Името на моето дете

• 15 335
  • 497
  •   1
Отговори
# 210
"този човек не прие моето първо дете" - това дете от друг брак на свекървата ли е? Ако е така, май тази добра жена мъж не може да свърти до себе си. Хубаво е, че се разбират със снахата, но май е човек, на когото все някой не може да  угоди.

Иначе, на авторката, а и на всички в темата препоръчвам театралната постановка "Името" с Михаил Билслов, ако все още е на сцената. С много чувство за хумор се описва подобна ситуация-обсъждане на бъдещото име на дете и противопоставяне на избраното име, защото се свързва с неприятна личност, но неприятна в исторически план.

Моето мнение е, че зад всяко име всеки един човек има някакви асоциации. И затова харесваме или не харесваме дадено име, а не толкова заради звученето му. Но когато срещнем друг човек с това име, може и да се промени отношението към името.
Аз мисля, че ако авторката все пак избере името Калина, в един момент свекървата ще го прехлътне и ще свързва името само с внучката.

# 211
Авторке, кажи на мъжа си, че искаш детето да се казва ........ като посочиш име с първата буква на името на баща ти, майка ти или на твоето и гледай реакция. Сигурна съм че няма да се съгласи и ще те омая с "неоспорими" доводи. Накарал те е да вярваш че имаш проблем със свекървата, за да продължи да те манипулира той.
А това че си продала свой имот за да вземете такъв който вече е обща собственост той как ти го предложи. Съгласила си се, решила си го ти, вероятно си го и предложила, но всъщност той се е съгласил и съм сигурна, че предварително те е насочил за да стигнеш до тази идея и решение. Нали си наясно, че вашето жилище в момента не е твое, а ваше общо и половината е негово, независимо че е купено с твои средства. И свекървата живее не в твоя апартамент, а вашия. Ако мъжът ти все пак е дал някаква сума може да не са били негови пари, а пари на свекървата и затова тя сега да живее с вас, както може да е взел пари и от баща си и затова да не се е "сетил", че баща му се казва Калин докато вие взаимно сте се надъхвали колко хубаво е дъщеря ви да се казва Калина.
Дори твоите родители са се сетили, че с името Калина кръщавате детето на свекъра. По добре се вгледай в неговите думи и постъпки и не се съгласявай детето да се казва Бориса само защото той иска така.

# 212
Всъщност накрая излезе истинския проблем - бащата на детето. Било му първо дете, на него щяло да е кръстено. На майката да не би щъркела да й е носил всяка година бебета във вързоп. И на нея й е първо, носила го е 9 месеца, но мъжът й така я манипулира, че тя даже не се усеща. Не със свекървата, с мъжа си ще бере ядове, но ще го разбере по-късно. Я какъв е нагъл. На него да било и първото име, щото второто и третото на кой са?! Ако авторката кръсти детето Бориса не на свекърва си удисва, а на мъжа си. И не нейните ръце развързва за последващи манипулации, а неговите.

Мъжа ми беше съгласен на първия вариант за име. Проблема дойде след като споделихме на бабата.

Ще видим днес какво ще стане. Цял ден сме двете в къщи.

Стига вече де. Успкой се, скоро ще раждаш.  Като се появи бебчето , току виж си се появило с името. Не Калина Simple Smile
Сама разбираш, че майката с площадката е несериозен мотив, а мъжът ти нещо се е направил, че не знае как се казва баща му.

Като си видиш детенцето ще му дадеш най-хубавото име, ти лично, без да питаш повече никого.

# 213
Авторке, кажи на мъжа си, че искаш детето да се казва ........ като посочиш име с първата буква на името на баща ти, майка ти или на твоето и гледай реакция. Сигурна съм че няма да се съгласи и ще те омая с "неоспорими" доводи. Накарал те е да вярваш че имаш проблем със свекървата, за да продължи да те манипулира той.
А това че си продала свой имот за да вземете такъв който вече е обща собственост той как ти го предложи. Съгласила си се, решила си го ти, вероятно си го и предложила, но всъщност той се е съгласил и съм сигурна, че предварително те е насочил за да стигнеш до тази идея и решение. Нали си наясно, че вашето жилище в момента не е твое, а ваше общо и половината е негово, независимо че е купено с твои средства. И свекървата живее не в твоя апартамент, а вашия. Ако мъжът ти все пак е дал някаква сума може да не са били негови пари, а пари на свекървата и затова тя сега да живее с вас, както може да е взел пари и от баща си и затова да не се е "сетил", че баща му се казва Калин докато вие взаимно сте се надъхвали колко хубаво е дъщеря ви да се казва Калина.
Дори твоите родители са се сетили, че с името Калина кръщавате детето на свекъра. По добре се вгледай в неговите думи и постъпки и не се съгласявай детето да се казва Бориса само защото той иска така.

Имота е лично на мое име, парите които сме събрали са за ремонт. Имота който съм продала беше в скъп квартал и купихме в не толкова хубав. Не виждам връзка апартамента с това как ще се казва детето ми. Какво ако бях в нейния дом тогава означава че аз за моето дете нямам право на никакъв глас ли? Да не съм крава за производство и друг да взима решенията?

