Нашите кухни - тема 98

• 41 206
  • 747
  •   1
Отговори
# 195
Pepi Petrova 639008, с ограничен бюджет е трудно хем мебели по поръчка, хем с хубави механизми, но не е невъзможно.
Ако тези с които сте работили досега, отговарят на бюджета ви, правят здрави мебели и "кусурът" им са само крачетата и механизмите, използвайте пак тях, но уточнете всичко предварително. Ако нямате други забележки, това не е причина да се откажете от тях, след като не сте имали претенции, какви материали да сложат.

Последна редакция: нд, 27 окт 2024, 08:23 от Чи лу

# 196
Не знам, това ще ни е първа зима, ще видим колко ще топли. Засега се къпя с хладка вода, ако и подовото е така, язък...

# 197
  • София
На какво е това подово и топла вода, че не загрява? Между другото ние бойлера целенасочено не вързахме към термопомпата. Но и с топленето никакви грижи нямахме миналата година.

Аз да се похваля, най-накрая събрах сили изшкурих плотовете и масата, намазах с осмо и.... Има огромна разлика много съм доволна, само от дълго остатъчната миризма на осмото не съм мн хепи, но си върши работата. Нищо общо с предното масло.

# 198
Термопомпата е Самсунг, със бойлер, вдигнаха темперагурата на 60 градуса, но не е гореща водата, не знам защо, май не могат да я настроят.   А за мебелите не знам, ще мисля. Цената им е 10000 за 5 метра, и не съм сигурна какво ще сложат пак. Осмо откъде го взехте, на мен ще ми трябва за масата от дърво харесала съм от Айко.

# 199
  • София
😂 Ама питай ги какво ще слагат, ако не ти харесва ще доплатиш малко, да ти сложат по-хубави. 10хил за 5метра не е малко.
Може би като я пуснете и да топли ще е по-добре и с водата. Ние не искахме да се амортизира и върти само за един бойлер в сезоните без отопление, а ние все още не се охлаждаме с нея, но и като почнем изобщо няма да е постоянно.

Последна редакция: нд, 27 окт 2024, 08:53 от Angel_Dust

# 200
А, те явно на метър продават кухни. 1лм- 2 бона,  ако щеш😆
Как така дават цена, без да сте обсъдили материали и механизми?

# 201
Ние обсъждаме уж, но като дойде време за монтаж, виждаш нещо различно. Плащаш капаро половината,естестсено без касов бон, другите те 50 процента, като я изработят, не след монтажа. Големи тарикати.

# 202
  • София
😂 😂 😂 Как пък ще им ги дам преди монтажа, освен ако няма да си монтирам аз.

# 203
На фона на огромния избор на спални/гардероби/нощни шкафчета, честно не разбирам как е възможно някой да си поръчва такива неща за изработка.

Три пъти съм обзавеждала апартамент и и в трите случая мебелите са били по поръчка. Да, има си минуси и то не малко, но ако не живееш в 300 квадрата, а в нормално жилище, само по поръчка може да си оптимизираш наистина пространството, при това според твоя си вкус и твоите нужди.
Но е вярно, че човек трябва да разбира. Всеки път ние сме си проектирали всичко (идейни проекти, не екзекутиви) и сме контролирали да се направи така. За една разтегателна трапезна маса колко сме се разправяли с мебелиста за механизъм (него накрая аз си намерих) и какво е неръждаема стомана с шлайфана повърхност за основа. Или как искахме не фурнир 0,8 мм, а 4 мм дебел, и то не с тангенциален, а с радиален фурнир от дъб.

Последна редакция: нд, 27 окт 2024, 09:27 от Черна станция

# 204
И аз правя всичко по поръчка. Единственото което купих в сегашното жилище са трапезните столове, дивана и мебелите в банята. В новото което правя, готови ще са само столовете. Дивани има много хубави, но не откривам  размер, какъвто ми трябва и да са на крака. А мебели от пвц, повече не искам да виждам.
Пепи, за да искат парите преди монтажа има два варианта- или са тарикати, както пишеш и набутват, каквото им е удобно, или са изгорели няколко пъти с некоректни клиенти и се застраховат.

# 205
  • София
Чи лу, а мебели от какво правиш, да имаш добър майстор за масив, който не взима цена все едно масива е злато, а не дърво? 😂 😂 😂

# 206
На какво е това подово и топла вода, че не загрява? Между другото ние бойлера целенасочено не вързахме към термопомпата. Но и с топленето никакви грижи нямахме миналата година.

Аз да се похваля, най-накрая събрах сили изшкурих плотовете и масата, намазах с осмо и.... Има огромна разлика много съм доволна, само от дълго остатъчната миризма на осмото не съм мн хепи, но си върши работата. Нищо общо с предното масло.
Снимки, Ейнджъл Relaxed

# 207
Чи Лу, много си права, така е, може и да се застраховат. Но е вярно и че слагат най евтини материали, които още отсега дават дефекти,тоест ощетяват клиента. За различните крачета им казах, вече 1 месец не идват да ги сменят, а това е видим дефект. Имам 24 бр. крачета, които най вероятно ще сменя.Същото е и с водачите на чекмеджетата.

# 208
И пак не разбирам. В офертата за мебели винаги има чертеж с размери на мебелите, избраните плоскости с цвят и производител по каталог и механизмите с посочена марка. Щом има видими крака, то трябва и те да са били избрани от Вас?!
Не бих поръчала повече от тези майстори.

# 209
Ако предварително не е обсъждан обковът, нищо чудно майсторите да са решили да сложат по-бюджетни, за да не ги упрекне клиентът в избор на излишно скъпи материали или елементи, а не е трябвало да подхождат така и двете страни.   
Аз имах неприятен случай с едни завеси - поръчвам ги в готов вид определена ширина и дължина (магазинът предлага платове и ушиване, имат доста качествени платове и се спрях на тях).
Не е моя работа да знам колко подгъв има тук и там, ръбове, перделици и прочие, нито колко се свива или не дадена материя, която предлагат, т.е. това са неща, които продавачът/изпълнител трябва да отчете, преди да ми каже колко "суров" плат ми трябва за постигането на съответната ширина в готов вид, каквато съм поръчала.
Да, ама не - не казала госпожата и ми се оправдава с други клиенти, на които като препоръчвала повече плат заради ръбове, подгъви и свиване, я упреквали, че  иска да им продаде ненужно повече плат. И взела, че ги ушила по-тесни, защото не отчела горните фактори, демек - спестила ми пари за още плат.
Ами, личеше си и продължава да си личи и и бях бясна, ама ги държа завесите, че са от хубав качествен плат, при това доста скъп, не ми се ще още да ги хвърля. За мен това е непрофесионално - ти си кажи какво е необходимо, за да си изпълниш качествено и точно поръчката, кое е по-евтино, но по-некачествено и кое - по-скъпо, пък трайно, а клиентът да си прецени за кое ще даде пари , за кое - не, на негов риск.
Моят майстор ми обясни подробно всичко, взех решение на мига и нямахме никакъв проблем нито по време на изпълнението, нито при експлоатацията на кухнята - вече 4 години издевателствам над всички чекмеджета и вратички.

Общи условия

Активация на акаунт