С термин май 2025

• 34 988
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
Благодаря за препоръката за шампоан, ще пробвам.

Нели, за жалост ми каза да спра със секса за известно време 😅 относно упражненията, каза че няма проблем и е препоръчително да има активност, стига да не е скачане или супер тежести, което аз не правя така или иначе.

# 466
Здравейте, момичета записвам се в темата, в 11 г.с, с термин 07.05, първо бебе, много чакано от нас. Аз имам един въпрос към вас: вие как се следите? Преди да забременея ходих с фонд, но след като забременях разбрах, че фонда не ми покрива цялото следене и моято АГ не работи със здравна каса в кабинета си (изражда в Света София и можело оттам да ми пусне изследвания). Днес ходих на друг лекар (израждащ в Майчим Дом), при който беше моя приятелка и я е преглеждал по ЗК, но го питах два пъти и той каза, че не преглежда по ЗК и ми предложи друг лекар в Майчин Дом, който преглежда там, но на мен не ми допадна идеята да сменям доктори. Малко се притеснявам, не знам къде да се следя, а времето напредва и като гледам как си плащам за всичко, не разбирам как функционира тази здравна система.

# 467
Здравей, MindyR. И аз бях в подобна ситуация при първата ми бременност. Накрая, по средата на бременността, открих лекар, при когото да се следя по ЗК. Получи се така, че ме следи един лекар по каса, един по фонд и накрая раждах при трети.
Сега съм в същото положение. Допълнителното здравно не покрива нещата, които касата покрива (разбираемо) и съответно си ги правя при лекара по ЗК.
За да се запишеш обаче по каса, трябва да имаш направление от личния лекар. Избери си някой, провери дали следи бременност и отиди да се запишеш. Може да пробваш да си избереш лекар от superdoc с удобен за теб район.

# 468
Mysticflame, на мен в началото ми падаше косата повече, обаче бързо се нормализираха нещата. Не знам на какво се дължеше.
Аз пък забелязах, че много бързо ми падна боята от последното боядисване и бая побелях, а до края на трети месец не ми се искаше да се боядисвам Grin

# 469
MindyR, добре дошла! 🤗

Hope7930, радвам се, че се нормализират нещата поне. Навсякъде пише колко прекрасна коса имаш по време на бременността, но явно ми е рано за този период.

А това с подстригването и боядисването какво е? Има ли някакво значение, някъде бях чула нещо по въпроса, но тотално не съм се интересувала тогава?

# 470
MindyR, добре дошла! 🤗

Hope7930, радвам се, че се нормализират нещата поне. Навсякъде пише колко прекрасна коса имаш по време на бременността, но явно ми е рано за този период.

А това с подстригването и боядисването какво е? Има ли някакво значение, някъде бях чула нещо по въпроса, но тотално не съм се интересувала тогава?
Да има препоръки, да не се използват амонячни бои и окислители, аз се боядисах с безамонячна боя, защото имам бели коси и не си представях да ходя така месеци наред, а за подстригването има суеверие, че режеш от късмета на детето, но аз не вярвам и си се подстригах 😀.
 В началото на бременноста, се чувствах доста зле гадеше ми се постоянно и имах чувството, че ме е газил влака , никаква енергия и настроение нямах, и посещението при фризьора ми се стори направо като спа 😅 , пък и си казах че не е нужно да приличам на чучело 9 месеца , дадох си обещание, че ще се старая да се поддържам и да не се изоставям както се казва Simple Smile

# 471
Здравейте, момичета записвам се в темата, в 11 г.с, с термин 07.05, първо бебе, много чакано от нас. Аз имам един въпрос към вас: вие как се следите? Преди да забременея ходих с фонд, но след като забременях разбрах, че фонда не ми покрива цялото следене и моято АГ не работи със здравна каса в кабинета си (изражда в Света София и можело оттам да ми пусне изследвания). Днес ходих на друг лекар (израждащ в Майчим Дом), при който беше моя приятелка и я е преглеждал по ЗК, но го питах два пъти и той каза, че не преглежда по ЗК и ми предложи друг лекар в Майчин Дом, който преглежда там, но на мен не ми допадна идеята да сменям доктори. Малко се притеснявам, не знам къде да се следя, а времето напредва и като гледам как си плащам за всичко, не разбирам как функционира тази здравна система.
Здравей, аз също съм с термин 04.05 първа бременност, следя се при Надя Башлиева,каято е по ЗК в Св София работи и съм много доволна, много е внимателна и при всеки мой въпрос и притеснение ми съдейства по вайбър.

# 472
Здравейте! Някоя от вас раждала ли е след операция от перитонит? Бях на 10 когато ме оперираха,минали са 13 години. Притеснявам се дали всичко ще мине наред и раждането дали ще е нормално или секцио.

# 473
MindyR, добре дошла! 🤗

Ами аз също мисля да си се боядисвам с безамонячна боя. Просто по темите съм чела, че някои доктори съветват през първите три месеца да не се боядисваме, защото много от важните органи на бебето се формират, а уж химията от боята навлиза в кръвообращението през скалпа. Ама няма да изкарам с такива корени до 13+ седмица май май Grinning Макар че имам и спрейче за побелели корени, може да пробвам Grinning
За подстригването не съм суеверна Grin

# 474
Момичета, извинявам се за малко неудобния въпрос, но някоя от вас забелязва ли подуване/подпухване на влагалището? В края на бременноста съм чувала,че е нормално,но сега защо...

# 475
Момичета, извинявам се за малко неудобния въпрос, но някоя от вас забелязва ли подуване/подпухване на влагалището? В края на бременноста съм чувала,че е нормално,но сега защо...

Deili95, при мен има в последно време. Усещам, когато слагам сутрин и вечер Утрогестана, но не знам защо. Надявам се да е нормално...

# 476

Deili95, при мен има в последно време. Усещам, когато слагам сутрин и вечер Утрогестана, но не знам защо. Надявам се да е нормално...
Според мен попитайте АГ, не ми се струва нормално да не би някаква реакция да получавате ?

# 477
Момечатата, които се следят в Света София, знаете ли дали клонят повече към селцио или естествено раждане?

# 478
И аз не съм суеверна 😅

За подуването, аз също слагам Утрогестан, но всичко е нормално при мен. Може да е и от дрехите, които носите, ако са прекалено тесни? По-добре попитайте АГ.

Аз вчера писах на моята АГ за ФМ и ми препоръча няколко доктора във Варна за това - проф. Балев, д-р Железкова, д-р Стоилов, д-р Давидков. Някой има ли мнение за някой от изброените? Д-р Желязкова дори не я намирам никъде.

# 479
  • Varna
Ей доживях и аз до 10та седмица и втори преглед! Laughing

По ваша препоръка посетих д-р Симеонова - очарована съм от нея, но за съжаление каза че в момента не записва пациенти за проследяване на бременност, така че.. пак увисвам. Продължавам с търсенето...

Общи условия

Активация на акаунт