Брекети – къде, какви, за колко? -тема 17

• 26 124
  • 558
  •   2
Отговори
# 540
Здравейте! Търся добър ортодонт за дете на 11г. в София. Интересуват ме и ориентировъчни цени. Сменени са всички млечни зъби вече, проблемът е кръстосана захапка, трябва да се пренареждат зъби, липсва зародиш на зъб в горна челюст. Обявиха ми цена за цялото лечение с брекети над 7300 лв. в Медикъл дент,като тази цена не включва снимки. Те са 2 по 300 лв на снимка.

# 541
  • София
Панорамна и профилна снимка ни излязоха 80 лв. общо. Да не би за нещо друго да ви искат 2 пъти х 300 лв - ортодонтски анализ, скенер?

# 542
Панорамна и профилна снимка ни излязоха 80 лв. общо. Да не би за нещо друго да ви искат 2 пъти х 300 лв - ортодонтски анализ, скенер?
По 300 лв са снимките, на базата , на които ще се направи ортодонтския анализ.

# 543
  • София
5 минути отнемат тези допълнителни снимки (не рентгеновите, които също са 5 мин.). Анализът е това, което отнема време и изисква експертиза. И когато си платил за ортодонтски анализ, а не просто за кратка фотосесия, са длъжни да ти го дадат в писмен и подробен вид. Иначе ще дадете 600 лв. за едно нищо.

Последна редакция: ср, 03 сеп 2025, 10:46 от Magenta2022

# 544
  • Mediterraneo
600 лв за снимки и анализ?!

# 545
  • София
Ами аз при доц. Динкова платих 420 лв.анализ + 100 лева за прегледа на детето, общо 520 лв. Рентгеновите снимки отделно.
Доста ми се видя, а и нещо и нямам доверие, макар че тя се беше засилила да слага брекетите веднага. Оказа се, че нито е спешно, нито има голям проблем.
Тази цена за анализа и прегледа не ги приспада, ако после почнеш лечение с брекети/алайнери при нея.

# 546
Дойде време да се запиша в тая тема. Става въпрос за дете на  12 години. Бяхме на една консултация в клиниката зад хотел Плиска. Докторката каза, че кучешките зъби трябва да паднат надолза да започне лечение.  Нещо ме усъмни това, защото лично аз съм виждала деца без кучешки да се слагат. Изчетох темата и майси харесах две лекарки- Вехова и Надя Белчева. Вехова ми идва една идея по скъпа. Та събирам идеи за ортодонт в района на Гео Милев,  Слатина, Дружбите и центъра.

# 547
Какво се има в предвид "паднат надолу" ? Може би първа стъпка от лечението пак с помоща на поставени брекети.
Но при всеки случай си има различни изисквания. Но разбира се консултирането с няколко, различни доктора си е най-добре.

*на долната ми челюст ще се слгат брекети другият месец. Липсва ми един зъб. Докторът ми каза, че ми изгради нов преди да ми поставят брекетите.

# 548
Здравейте! Търся добър ортодонт за дете на 11г. в София. Интересуват ме и ориентировъчни цени. Сменени са всички млечни зъби вече, проблемът е кръстосана захапка, трябва да се пренареждат зъби, липсва зародиш на зъб в горна челюст. Обявиха ми цена за цялото лечение с брекети над 7300 лв. в Медикъл дент,като тази цена не включва снимки. Те са 2 по 300 лв на снимка.

Детето ми е на същата възраст. От няколко години лечението провежда д-р Кирилова с кабинет в Бъкстон. Търпелива и мила, обяснява всичко много добре, предлага различни опции като разяснява + и -. Не се гонят бързи резултати, а трайни и в най-добър интерес на пациента. Детето сега е с брекети на горната челюст, като преди това три години носи шини, за да се освободи място за зъбите, които в момента се подреждат. За цени не мога да ви кажа, тъй като всеки случай е индивидуален, но може да се плаща на вноски.

# 549
  • Mediterraneo
Как ще ти изградят нов зъб?

# 550
  • София
Ако ще се слага имплант, това се прави след ортодонтското лечение, защото имплантите не могат да се местят като естествените зъби.

# 551
Важна поправка да. Първо беше "нагласянето" с брекетите, а после се поставя зъбчето със система тип "винт". Глупаво обяснение, но ...

# 552
  • Пловдив
С какво почиствате пластмасовите ретейнъри? Ортодонтът на дъщеря ми й казал да го почиства всеки ден с четка за зъби и сапун и веднъж седмично с някакъв разтвор, но не запомнила какъв.
Какъв е този разтвор, таблетки за протези стават ли за почистване на ретейнър? 

# 553
  • София
С обикновена четка и течен сапун всеки ден, а веднъж седмично с таблетка за протези. Купих едни от ДМ на тяхната марка, та за сега с тях.

# 554
  • София
Дори не съм се замисляла. Моят винаги съм го чистела с четка за зъби и паста.

Общи условия

Активация на акаунт