НУКК /Италианския лицей/ в Горна баня - мнения, подготовка, изпити - 5

• 23 870
  • 362
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте, моето дете е родено юни 2020г., искаме да кандидатства за 1 клас в лицея, кога е добре да започне с уроците? Посочените телефони са изключени? Също дали може да се яви на изпита през май 2026 въпреки, че все още няма да е навършила 6 години?
Ще съм благодарна ако имате контакт на учител, който подготвя деца да ми предоставите на лично съобщение.

# 361
Здравейте. Съвсем нова съм в темата изпит за първи клас в лицея Simple Smile Но искам да попитам - защо има такъв тежък изпит за прием? После как се поддържа изграденото вече ниво на децата? Доразвиват ли се техните умения или се кара по стандартна програма на МОН за 1ви клас?

# 362
За уроците - аз бих започнала отрано и полека, за да свикне. Може да се яви на предстоящите, в случай че навършва 6 до 15 септември: Чл. 13. (1) За ученици в I клас на НУКК могат да кандидатстват деца, които навършват 7 години в годината на кандидатстването. В първи клас могат да кандидатстват и деца, навършващи 6 години към 15 септември, по преценка на родителя и при готовност за училище, удостоверена при условия и по ред, определени в държавния образователен стандарт за предучилищното образование.

Би трябвало Стремеж да осъществяват подготовката, която досега се правеше от АОЦ Монтесори, но не съм съвсем запозната - можете да проверите. https://stremezh-education.com/kursove-dopalnitelni/

За нивото на децата - някои имат такова, други никакво. По МОН са, но с лек тест не виждам как биха отсявали при запазване на такъв наплив. Мен лично в училището ме впечатли развиването на талантите, не толкова учебната дейност.

Общи условия

Активация на акаунт