Първи автомобил

• 4 184
  • 82
  •   1
Отговори
# 45
БМВто - не, особено с този бюджет. Тойота - като цяло да. Голфа - зависи от двигателя.

# 46
БМВто - не, особено с този бюджет. Тойота - като цяло да. Голфа - зависи от двигателя.
Прав/а е. Имам BMW първа серия. Поне аз се влюбих в нея като каране - стабилна на завои, стабилна на магистрала, стабилна на мокро, задното предаване, обратно на много мнения, е интуитивно. Динамичният контрол на стабилността помага. Обаче... Поддръжката на бмв втора ръка, освен ако не си невероятен късметлия, излиза колкото колата. Продавам я, макар че ме убеждават да не го правя. Не мога да си позволя такава поддръжка.
Затова - нещо непретенциозно.

# 47
Ами ние имаме доста близки познати, които се занимават с внос на автомобили и като цяло разчитам на тях да ми докарат читав екземпляр, но пуснах темата все пак като ме попитат каква кола искам, да имам някакъв отговор. Иначе БМВ-то ми е най-симпатично , за жалост явно Simple Smile

# 48
Ами ние имаме доста близки познати, които се занимават с внос на автомобили и като цяло разчитам на тях да ми докарат читав екземпляр, но пуснах темата все пак като ме попитат каква кола искам, да имам някакъв отговор. Иначе БМВ-то ми е най-симпатично , за жалост явно Simple Smile
Ами то си е! Дизайнът му е прекрасен. Ако Вашите познати могат да изберат и знаят кой двигател да търсят, според мен си заслужава. Аз съм с дизел, dpf-ът трябва да се следи и да се кара извънградско редовно. Като се запуши, налягането от изгорелите газове става голямо и чупи турбината. Не питай откъде знам. Simple Smile Която си е сума. Затова е хубаво да се следи. Аз чаках приятел да ми помага, накрая излязох да карам на магистрала за да регенерира, но е било късно. Не се чака  - в смисъл не се чака един месец. Другият вариант е бензин. Но всеки двигател си има специфики, предполагам.
И аз купих моята чрез познат, който се занимава с внос, но не я прегледах в сервиз и нищо не разбирах в началото.

# 49
Благодаря Ви, Landscape! Труден избор ще бъде явно…

# 50
И аз като жена залитам по външния вид на колите, малко като аксесоар.. обаче реших да съм практична и избрах Тойота Ярис Хибрид.
Ако се върна назад и имах сходен бюджет, също щеше да е Тойота Ярис.

# 51
И аз като жена залитам по външния вид на колите, малко като аксесоар.. обаче реших да съм практична и избрах Тойота Ярис Хибрид.

Яриса също е симпатичен и вероятно по-надежден, но някак БМВ-то има повече стил. Ще си патя от това гледане на външен вид хахахах

# 52
Коя година? Гугълнах и ми излизат едни много красиви яриси за хибрид, никакъв компромис с външния вид.
https://www.mobile.bg/obiavi/avtomobili-dzhipove/toyota/yaris/hi … n/ot-2007/do-2015

Но в бюджета до 7000 са вече съвсем различни.
https://www.mobile.bg/obiava-11734451776894420-toyota-yaris-1-3- … storiya-obsluzhen

Последна редакция: нд, 26 яну 2025, 15:16 от Landscape

# 53
2019 е моята ама не ме кефи муцуната ѝ. Малко ми прилича на тъжна малка риба Grinning
Към следващия  модел вече нямам забележки, доста по-агресивни и “изпънати” изглеждат.

# 54
2019 е моята ама не ме кефи муцуната ѝ. Малко ми прилича на тъжна малка риба Grinning
Към следващия  модел вече нямам забележки, доста по-агресивни и “изпънати” изглеждат.
Да, успях да видя рибата.
В новите може би не е тъжна, защото въздухозаборникът за предните гуми прилича леко на усмивка. Но и тази от 2019 е много красива.
Но пък старите яриси (извинявам се силно за това, което ще напиша) ... корейците ги наричат "жаба"  - може би заради старата нелюбов между Южна корея и Япония.
Аз пък май ще си остана с bmw-то. След ремонта много ми харесва. Чувствах се ужасно, като реших да го продавам и то заради съвсем нелепа причина. Никога не съм мислела, преди да го имам, че би ми липсвала музикална уредба на кола. Много хубав, балансиран звук. Ето го моето:

# 55
Да, успях да видя рибата.
В новите може би не е тъжна, защото въздухозаборникът за предните гуми прилича леко на усмивка. Но и тази от 2019 е много красива.
Но пък старите яриси (извинявам се силно за това, което ще напиша) ... корейците ги наричат "жаба"  - може би заради старата нелюбов между Южна корея и Япония.
Аз пък май ще си остана с bmw-то. След ремонта много ми харесва. Чувствах се ужасно, като реших да го продавам и то заради съвсем нелепа причина. Никога не съм мислела, преди да го имам, че би ми липсвала музикална уредба на кола. Много хубав, балансиран звук. Ето го моето:

Бижу🥹 *само където е стани да седна

# 56
  • Варна
Здравейте! Харесах си кола Тойота Ярис ,2006 година,дизел с автоматична скоростна кутия.Какво  бихте казали за тази кола? Срещам противоречиви мнения относно кутията и че ремонта е доста скъп... Части от порядъка на 1000 лв?Търся за града , предимно за работа .

# 57
  • 1st floor
Спряла съм се на Тойота Ярис и Нисан Микра. Нещо след 2010, бензин, ръчни скорости. Бюджетът си го представям 5-7 000лв. Ще се кара градско на къси разстояния. Не ми е важен багажникът, важен ми е вътрешния комфорт (ниска съм 1.58), маневреността и малките габарити (ще се търси място за паркиране в София около метро). Също и да е надеждна - представям си да не я сменям след пет години, нищо че няма да е първа младост. Имаме друг семеен автомобил за извънградско и ако сме с повече багаж. На кой от двата модела бихте се спрели теоритично? То е ясно, че ще се избира каквото има на пазара… Ако купувам нов внос, от коя държава да избягвам? Италия може би?

# 58
  • Между гори и планини
Яриса са хубави и лесни за шофиране, такава карах на шофьорският курс. До колкото знам са и доста здрави и бюджетни за поддръжка. До колкото вече може така да се каже.
Нисан Микра не съм карала, за тях нямам наблюдения.

# 59
Като за първа кола - БМВ разбира се. След не всяка друга кола ще ви се струва безкрайно здрава и надеждна:)

Общи условия

Активация на акаунт