Името на моето дете

• 15 341
  • 497
  •   1
Отговори
# 135
Мъжа иска да кръсти бебето на баща си, но не смее да го заяви на майка си.
С един пост обобщи тема от  десет страници и поне още десет идващи 😀

Аз още от началото питам, тоя дядо Калин..  ще го виждат ли, ще го канят ли на празници на детето или ще минават по другата улица с детето, ама не поеха топката 😂

# 136
  • София
Кръстете си детето както искате в крайна сметка. Повече не виждам какво има да се философства.

# 137
Кръстете я Калина и си носете последствията, каквито и да са те. Вместо да питате тук го съобщете на свекървата.😀

# 138
Защо Калина е най- хубавото име на света и друго няма.

Щот тъй са решили родителите - затова. Аз впрочем питах жената как би реагирала, ако майка и каже "няма да го кръстите еди-как си". Каза ми "Коя е майка ми, че да ми казва как ще си кръщавам детето?". Хубаво е, че и в това отношение съм нацелил. Не знам как щях да реагирам, ако разиграваше и тя такива циркове Grinning

# 139
  • SF
Нито те анализирам, нито критикувам, нито те нападам, нито се заяждам Joy
Чети по-внимателно.
Както казах - разни хора ,разни идеали, но ти и това не разбра.
Много се обясняваш.

Ето, пак го правиш.
Чети по-внимателно.
И аз се чудя защо ти се обяснявам.
Я ти ми обясни това за хората и идеалите, защото е нещо ново за мене и изисква повече старание от твоя страна. Смяташ ли, наистина, че си написала нещо гениално, което изисква моето внимание и старание да го схвана или е просто досадно клише?

Ти къде прочете, че първо пиша за мъжа си, после за близките хора и къде прочете, че това са два различни списъка. Пила ли си нещо?
Много ти се обяснявам, наистина.

# 140
Нито те анализирам, нито критикувам, нито те нападам, нито се заяждам Joy
Чети по-внимателно.
Както казах - разни хора ,разни идеали, но ти и това не разбра.
Много се обясняваш.

Ето, пак го правиш.
Чети по-внимателно.
И аз се чудя защо ти се обяснявам.
Я ти ми обясни това за хората и идеалите, защото е нещо ново за мене и изисква повече старание от твоя страна. Смяташ ли, наистина, че си написала нещо гениално, което изисква моето внимание и старание да го схвана или е просто досадно клише?

Ти къде прочете, че първо пиша за мъжа си, после за близките хора и къде прочете, че това са два различни списъка. Пила ли си нещо?
Много ти се обяснявам, наистина.

Какво пак правя? Joy

Вода пия впрочем, само и единствено вода. Не изпростяваш ли с този въпрос вече?
Или май ти пийваш нещо а? Гузен негонен бяга.
Явно и не помниш какви ги пишеш та се налага да ти давам твоите постове

заповядай мила

https://bg-mam.ma/p/1687296/48476950

https://bg-mam.ma/p/1687296/48477169

Ако не можеш да разбереш собствените постове и как звучат, не мога да ти помогна.

А за "разни хора разни идеали " е изключително елементарен, че да ти го обяснявам, малко трябва да се засрамиш.
Може да се върнеш и бавничко да прочетеш какво съм написала, току виж си разбрала.

# 141
За да не спекулираме, ще помоля авторката да ми отговори на няколко въпроса:
1. Свекърът имотен ли е?
2. Как свекървата се озова в незавидното положение да живее с младото семейство?
3. На колко години е?
4. На колко години е бил съпругът и по време на развода?
5. Баща му / свекърът/, участвал ли е в живота на децата си?
6. Майката / свекървата/, защо си няма никакъв покрив над главата, а и дали пък си няма?
7. Кой реши свекървата да живее в дома на децата си и при какви условия?
8. Докога?
9. Съпругът и колко често общува с баща си, и той има ли други деца, освен тези от брака със свекървата?
10. На колко години са тези хора?

ПП  Нямаше изобщо да вляза в тема, в която някой я е наименовал " Името на детето МИ", ама на, влязох. И сега се дивя как може едно, второ, трето, да е реална тема.

# 142
След около три часа разговор с майка му и ние сами в градинката зад блока. С големи сълзи на очите ще го запиша на мъжа си. Бориса! Благодаря на всички за съветите.

Сега ме боли, но се надявам да нямам същия проблем ако имаме второ дете.

Отстъпвам като по - млада. И се надявам че ще е последното нещо за което ще направя компромис спрямо детето си и родата. Благодаря ви наистина !!!

# 143
За мен е правилно решение. Ще премислиш после и ще разбереш, че никакъв компромис не си направила.
Ползите са повече от загубите.
Да родиш здрава и красива Бориса !

# 144
Стига, де. Бориса!? Нека е Боряна. Ако дилемата остане между Калина и Бориса, бих тропала с крак за Калина.Grin
Наспете се добре, помислете, поослушайте се пак по детските площадки... може пък да чуете друго хубаво име.

# 145
Аз ти пожелавам едно здраво и щастливо бебе и дано наистина сълзите ти сега да не се повтарят в бъдеще. Отстоявай себе си, защото тепърва следват много и важни решения за ТВОЕТО дете!

# 146
Калина е далеч по-хубаво от Бориса, но ако ще е с Б, поне да е Боряна

# 147
Аз ти пожелавам едно здраво и щастливо бебе и дано наистина сълзите ти сега да не се повтарят в бъдеще. Отстоявай себе си, защото тепърва следват много и важни решения за ТВОЕТО дете!

Чувството е че все едно някой ми е изтръгнал малко парче от сърцето. Искам обаче спокойствие. Не че след този разговор и след като казахме че няма да е Калина свекърва ми говори. Мисля че нещата така или иначе вече се пречупиха там където не трябваше. Тя ще е доволна и ще знае че е било на нейното. А аз че някой друг е взел решение вместо мен. Но живеем с жената няма как да се изнесе защото разхода пада върху нас, а не искам да го причинявам на мъжа ми поне на този етап. Обичам я жената и от благодарност за това че фо сега беше идеалната свекърва името на дъщеря ми ще го носи от собствения си баща.

В впрочем изчетох доста относно дядото Калин, той чака също внучето. Обтегнатите отношения със сина му са може би наслоени от майка му, но мен тази част не ме вълнува. Искам само добро държание от всички към дъщеря ми

# 148
Свекърва ти е била дълбоко наранена от самата идея детето ти да носи името на бившия и мъж. Теб не те интересува, а би трябвало. Да имаш поне малко съобразителност и такт.
Нещата тепърва ще се усложняват.
Не можете да живеете двете под един покрив. На кого му хрумна това.
И името на бебето ще е най- малкият проблем в бъдеще.

# 149
Калина и за мен е прекрасно и благозвучно българско име.
Само за да не е Калина, ще е Бориса. Борис и Бориса..
Съчувствам ти. Постъпи както ти казва сърцето, да угодиш на другите не е лесно. И животът показва, че не е необходимо.

Общи условия

Активация на акаунт