Мъжът ми е уникален човек. Нямаме една кавга с него. Решението да се купи по - голям апартамент е лично мое за да осигуря детето си, и да не живеем под нарм. Както казах аз живях в двустаен, а той под нарм с майка му. Сметнах за редно преди да забременея че ние работим като ненормални и нямаме така или иначе време да си пуснем един филм и реших аз да предложа да живеем всички заедно. Така съм научена от мои баби, дядовци. Техния нарм беше безбожно висок и на тези цени тези 800 лв мисля че е добре да ги инвестирам в книжка за детето ми не да плащам наем.

# 214
  • Далечният изток
Ами ти пак нямаш...

# 215
  • София
Имате ли брак?

# 216
А как дойде решението свекървата да живее с вас, а не с другото си дете?
И защо вие трябва да я "пращате" да работи? Тя нищо нередно ли не вижда, че гледа цял ден турски сериали и се е тупнала на отглеждане до живот?
Зле ли е здравословно, работа в един квартален магазин, да седи цял ден на стол ще и се отрази ли на здравето?

И аз мисля, че проблем ще имаш с мъжа. Динамиката в семейството им е изначално сбъркана.

# 217

Нямаме брак, В един даден момент баща му няма да си носи апартамента в гробищата има един син. Нищо чудно да решим и ние да купим друг. Но пак казвам кой какъв имот има не мисля че има значение спрямо решенията за едно дете. Тя като р нямала имот защо е взела тя решение как да се казва мъжа ми? А не мъжа и който има негов и на майка му по тази логика? Стига ме нападахте с тоя апартамент и защо жрната не работи. На 70 години е близо и с постоянно високо кръвно. Всеки разговор с нея е в тих тон за да не вдигне кръвното.

Последна редакция: чт, 29 авг 2024, 09:21 от FBID1368241399861945

# 218
Детето трябва да се казва Калина при всички случаи. Следващия път, кога се избистрят претенциите, ще има и по-компромисни имена.

# 219
  • София
Не, никой не те напада. Щеше да е интересно, ако имахте брак. В твоя случай апартаментът си е само твой, което е чудесно. Човек никога не е застрахован от нищо.

# 220
Детето трябва да се казва Калина при всички случаи. Следващия път, кога се избистрят претенциите, ще има и по-компромисни имена.

Това означава че аз трябва да изгоня свекърва си, да се скарам с мъжа си не за името а за майка му. По време на майчинство да плащаме и нейния наем. И отново заедно с.ч това в години пак да имаме проблеми

# 221
Много, много жалко, дори изнервящо, че "родата"се бърка, и че са те пречупили да отстъпиш. Техните проблеми, изневери, вери и мери изобщо не са по твоя вина и заслуга, че да плащаш ти за тях!! Свекъра присъства ли? Понеже е редно! Защото този благ кукумицин свекърва ти е адски манипулативен тип и ти изобщо не предполагаш, колко много още ще трябва да й отстъпваш. И да, със сигурност тя е говорила против бащата на сина си.
Тази подмолна жена, изобщо няма никакво значение огорчена ли ще е, озахарена ли ще е, нейната "работа" е да мълчи и да мирува, да се радва, че сте я приютили, не да задава тон, понеже мазно и манипулативно, за да не е "огорчена" още претенции ще има с плачлив тон. Мъжът ти не е длъжен да я издържа. Тя, е дръжна да живее според чергата си!!! Защо да не работи на 68? Моят свекър е на 67 и още работи след пенсия!!
Сега ти ли да си огорчена? Че и бременна да те тормози! Егоистичната старица. Не я е срам! Детето е твое!!!!!! Никога не бих отстъпила, имаш време!

Какво, сега освен къща и пенсия ли няма бабата? Че и собствен апартамент продала авторката..?! Май нито е първият компромис това, нито ще е последният...Успех, все пак и леко раждане!

Никога не съм се интересувала колко е пенсията на жената. Не вярвам да е висока. Както и да е

Вече е решено и обещано пред всички че няма да е бившия и мъж и може да се спи спокойно. Който може де - ако сън го лови

Последна редакция: чт, 29 авг 2024, 09:35 от КремонаЛиза

# 222
Аз изобщо не смятам, че проблем имаш със свекървата. Смятам че проблем имаш с мъжа ти, но още не го виждаш. Това че е тропнал с крак детето да е на неговото име говори много. Можеше да тропне с крак за някое популярно или модерно име, но той е посочил своето.

# 223
  • София
Не те нападам. Питах по причината, която Тонка обясни.
Плюс е, че жилището е твое, че с такива роднини нищо не се знае. Щом живеят в дома ти, а така те тормозят, добре е, че не си ти у тях.

# 224
Свекър ми въобще няма и на представа за този скандал, че дори и не предполага че името съвпада с неговото. Не мисля и да хо намесвам защото нещата ще станат още по - зле.

Общи условия

Активация на акаунт