ситуацията, едва ли казва "Човещинка" - пак е човешко Simple Smile

# 991
Не ви пука за изборите на авторката, не сте лично в ситуацията, ама се скъсахте от коментари. Не бих искал да се хвърлям в дискусията с прочетенето за фройдизма Wink, но някак оставам с усещането, че нещо се крие зад цялата тази работа...
Simple Smile

# 992
Дренка, приемаш изневярата като "човещинка" и учиш децата си на тези разбирания, че даже се гордееш с това?

За (твое) голямо съжаление, изневярата все още не е изкоренена от човешките отношения. В този смисъл, намирам за неуместна употребата на “нечовешко” Simple Smile
Децата ми са научени да живеят в био-психо-социален баланс със себе си и околния свят, и - да, радвам се, че нито едно от трите не проектира емоции и преживявания връз другите.

# 993
  • Далечният изток
Не ви пука за изборите на авторката, не сте лично в ситуацията, ама се скъсахте от коментари. Не бих искал да се хвърлям в дискусията с прочетенето за фройдизма Wink, но някак оставам с усещането, че нещо се крие зад цялата тази работа...
Simple Smile

Чакай да помисля защо си в темата... и защо коментираш коментиращите...

# 994
Помислѝ, пък и преброй какъв процент са моите коментари върху 67 страници дискусия Wink
Пък и никога не съм отричал, че темите тук са ми интересни и на мен, а коментарите - още повече. Човек се стреми да научи нови неща, а в една подобна тема, с изложение на ситуацията в първия пост, интересното са мненията на коментиращите. Самата авторка каза същото. Тя собственото си мнение си го има, иска да види и други гледни точки, да няучи нещо различно. В плявата може и някой бисер да е заровен. Преди да контрираш, не, не съм аз бисерът Simple Smile Simple Smile

# 995
  • София
Като на някого не му харесват коментарите, почва да ги рационализира с проекции Wink Така се преглъщат по-лесно. По-интересно е да анализира с какво му пречат лично на него, безпристрастния Wink

# 996
  • Далечният изток
Не си прави изводите по първи пост. От тогава много вода изтече.

# 997
Някои са разочаровани от липсата на драматична развръзка... И от липсата на инфо за Другата. Какво значение има каква е? Ако толкова го харесва да си го взима, да видим колко ще ѝ е верен.
И да се разделят и да не се разделят, авторката все ще е на загуба. И психически и физически, и всякак. Разведена или не, все тая. А, щяла да бъде свободна. На 40+ голямата свобода. Ще цъфне и ще върже. Най-много да намери някой същия изгонен от къщи за изневяра или "поради несходство в характерите".... Ако не я тормози, ако не е насилник, не ѝ пречи. Живеят си като съквартиранти и толкова. Докато/ако въобще е възможно и търпимо.

# 998
Не си прави изводите по първи пост. От тогава много вода изтече.

Не съм писал, че си правя изводи. Нито пък, че коментари ми пречат. Обратното е. Дискусия не се води със съгласни Wink Не е интересна.
Споделяме си, не беше ли за това тоя форум? Гледни точки и мнения имам предвид, не това, за което си мислите Simple Smile
Авторката може да намери някое полезно мнение или такова, което да я успокои, че е взела възможно доброто решение в семейните си отношения с оглед на събитията. Пък аз може да намеря някое интересно, което да ме обогати в разбиранията ми за дълбоката женска душевност.

# 999
Някои са разочаровани от липсата на драматична развръзка... И от липсата на инфо за Другата. Какво значение има каква е? Ако толкова го харесва да си го взима, да видим колко ще ѝ е верен.
И да се разделят и да не се разделят, авторката все ще е на загуба. И психически и физически, и всякак. Разведена или не, все тая. А, щяла да бъде свободна. На 40+ голямата свобода. Ще цъфне и ще върже. Най-много да намери някой същия изгонен от къщи за изневяра или "поради несходство в характерите".... Ако не я тормози, ако не е насилник, не ѝ пречи. Живеят си като съквартиранти и толкова. Докато/ако въобще е възможно и търпимо.
Леле, леле, що за пораженческо мислене? Ама честно да Ви кажа, и без петел съмва. Все била на загуба, колко хора има и разведени и разделени и пак си живеят и то добре, я сами, я с партньор. След 40 и без мъж животът не свършва, още повече ако човек си има и деца вече.

# 1 000
Четейки темата ми идва на ум колко важна е прошката и колко не знаем за нея и не сме възпитавани и обучавани за прошка.

Според мен след дългогодишен брак/ връзка нивото на познанство и НАВИК е такова, че доста трудно след развод/ раздяла може да се намери партньор за сходно или опит за изграждане на подобно партньорство, на подобно свикване един с друг.

Затова, въпреки тежестта на предателството/ изневярата, си заслужава да се поработи върху прошката, но ако изобщо имаме някакво зрънце за прошка у нас, ако въобще имаме някакви духовни сили за такава.

Разбира се, спор няма, че различните постъпки (изневери) имат различни последици - степен на измама и отчуждение, деца, разкаяние или не, искане на прошка по искрен начин или не и т.н.

Има ли шанс да се възстанови доверието по адекватен начин?

# 1 001
  • Далечният изток
Ама защо задължително трябва да се търси партньор?!
Вече си мисля, че хората се делят на такива, които могат да живеят сами и такива, които не могат. Ще стои и ще търпи, и ще прощава, щото къде и дали щял/а да намери друг...

# 1 002
Да, въобще не е задължително, но по принцип е добре човек да е заедно друг.

# 1 003
  • Далечният изток
Това е един от методите на психическите насилници. Точно така обработват жертвата - кой друг ще те вземе такава/такъв, добре че съм аз да те търпя...

# 1 004
Аз говоря само от мое име и на основата на моя скромен опит. Споделям мнение. ...Може и аз да съм бил обработван от насилници Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт