Махане на памперс и биберон - 4

• 13 732
  • 323
  •   1
Отговори
# 60
СЛедя темата. Имам дете на 2г5м, не знам как да го приуча към гърне. Имам и по-голямо дете, но друг пол и някак лесно се получиха нещата. Разбираше, сваляхме памперса, вършеше си работата в гърнето, вдигахме памперса. С времето сменихме на бельо, никога не съм обикаляла с парцали. По спомен беше лятото, кога направи 3 г. Ужасява ме като чета как някой оставил детето 1-2 месеца да се опикава, да си усетело тялото. Та пробвах, сложих гащи на малкото и най-безцеремонно се изпика в тях. Случи се няколко пъти и върнах памперса. Слагам на гърне, понякога на седалка на нашето ВЦ, седи си и нищо. Редки случаи става, каквото трябва. Та понеже съм на работа, не знам кой ще се занимава да го научи. Майка ми съдейства, но и голямото дете схващаше. А сега удрям на камък. Мислех си покрай Коледа, ама за 1 седмица не знам какво ще успея да направя. Не проумявам как някои успяват да научат децата на 1 г., други на 3 г, нещо ми куца явно.

# 61
  • до най-прекрасния мъж
Не всички деца приемат лесно промените. Моето докато не го оставих да се опикава, не схващаше или не искаше да схване за какво е гърнето. Исках и аз да ползвам памперс гащите като обикновени гащи и да не ходя с парцала, но уви. Слагах дълги клинчета, предлагах постоянно ползването на тоалетната (при нас с гърнето не се получи нищо) и за няколко дни спря да се опикава непрекъснато. Започна да се усеща и да казва. За акото беше по-трудно. Редовно перях наакани гащи. Към 40-тия ден започна да си казва и за едното, и за другото и после вече инцидентите станаха единични. Сега е почти на три и много много рядко се начишква. Така че, много си зависи от детето. Познавам деца, които още на 1.7 бяха изцяло без памперс и даваха знак. Моето не е от тях. Всяко дете си има свое темпо и темперамент. Когато, тогава.
Дневният памперс махнахме на 2.6, за дневния сън на 2.9 точно преди детската градина, а нощният все още го държим, защото поне веднъж в седмицата е мокър. Като му дойде времето, ще го махнем и него. Изчаквам да мине адаптацията в градинката и ще действам.

# 62
Здравейте, моето дете е вече на 3г и още е с памперс... Този септември тръгна на градина и доста бързо се научи там да пишка в тоалетната (ако-то си го стиска до вкъщи). Обаче вкъщи не иска. Борим се от лятото с различни подоходи, наистина опитах всичко - награди, книжки, мнооого говорене, пример, 3-дневен метод, различни видове гърнета, различни видове седалки, а сега сме стигнали просто до пълен игнор и чакане сама да си каже, че иска да махаме памперса.
Въпросът ми е има ли други, които са минали по този път? Децата сами ли поискват в даден момент или да я натисна повече?

# 63
  • до най-прекрасния мъж
Махаш и повече не връщаш. Като види, че няма избор, ще се научи и вкъщи. Дъщеря ми става на три след няколко дни. През юни махнах изцяло дневния памперс, през септември този за дневен сън. Ползваме само за нощен сън, но и него ще махна скоро. Аз ги махнах и повече не й обух и двата пъти. Имахме инциденти, понякога и сега имаме, но вече са рядкост.

# 64
Напълно съм съгласна.Щом отговаря на повече от три признака мисля бяха махаш и никакво връщане.Нека ме допълни някой,чела съм ги преди 6-7 години.Да изкачва само детето поне пет стъпала,да си сваля само долните дрехи,в смисъл да ги дърпа и осъзнава че трябва да са свалени,да казва разбира се,да яде само с лъжица,мисля 10-на бяха признаците,при нужда ще ги потърся.Споделяла съм как стана с големия,с малкия също горе долу лесно станаха нещата лятото,имаше инциденти разбира се,но то е нормално,особено ако са болни.В яслата вече трети месец ходи не е имал никакви проблеми и там.Махате,говорите,показвате,опитвате нещо друго като подход.Момичетата са по схватливи,изберете хубави гащички с любим герой.И най-важното никакво каране и стрес,търпение и постоянство.Не бабата или в градината да слагат.И си сложете протектори ако нямате където е възможно,много са полезни 🫣.

# 65
Не е проблема в инцидентите - главната причина да не се получат нещата при нас беше, че започна да стиска пишкането по над 15 часа. До болка стискаше. Истински ужас беше. Страх ме е отново да пробвам, защото предишния път върнахме памперса след няколко дни и пак стискаше доста време и имаше проблеми, докато се отпусне.

# 66
А говори ли,казва ли защо стиска?15 часа ми се виждат много,аз не знам дали мога да издържа толкова какво остава за дете,милото.Книжки,различни гърнета,някое момиченце да покаже?В градината като гледа другите също ли няма желание да опита и тя?Комшийчето беше на 2,10 г. някъде момиченце,голяма беладжийка.Майка и го махна от раз,тя нарочно пък се напишкваше.Казваше,сега ще оцапам гащите и бягаше да не я сменят.Отмина за около седмица,явно на игра го обръщаше.При вас явно е някакво притеснение/инат.Дано намерите правилния подход.

