Изневярата и след това ...

• 56 262
  • 1 574
  •   1
Отговори
# 1 380
И защо толкова е важно да простиш? То може да простиш, но после този човек някак си спира да е значим за теб, не е този, за когото го мислиш, губиш доверие и т.н. защото изневярата е само симптом на причината - липса на любов, уважение, съпричастост към другия и семейството. И когато го осъзнаеш, си тръгваш заради това, а не толкова заради изневярата. Ако пък простиш и продължиш да си с този човек, някак си се поставяш едно стъпало над него, чувстваш превъзходство и се чувстваш морален стожер и пак се разминавате в нещата. Тази прошка някак си е идеализирана. Това не е дете да му простиш провинение или беля. На друга основа е всичко.
Аз лично не виждам Калма да мисли и разсъждава в тази посока или да говори с мъжа си. А виждам едно очакване всичко да се затиши и да мине и да не се променят нещата. Но те всъщност са променени и трябва нещо да се предприеме.

# 1 381
Прошката не е задължителна, дори напротив. Но това не ѝ пречи да си живее с него.
Знам, че 75% от първите бракове се провалят, и какво от това. Всеки сам си преценява, нали...

# 1 382
Аз благодаря на авторката за нейната позитивна оценка на мненията ми. Не познавам никого тук, вкл. и авторката, просто споделям лично мнение и опит.

Аз съм се развел, моята житейска позиция е ясна.

Съгласен съм, че изневеряващият въобще не се интересува от чувствата и преживяванията на основния си партньор, комуто изневерява.

В моите среди не знам за хора със странични връзки/ изневери/ полигамия, които са успели да съхранят браковете си в дългосрочен план.

Но не виждам и след разводите да са особено щастливи. От едната страна е нараняването, от другата страна са лъжите и манипулациите, които и другите по-нататък лесно започват да забелязват.

Тези, които са преодолели изневяра и са относително щастливи, очевидно не обичат да говорят/ пишат за това. Дано наистина са добре...

# 1 383
Човек е щастлив или не сам по себе си.
В брак-връзка или пък не, това не бива да му влия генерално на щастливостта, а само да я допълва или съответно не достига.

# 1 384
  • Мадрид / София
Казват, че не искаме да сме щастливи, искаме да се чувстваме живи. Май има много вярно в това твърдение.

# 1 385
Присъединявам се. Какво е щастието?
Нещо различно за различните хора.
В друга тема писах, че щастието на майката и щастието на детето са две отделни щастия Simple Smile и ме разкостиха по този повод.
А е факт.
Изключително неприятно е когато някой е убеден, че неговото понятие за щастие е най-доброто и най-правилното, и най-изобщо. И се опитва да го наложи на околните.
Историята е ред от трагични събития, следствие от желанието на някои да направят живота на всички - по-добър. Simple Smile

# 1 386
И аз не мога, а и не желая да се извисявам чак толкова духовно,че да мога преглътна предателство и изневяра.
Как успявате, вие духовните да си лягате до тоя човек и да му вярвате на думите повече?

# 1 387
Ей. Сега, на. Аз бъда морално извисена и над нещата, докато оня ходи да си го слага с която може.
А аз не мога ли?
Да се опита и той малко да се издигне над материалния свят, и да погледне от друг ъгъл, отгоре, как на мен ми го слага някой, с кеф, не по задължение, щом той го намира за такова. [

# 1 388
Аз пък изобщо не си представям да ходя да се натисна с някого, понеже мъжът ми примерно е срещнал друга жена. Да повтарям неговите действия защо....? Не сме всички "хищни хиени", горящи от нетърпение да скочим с някой друг да се търкаляме

# 1 389
  • София
Всеки иска да се търкаля с някого, просто адекватните хора си слагат задръжки.
Т.е. последователността според мен е друга. А не че скачаш да търсиш, след като са ти изневерили.

# 1 390
Ей. Сега, на. Аз бъда морално извисена и над нещата, докато оня ходи да си го слага с която може.
А аз не мога ли?
Да се опита и той малко да се издигне над материалния свят, и да погледне от друг ъгъл, отгоре, как на мен ми го слага някой, с кеф, не по задължение, щом той го намира за такова. [

Представяш ли си да си попаднала на воайор?

# 1 391
Търкалянето е най-лесната и безобидна част.
Преди това са се случили истинските разриви.
Там да се търси ключа от палатката.

# 1 392
  • Варна
Какво преливане от пусто в празно. За 93 стр всеки се изказа по 50 пъти и не видях някой да си промени мнението, ни се извисиха, ни се принизиха. Най ми се примириха.

# 1 393
Аз пък искам да попитам авторката знае ли какви са намеренията на любовницата към мъжът й?Очевидно неговите са да тъче на два стана ,да не се окаже обаче след някой друг месец ,любовницата да цъфне бременна и тогава какво правим?

Давам пример от моя личен опит.Когато разбрах ,че моят бивш си има любовница и разбрах коя е ,се оказа след време,че имаме общи познати.От тях знам ,че тя иска да има дете,по-голяма е от нас и говорела ,че даже времето й отминава.Да ,ама моят бивш пък деца не иска вече.Аз му родих две ,трето дете не иска,защото сме си говорили по въпроса и беше категоричен.Още не знам с какви очаквания се е хванала тя с него.

От тук и произтича следващият ми въпрос който искам да задам на всички в темата.
Има ли такива от вас които са били любовници?С какви очаквания вие се хванахте с женен мъж/жена?
Ето в случая мъжът на авторката освен секс аз не виждам какво друго може да предложи,при положение ,че иска да не се развежда.За мен в такъв случай няма как да има пълноценна връзка.Масово мъжете са така както и се разбра от по голяма част от коментарите.

# 1 394
  • Мадрид / София
Mirena, твоя бивш не иска повече деца с теб, ама с другата кой го знае. Да говориш от негово име и да хвърляш кал по любовницата му говори, че още не си простила. Ми вината не е в другата жена само. Изобщо ако има вина тя е за всички ви.
И защо смяташ, че изневярата/предателството е след брака? Ами ако половинката ти след много години заедно се жени за другата? Междувременно е имало и бременност от двете страни? Та случаи всякакви.

Общи условия

Активация на акаунт