Можеш ли да избягаш от семейния модел

• 7 294
  • 142
  •   1
Отговори
# 105
Точно за психиатър е, ако наистина има суицидни мисли.

# 106
Психиатъра не е добра идея за хора, които наистина нямат нужда. След смъртта на баща ми майка ми изпадна в депресия и реши, че е направо за психиатър. Изписа й лекарства, от които тя стана още по-зле психически и физически и стигна дори до болница. Завлякох я насила при психолог, който се хвана за главата, като видя какво е вземала. Говореше й същите неща каквито и аз, но тя го слушаше, защото беше непознат и лекар.
EmmaT, така е, но тук ми се струва, че идеята за самоубийство е просто нейния план Б, успокоението, че ако нещо непреодолимо се случи ще има и тази възможност.

# 107
Самият факт, че го описва като вариант, вече е аларма.
Ако темата е реална, нали.

# 108

Познавах (в продължение на 20 години, мин.време Sad ....) човек с циклофрения и знам добре какво е болен човек. Разликата е от небето до земята. Авторката е просто "неинформирана", да не използвам друга неприятна дума, не знае как се живее. Успех ѝ желая, има шанс.

# 109

Познавах (в продължение на 20 години, мин.време Sad ....) човек с циклофрения и знам добре какво е болен човек.

Така е, направо да ти връчват диплома от медицинския университет.

# 110
Тази жена не е болна. Тя е свирепо, злощастно объркана. Да й се направи диагноза е лоша услуга. На нея не й трябва лечение, а осветляване на събитията, довели/водещи я до ръба на пропастта. Останалото ще свърши тя сама.

# 111
  • Далечният изток
Психолозите не са лекари и никой лекар не дава направление за психолог.
На психолог ходиш сам, доброволно, никой не те праща.
На нея ѝ трябва психотерапевт според мен. Той вече може и да е с медицинско образование и там говорим за лечение, за терапия.

# 112
Само в бг мама човек със суицидни мисли може да бъде потупан по рамото и да му се каже здрав си, стегни се, не ти трябва лечение.

# 113
То е ясно какво е едното и какво другото, къде се изучава едното и къде другото. Имах предвид, че много хора гледат на психолозите по този начин и това също им помага.

# 114
  • Далечният изток
Въобще не коментирам твоето мнение.
Невена писа да ѝ дадат направление за психолог.
В България не дават направления за психолози.
Някои не правят разлика между психолог и психотерапевт, забелязала съм, и е масово. Да не говорим, че не правят разлика между психолог и психиатър...

# 115
Как беше? Психиатърът изписва хапчета, а с психолога се говори.
Но и с психиатъра може да си говориш.
Една позната си има проблеми и взима хапчета изписани от психиатър. При нея има липса на някакъв хормон в мозъка и няма избор.
Но е доволна от нея, защото не я е претупала за пет минути, а са говорили първоначално страшно много и е пуснала необходимите изследвания.
Депресия и суицидни мисли съм имала и аз.
Оказа се проблем с щж + и други метаболитни проблеми.
Висока кръвна захар и инсулин ако се поддържат високи години също могат да влияят на мозъка.

За съжаление авторката написа 2 поста и изчезна.
След време пак ще пусне тема, защото действия имам чувството, че няма да предприеме.

# 116
  • Melmak
За съжаление в Бг само ще й предпишат едни ад и това е. Няма истинска грижа за хората с проблеми. Според мен е повече за психолог.

Най-вече е за изнасяне от вкъщи и прекъсване на контакт с майка си.

# 117
Според мен също наистина не е самоубийствено настроена. Просто нормална реакция на човек, като се е забатачил и оставил на течението, и за да се оправи, трябва да положи големи усилия, да му минават мисли за пътища, които не изискват усилия. И те не са постоянно най-вероятно. През повечето време просто избягва да мисли за ситуацията си, продължава нищо да не предприема, и като се присети и започне да го мисли, ѝ става криво. До следващото бягство от действителността. Няма човек, на който да не са му минавали в даден момент мисли за самоубийство. Даже и децата понякога си представят как ще умрат и другите колко ще съжаляват, че са се държали гадно с тях (според тях).

# 118
  • Между гори и планини
Аз се чудя, защо на 35 здрава, права жена живее още с майка си и отдавна не си е взела живота в ръце? Защо няма приятели? Отдала се е на някаква инертност. Хем не е щастлива, хем нищо не прави по въпроса.
Работа и доходи имаш ли? Ако да - излез на квартира, започни да ходиш на психолог, на спорт, курсове по интереси, където можеш да срещнеш нови хора.

# 119
Според мен покрай майка си и нейните вечни несгоди, си усвоила един пораженчески модел на мислене и поведение - от последните ти думи, които прочетох (какво би станало ако си сам самичка, разболееш се и т.н.). Аз се изнесох от вкъщи на 20 години, работила съм, живяла съм на квартира, спестявах, купих си жилище, макар и в провинцията. Родителите ми са прекрасни хора и двамата, но примерно аз съм работила и за 900 лв и с много лишения, пак успявах да заделям средства за бъдещи инвестиции. Начини има много, независимо какъв е първоначалният ти старт е живота. За да се отърсиш от този начин на мислене, трябва коренно да промениш средата си и да се отдалечиш от луузъра, който в случая е майка ти и те дърпа по всякакъв начин надолу. Няма никакъв смисъл ти да инвестираш пари за подобрения в жилището, която още утре след ремонта тя наново ще осере и имотът е много вероятно да бъде изгубен, ако бъде ипотекиран.

Общи условия

Активация на акаунт