# 67
Не казва защо стиска.... тя пие и малко вода като цяло, затова може би издържа толкова много без пишкане, но наистина е брутално дълго време и със сигурност опасно и вредно за нея. В градината бързо се научи да пишка с другите деца. Само веднъж ми върнаха мокри дрехи и това беше. Не знам как са я научили, там не стиска... като се върне иска да й сложим памперс и не пишка веднага, тоест явно не стиска в градината, пишка си. Явно това, че вижда другите деца много помага. Ама вкъщи какво да я правя, не знам... Тя е ужасен инат просто...

# 68
Интересно поведение наистина,може би навик вече вкъщи да е с памперс знам ли.При моят големия имаше такъв период само че с акането.Махнахме памперса,казваше си нали кога му се ходи,но за акото не искаше да го "дава".Първоначално се стискаше,хем казваше че му се ака,но не искаше да седне категорично на гърне,нито на детската седалка.Понеже беше пролет,а ние сме с двор измислих историята че цветенцата са гладни и трябва да им даде акото.Опита и му хареса.После измислих за рибките дето живеят в тоалетната и на тях да дава.Но моят беше по малък лесно се лъжеше,отделно си бяхме вкъщи не ходеше на градина тогава.На 2.2 г. беше.С малкият пък сега се сетих също разбираше и казваше,но отказваше извън памперса да върши каквото и да е в началото.При него подейства броенето.Последен пакет памперси.Беше на 2 г. той.Още десет и вече няма,ще си само с гащички и ще пишкаш като бате на гърнето.И подейства.Имаше инциденти разбира се,но махайки памперса директно само за сън слагах пелените за многократна употреба,тези които са с подложки и са като едновремешните.Хем са шарени като обикновени гащи,хем задържат каквото е свършил и му остават мокро неприятно усещане.Може да пробвате ако не сте.В смисъл вие си знаете най добре детето разбира се,но може да измислите някаква история и се придържайте към нея и то ще си покаже дали е минал номера.Според мен сте много близо още мъничко увереност му трябва на детето.

# 69
Моята е без памперс през деня от май месец. Лятото имахме регрес и върнахме за дневен сън, но вече го махнахме пак. И сега от два месеца ходи на ясла и всеки ден се напикава по време на обедния сън. Всеки ден. Вкъщи се случва да се изпусне ако не отида като се е събудила или ако не я сложа на гърне преди да легне. Но там е всеки ден. Иначе като е будна винаги си казва, случвало се е и сама да се събуе и да седне на гърнето. Психилогически ли е проблема, как мислите, или го прави нарочно, за внимание?

# 70
Възможно е на психична основа, смяна на обстановка сред чужди хора. Едното от моите деца още му слагам памперс за обеден сън в градина и вкъщи, от лятото са без памперс
Има по-дълбок сън, в градината преживява всяка по-сериозна забележка. Покрай пореден отит преди месец се наложи да влезем в болница за пункция и от преживяното по слагане на абокат, бързо пускане на антибиотик от някои сестри, после три седмици даваше засечки.  Имаше дни се напикаваше както си стои по няколко пъти на ден, отказваше да казва, че има ако и си ходеше в гащите. Като го разпитвах защо го прави, от страх ли, клатеше утвърдително глава.

Другото дете набързо приключи с памперсите и си е с гащи. Всяко си е отделно човече, нищо, че на една възраст

# 71
Здравейте , този понеделник махнах бибата на малката (18м) първия ден рева .. добре втори ден рева добре.. обаче 6ден е днес и няма лягане преди 23 24 часа вечерта .
Преди заспиваше с биба до 21.30 .. няма прпмяна в режима ,не е заради много дневен сън нищо друго освен скапаната биба ,как изобщо решихме да ѝ дадем някога 🤬
Вече съм на ръба … става в 6-7 сутринта и откарва до 23 .
Прозява се ,четвм книжки аха да заспи скача и заминава ,гушкаме одеала ,абе всичко изглежда на към заспиване и НЕ
Някой да каже има ли оправия след време или тала ще си отидем дето се вика

# 72
При нас си отне 2-3 седмици да не кажа 4. Но най-трудното сте го минали! Само търпение и сила!

# 73
При нас си отне 2-3 седмици да не кажа 4. Но най-трудното сте го минали! Само търпение и сила!
Добро утро , с нетърпение отворих да видя дали има отговор . Просто искам да знам дали има светлина в тунела и да започне да си ляга в нормално време .. нереално е да заспива в 23-24 часа .. първо че всички знаем колко е важно да си лягат рано. Второ кога ще поживеем и ние за себе си 😄

# 74
И според мен проявете търпение и ще свикне. А това,че сте дали биба вероятно е добро решение. Осигурили сте си сън и сте спестили нерви. Моите и двамата не искаха, бяха изключително кърмени, големият изобщо не пожела, до 3ти месец се мъчих да го науча и съответно изобщо не спеше, нито през деня, нито през нощта. С малкия започнах още от родилното да го уча и свикна, на 2м спеше от 12 до 6 непробудно. Но към 4м започна да се буди много, на 5м отказа бибата тотално и от тогава започна да не спи и да се буди много. И двамата започнаха да спят чак след 2г6м и малко след това отказаха дневния сън. От новородени не са заспивали рано, на малкият коликите започваха към 9 вечерта и чак към полунощ се успокояваше и така и свикна, да заспива към полунощ. Сега заспива към 22ч и става преди 7, може да изкара деня без дневен сън, а още няма 3г.

Общи условия

Активация на акаунт