Махане на памперс и биберон - 4

• 13 500
  • 323
  •   1
Отговори
# 285
Не съм писала отдавна .
Нямаше и защо 😅
Малкия бързо свикна ,вече си ходи сам до тоалетна,започна напоследък да се усамотява някъде с гърнето и да си ака .
Един проблвм по-малко сме 😁 Като цяло мисля,че за акането изигра голяма роля новото гърне . Купих му гърне копие на тоалетна чиния,обаче седалката е мека, а на него това му беше терзанието,като седеше на старото го болеше дупето. Вече свикна и ползва и старото гърне

# 286
Моля, мами минали вече по този път - има ли смисъл от тренировъчните гащички или директно да се слагат обикновени и да действаме с главата напред? ☺️

# 287
  • Sofia
Аз не съм ползвала тренировъчни гащички.
Като махах памперса, първата седмица ги държах по голо дупе, докато загреят за какво е гърнето и какво се иска от тях. След това добавям гащичките, за да усвоим и новото умение "сваляне и вдигане на гащите".

# 288
Аз купих 8 броя тренировъчни за навън, за вкъщи 10 броя нормални. И тренировъчните стоят мокри на дупето, само локвата на земята е с по-малък диаметър, а ако е малко количество, понеже са няколко пласта плат, може и да няма локва. Така като пишка в пясъчника, се надявам тя и децата с нея да не играят с много пишкан пясък, но съм наясно, че пясъчниците като цяло са препикани от деца, кучета и котки.
Като махах памперса, първата седмица ги държах по голо дупе, докато загреят за какво е гърнето и какво се иска от тях. След това добавям гащичките, за да усвоим и новото умение "сваляне и вдигане на гащите".

# 289
Екипирани сме и ние с тренировъчни, обикновени гащички и сгъваемо гърне.
Опитвам се да събера кураж и да започна. 😂

Аз купих 8 броя тренировъчни за навън, за вкъщи 10 броя нормални. И тренировъчните стоят мокри на дупето, само локвата на земята е с по-малък диаметър, а ако е малко количество, понеже са няколко пласта плат, може и да няма локва. Така като пишка в пясъчника, се надявам тя и децата с нея да не играят с много пишкан пясък, но съм наясно, че пясъчниците като цяло са препикани от деца, кучета и котки.

# 290
  • София
Аз съм махала когато е топло, за да не се притеснявам ако се напишка  и с това често сменяне дали няма пък да се разболее.

# 291
Според мен директно сваляй,тренировъчните може да ги ползваш за сън ако се изпуска

# 292
Благодаря!  Това за съня - дневния е мираж, там сме нямали никога събуждане със сух или леко напишкан памперс. Засега ще действам с премахване на този през деня, докато е още топло.

Според мен директно сваляй,тренировъчните може да ги ползваш за сън ако се изпуска

# 293
И аз да се включа с нашата “гърне сага” .. още май месец махнах памперса ама от раз , един ден се събудих и казах “давай “ . Напика се точно 2 пъти и беше шокирана как тече в обувките (била е на около 1г 9-10м ) не се напика нито вечер нито денем повече . Не се будила за пиш , може да се събуди за всяка друга тъпотия 15пъти ,но за това .. явно не се сеща че ѝ трябва . Тука има и голямото НО , според мен стана толкова бързо защото тя се будеше със сухи памперси още много преди да ги махна . Не мисля че е конкретно моя заслуга “да я науча” слагах я на гърне и толкова . Далеч съм от идеята да си придавам значимост -“ а моята за 3дни я научих “.  Явно сама си е била готова ,не съм правила нещо по-различно от другите .
После ходих с гърне на рамо ,под мишница и в чанта доооо онзи ден дето се вика . Това гърне е ходило на повече места от мен . Варианта да я вдигна и да пиша държана не съществаше - рев , истерия ,абе пълен абсурд . На голямо гърне също . Мислех че със сгъваемото ще а пратя 1ви клас . В нашият квартал няма нито ама нито една обществена тоалетна . В целият град има 1 единствена (ако щете вярвайте ) а е голям град  та изпиканото  в  гърнето отиваше на някое дърво (можеше да го преливам в бутилки да не скандализирам някой  😀)  разделихме се с гърнето навън след като дълго наблюдаваше няколко дни как изпикават друго дете 😂🤪 самообучи се . Сега препикаваме скришни дървета и храсти (не ми допада идеята да я разголвам за радост на гнусни хора и за погнуса на гнусливи 🤭🫢)   Като допълнение днес си я взех от ясла напикана , за пръв път изобщо !!! - тя се събудила по-рано ,ама - ние не им даваме да стават и трябва да пазят тишина ,че другите спят .. Явно сега ще трябва да я науча да пише бележки , че иска тоалетна ,след като не ѝ дават да говори и да става от леглото

# 294
Дам, така са в яслите. И моят редовно го вземах напикан, защото не им дават да станат…

# 295
  • Sofia
И моята ми я връщат редовно с напишкани дрехи. За мен е непонятно, защото когато си е вкъщи никога не се изпуска.

# 296
И за мен не пълна мистерия с това да ми я върнат и да се е напишкала .. как като казва ,даже да не съм край нея ,казва на когото и да е ,мъже ,жени не подбира .. просто седи и си повтаря пиш пиш пиш . Или трябва да си глух или да не ти пука ,че някой те чака да го заведеш да пишка и безпомощен . А да не говорим че съм я научила да го казва високи защото “лелите са стари и не чуват “ 😄 (реално са 10тина деца как пък толкова няма да го чуеш ) Надявам се да не се случва повече . Макар че петък като я взех от 12деца на ясла имаше 8 напикани дрешки над шкафчетата . Тоест не им се впечатляват много от нуждите

# 297
  • до най-прекрасния мъж
Ние вече сме изцяло без памперс. Бях предупредила дъщеря ми (3.8 г), че свършат ли памперсите, повече няма да купуваме. Тя отдавна се буди със сух, единици пъти е бил мокър. Преди около две седмици сложихме последния памперс. Първите две нощи беше суха, последваха две нощи, в които се начишка. Първата нощ не съм я усетила и едва на сутринта я видях, че е мокра. На следващата сама се пробуди и ми каза, че е начишкана. Слагам все още протектор върху чаршафа, но вече почти две седмици нямаме инциденти. Всичко стана много лесно и естествено, не мисля, че съм закъсняла за нощния пемперс. Тя вече е осъзната и сама започна да пита кога ще го сваляме и за нощен сън. Сега е щастлива, че вече спи с гащички и сутрин са сухи.

# 298
Здравейте, синът ми е на 2г1м и няколко пъти съм пробвала досега (без успех) да махнем памперса.
Сега отново реших да опитам, като че ли има по-голям интерес, изпиша се няколко пъти, но по мое мнение просто бе сложен в подходящ момент, а не , че съзнателно се изпиша в гърнето.
Слагам го по няколко пъти на ден, застоява се по 10-15мин, но не върши нищо в повечето пъти.
Не казва да има пиш или ако, не знам дали не насилвам нещата или пък е добър знак, че поне започна да стои на гърнето.
От Варна съм и тук не приемат деца в 1-ва група без да са научени на гърне, а ми се струва и че година още няма да се научи. Не му пречи да стои нито напишан, нито наакан. 🫣

# 299
  • София
Дайте идеи за махане на биберон, моля.

Общи условия

Активация на акаунт