Нашите кухни - тема 98

• 40 439
  • 747
  •   1
Отговори
# 585
Не изглежда добре само със замазване и боядисване. При мен е така, в една стара кухня.
Като гледам колко дебели "кюфтета" са плякали на плочките и побеснявам.

И моля сведующите, които скоро са правили кухня, да ми кажат, да знам - трябва ли да има толкова голям луфт между плота и стената и между горните шкафове и стената?

Ако плотът и горните шкафове бяха до стената (или поне с минимално отстояние, защото рядко има абсолютно равна и вертикална стена), тогава нямаше да се наложи да слагат толкова лепилна смес, за да могат да "легнат" плочките на плота.

# 586
  • София
Нашият плот е опрян в стената, шкафовете също са хванати за стената, но ако шкафовете са на релса има такова разстояние.
Аз помня, че за нашият гръб майстора държеше на бяло лепило, изобщо не помня да е имало и такива дупки в лепилото. Беше си равничко. Иначе че си имат дебелина и плочките и лепилото - няма как да няма и по идея горният шкаф трябва да стъпи на плочките (според мебелиста)

Последна редакция: чт, 30 яну 2025, 13:53 от Angel_Dust

# 587
  • София
А защо плотът не е монтиран плътно до стената като шкафовете под него?
Аз бих изпратила снимката на всички замесени “майстори” да си оправят нещата, а не вие да се чудите как да им закърпвате лошо свършената работа.
Иначе парче от същия плот (ако е останало) може да се настави и да запълни дупката.

Последна редакция: пт, 31 яну 2025, 09:42 от Skiorche

# 588
На мен основният ми проблем е в частта на плота

Там ще ми е грозно да е замазано с цвета на стената. Иначе останалите варианти не са приложими по различни причини. Пада се на 30тина см от вратата, така че не се набива чаак толкова на очи, ще видим какво ще се получи.

Варианти много. Ако имаш изрезки от плота се прави парченце, което да влезе точно и се залепва там. Няма начин да няма останало, искай от майсторите. Иначе може и с акрилен силикон в нужния цвят. С акрилен силикон сме запълвали фуги между неогъваемите дъбови первази и стената, фугата между страницата на кухненските шкафове и стената и къде ли не.

# 589
Майсторите са близки на мъжа ми, човек като няма капациет да измисли нещо естетически издържано, какъв е смисъла да го карам да си го оправи, като само ще омаже още повече.
Плота е от Икеа, останалите парченца са си при мен, имам останал и от канта, ще го закърпя Simple Smile

Последна редакция: чт, 30 яну 2025, 15:57 от Г-жа Шантал

# 590
Преди много години бяхме наели баща и син от северозапада за шпакловка на стени. По обява. Много прилични и кротки хора. Но още през първия следобед, като отидох и видях как са забъркали и напластили на част от стена гипс - той стегнал, те се мъчили да размазват, още половин кофа вече стегнал гипс, ми стана ясно. Разделихме се кротко още първия ден. Хората бяха свестни, искали са да си изкарат честно парите, но не са правили тези неща дотогава, просто не можеха.

# 591
  • София
Ех, man_darin_kа, ако ги беше оставила да се научат , после и още някой друг така и щяха да станат майстори Joy
Признавам си, че сигурно щях да се разплача, ако вида подобно нещо.

Аз да се похваля, успях да спася от изхвърляне старата си мивка, живее втори живот в къщата на детето. ММ и се нерви, били й ръждясали скобите, едва я извадихме от плота - оказа се, че са я монтирали без да сложат грам силикон на рязаното.
Като правих моята кухня, парите за Блакото отидоха да покрият частично по-скъпите врати и признавам си съжалявам, че като ми се отлепи преди няколко месеца мивката под плот, не се усетих, че това е бил знак за смяна Joy

Последна редакция: чт, 30 яну 2025, 22:42 от Desem

# 592
Направо се ядосах, като гледам новата кухня на Шантал.
Не знам, какъв майстор трябва да си, че да оставиш тия луфтове на видно място. Дано поне другото е наред.
Моята кухня завършва на ъгъл и то не особено прав, всичко си е долепено и даже донякъде замаскира кривия ъгъл. Сега новата по случайност пак завършва на ъгъл и пак всичко е долепено. Ама аз много питам и всичко обсъждам, до последния мм... по няколко пъти.
То затова човекът няма време да влиза в темата😂

# 593
Ех, man_darin_kа, ако ги беше оставила да се научат , после и още някой друг така и щяха да станат майстори Joy
Признавам си, че сигурно щях да се разплача, ако вида подобно нещо.

А следващият ми скъса нервите. Млад, дребен, но наистина беше майстор, просто го можеше, освен че имаше опит.

Скрит текст:
Писала съм преди за него. Предупреди ме съвсем коректно, че ще стане гладко, но няма как да бъде абсолютно равно. Нито пък ще може да оправи ъглите да са прави.
И в един момент започна, работеше бързо и чисто, но спря наполовина и изчезна. Къде си, човек? И получих най-невероятното и оригинално оправдание - гаджето му го зарязало, той страда много и не може да работи в това състояние.Laughing

# 594
Мандаринка, то като всяка работа, и тази си иска вдъхновение, концентрация и настройка, да се слееш с нея (аз поне това разбирам под работа, другото е отбий номер, независимо от сферата), та човекът може би си е усещал, че няма да работи като хората или по-вероятно е влязъл в страдалчески запой Simple Smile

# 595
По-вероятното обяснение е стандартното - захваща един клиент, след това го изоставя и хваща втори, оставя втория и почва с трети. Който по веригата изврещи най-силно, там се връщат майсторите и приключват.

Може и да има нужда от творчески настрой, ама аз го бях наела за шпакловане на стени, а не да рисува стенописи по тях. Laughing Стени в добро състояние, просто бяха на хоросанова замазка и им трябваше гипсова шпакловка

# 596
  • Русе/Germany
Здравейте, имам проблем 🙈
Ще правим кухня в къщата ни, направих си проект в сайта на Икеа, НО снощи установих, че проекта който съм направила е мноого сходен на сегашната ми кухня 😱 та се чудя дали не пропускам някакъв друг вариант. Има ли някоя от вас на която и се занимава да погледне размерите и да каже как би разположила кухнята Simple Smile

# 597
  • София
Направо пускай, сигурно ще има поне няколко включвания.

# 598
Здравейте, имам проблем 🙈
Ще правим кухня в къщата ни, направих си проект в сайта на Икеа, НО снощи установих, че проекта който съм направила е мноого сходен на сегашната ми кухня 😱 та се чудя дали не пропускам някакъв друг вариант. Има ли някоя от вас на която и се занимава да погледне размерите и да каже как би разположила кухнята Simple Smile

Toва е съвсем нормално. Щом повтаряш, значи ти е удобно. Ако нещо в сегашната кухня те дразнеше щеше да го избегнеш.
Но ако си пуснеш тук проекта ще получиш със сигурност много идеи.

# 599
Здравейте,
Моля за предложения за фирма за изработка на кухня по поръчка в София. Като цяло, знам разположението и формите, които искам, просто събирам информация за фирми, от които сте доволни.

Общи условия

Активация на акаунт