Брекети – къде, какви, за колко? -тема 17

• 27 729
  • 565
  •   1
Отговори
# 555
  • София
На мен ортодонтката ми каза, че с паста не е удачно, защото помътнявали ритейнърите, изменяли си цвета, но то сигурно зависи и от пастата. Предполагам с по-агресивните, избелващи, не е ок.

# 556
  • Mediterraneo
О, още една причина за избор на постоянни ритейнъри Simple Smile Simple Smile

# 557
Аз имам ултразвукова ваничка за почистване, но иначе с таблетка от дм и четка за зъби. Пастите са абразивби и правят микро драскотини в пластмасата.

# 558
  • София
Възможно е, аз го почиствам така от години и не съм забелязала никакъв проблем.

# 559
Здравейте,

В края на лечението си с Invisalign съм, предстои изработване на ритейнъри, но искам да проуча различни ортодонти, тъй като на мястото, което посещавам, цените на всички услуги за х2.

Ще ми препоръчате ли ортодонти в София, от които сте доволни и също, ако знаете конкретни цени на ритейнъри (постоянни и свалящи се)?

Благодаря! 🍀

# 560
  • Варна
Някой може ли да пише каква е ориентировъчната цена за брекети горна челюст при д-р Бъчваров в град Варна. Може и на лични.Ще ходим след месец на консултация за дъщеря ми и искам да съм подготвена.

# 561
  • SF
https://www.shop.mipis.com/bg/80--breketi-
Само за информация изпращам цени на всичко това, което предлагат ортодонтите да сложат в устата на пациентите си. Случайно попаднах на този сайт, но след като разгледах цените ..... нямам думи.
Колкото и скъп и висококвалифициран да е трудът на ортодонта, за мен не е нормално най-скъпите - сапфирени брекети да струват 500 лева, а лечението с тях да надхвърля 8-10 хиляди. При това без никаква гаранция за краен резултат.

По принцип знаеш, че ти не си купуваш брекети, защото клиниката не е магазин за брекети, а плащаш уменията, знанията и трудът на доктора, който има добър стандарт на живот. Лечението продължава с месеци, години.
Едно кафе да изпиеш навън, в цената му е калкулирана и чашката, чинийката, наемът на заведението, заплатата на персонала, тока, водата, телефоните, счетоводните услуги и т.н. Шишенце лак за нокти е 32 лева, а ти плащаш за маникюр поне 50. С едно шишенце знаеш ли колко жени ще бъдат направени.
Кафето можем да го купуваме от складове, за да спестим търговските разходи, лак за нокти също може сами или приятел да помогне, но за брикетите, нямаш алтернатива. Трябва да ползваш уменията на добър (значи и добре платен) специалист.
Сложно е. Иначе щяха и студенти от Факултета да поставят брекети, ако им занесеш кутийка с брекети.

# 562
Esmee, недей Joy
Няма критично мислене ,там.

# 563
Цената на горна и долна челюст е същата като само на едната. 4800 от преди месец. 50% при поставяне, останалите разсрочено. При обратна захапка има и някаква маска, която е към 600 лв.

# 564
  • Варна
А може ли да споделите тази цена за метални брекети ли е? Чудя се каква  е разликата в цената с тези, които са по-незабележими - не знам дали сапфирени или керамични. Ако е 500 лв мисля, че бих прежалила разликата, но за повече пари не съм сигурна.

# 565
Метални.

Общи условия

Активация на акаунт